Skip to main content

ΌΛΥΜΠΟΣ – ΠΙΕΡΙΑ 4 ημέρες Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα 2023 από 245

µε διαµονή στο POSEIDON PALACE 4*

∆ΙΟΝ - ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Αναχωρήσεις: 23-26/12 & 30/12-2/1 & 4-7/1

 

1η μέρα: Αθήνα - Δίον – Λεπτοκαρυά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00  με ενδιάμεσες στάσεις για την όμορφη Πιερία. Μέσω Τεμπών και Πλαταμώνα, επίσκεψη στο μουσείο του Δίον (έξοδα ατομικά), όπου θα θαυμάσουμε τα μοναδικά ευρήματα από την ιερή πόλη των Μακεδόνων. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας Poseidon Palace 4* στη Λεπτοκαρυά. Εγκατάσταση, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Πιέρια Όρη – Ελατοχώρι – Ρητίνη – Άνω Μηλιά – Παναγιά Κονταριώτισσα - Κατερίνη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στον ορεινό όγκο του Νομού Πιερίας και σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρα θα βρεθούμε στο γραφικό Ελατοχώρι. Η άγρια ομορφιά των Πιερίων και η θέα στο μυθικό βουνό του Ολύμπου εντυπωσιάζει σε όλη την διαδρομή μας. Το χωριό, που αποτελείται από τον παλαιότερο και τον νεότερο οικισμό, αποτελεί κορυφαίο χειμερινό θέρετρο, λόγω και της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, περίπου 8 χλμ δυτικά στις πλαγιές του βουνού. Η περιήγηση μας συνεχίζεται στον μεγαλύτερο σε έκταση και πληθυσμό οικισμό, την Ρητίνη. Στο κέντρο του χωριού θα δούμε το παλιό Δημοτικό Σχολείο Ρητίνης το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως "Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο" με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού, διότι αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα για την περιοχή των Πιερίων. Συνεχίζουμε για την Άνω Μηλιά που παρόλο ο πληθυσμός του χωριού δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού, ο γραφικός οικισμός έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της χαλάρωσης. Από το χωριό πέρασε ο Κοσμάς ο Αιτωλός όπου σε ένα πεύκο έμπηξε έναν σιδερένιο σταυρό μιλώντας για την πίστη των προγόνων τους. Πραγματικό στολίδι αποτελεί η πετρόκτιστη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο κέντρο του χωριού, στην αυλή της οποίας κήρυξε ο Άγιος Κοσμάς. Στην συνέχεια λίγο έξω από την Κατερίνη θα δούμε το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο του νομού Πιερίας, το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία) Κονταριώτισσας. Η τελευταία  μας στάση θα είναι στην πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας, την Κατερίνη, στο δημοτικό πάρκο της πόλης, σημείο αναφοράς ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς χώρους πρασίνου στην Ελλάδα, έκτασης περίπου 51.000 τ.μ., με 1.252 δέντρα από 39 είδη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με εορταστικό μενού και μουσική.

 

3η μέρα:  Όλυμπος - Άγ. Διονύσιος – Λιτόχωρο

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και φυσιολατρική εκδρομή στους πρόποδες του Ολύμπου, μέχρι το πρώτο καταφύγιο (Πριόνια) στα 1100 μέτρα υψόμετρο. Στην θέση Πριόνια επίσης, έχει τις πηγές του και ο ποταμός Ενιπέας. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο στους πρόποδες του βουνού των Θεών. Επίσκεψη στη Μονή του Αγ. Διονυσίου οπού η παλιά μονή ιδρύθηκε το 1542, ενώ η Νέα Μονή βρίσκεται λίγο πιο έξω από το γραφικό Λιτόχωρο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και να απολαύσουμε τη βόλτα μας στο κέντρο του Λιτοχώρου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος να χαλαρώσετε στις ανέσεις του. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Τέμπη - Αμπελάκια – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω μίας πανέμορφης διαδρομής στην κοιλάδα των Τεμπών, θα βρεθούμε στο κόσμημα της Θεσσαλίας, τα ιστορικά Αμπελάκια. Εκεί, βρίσκεται το περίτεχνο αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς 18ου αι. (μόνο εξωτερικά λόγο ανακαίνισης), αλλά και το φανταστικό Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος να θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα.

 

Σύμφωνα με την παράδοση οι μούσες, συλλέγοντας τα κομμάτια του κορμιού του σκοτωμένου Ορφέα, τον έθαψαν κάτω από τον Όλυμπο, τα Λίδηχρα, όπου ακόμα και τώρα τα αηδόνια τραγουδούν πάνω στον τάφο του, τα πιο γλυκά του τραγούδια. Η παράδοση αυτή, μας έρχεται από τους Παυσανία, Στράβωνα, τον Απολλώνιο τον Ρόδιο κ.α.

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον
  • Λεπτοκαρυά
  • Πιέρια Όρη (Ελατοχώρι- Ρητίνη – Άνω Μηλιά)
  • Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία) Κονταριώτισσας
  • Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης
  • Όλυμπος (καταφύγιο Πριόνια)
  • Άγιος Διονύσιος Πιερίας
  • Λιτόχωρο
  • Τέμπη
  • Αμπελάκια Λάρισας

 

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν, 4 μέρες

POSEIDON PALACE

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

23-26/12 & 30/12-2/1 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

3 ΜΕΡΕΣ

5-7/1

4 ΜΕΡΕΣ

4-7/1

Δίκλινο

339

245

322

3ο άτοµο

238

185

238

3ο άτοµο έως 13 ετών

150

125

150

4ο άτοµο έως 13 ετών

240

180

230

Μονόκλινο

420

293

387

 

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν, 4 μέρες

LITOHORO OLYMPUS

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

23-26/12

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

30/12-2/1

Δίκλινο Classic θέα κήπος

339

354

Δίκλινο Superior θέα Όλυμπος

368

382

Δίκλινο Deluxe θέα θάλασσα

397

397

3ο άτομο

232

232

3ο άτομο έως 11,99 ετών

150

150

Μονόκλινο Classic

489

519

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο POSEIDON PALACE 4* ή στο LITOHORO OLYMPUS RESORT 4* • Πρωινό μπουφέ και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή), στην οποία συμπεριλαμβάνεται το εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με μουσική την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς • Εορταστικό Ρεβεγιόν και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (στο Litohoro Olympus Resort) • Αρχηγός-συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 3 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων