Skip to main content

Όλυμπος 28η Οκτωβρίου 2023 από 210

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον - Στόμιο - Σπηλιά - Βεργίνα - Βέροια

Αναχώρηση 27/10 3 ΗΜΕΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:30

 

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον - Λεπτοκαρυά

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον. Θα ξεναγηθούμε από επίσημο ξεναγό και θα θαυμάσουμε τα ευρήματα που στεγάζονται σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσής τους (δημόσια κτίρια, αστικό κέντρο κ.ά.). Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι η «ύδραυλις», αρχαιοελληνικό μουσικό όργανο το οποίο χρονολογείται τον 1ο αιώνα π.Χ. και στα μεσαιωνικά χρόνια εξελίχθηκε στο εκκλησιαστικό όργανο της Δυτικής Εκκλησίας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και άφιξη στο ξενοδοχείο POSEIDON PALACE 4* στη Λεπτοκαρυά. Δείπνο.

 

2η μέρα: Βεργίνα - Νέο Μουσείο Αιγών - Μονή Παναγίας Σουμελά - Βέροια

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, κάτω από το μεγάλο τύμβο, με τους βασιλικούς τάφους και τα ανεκτίμητης αξίας ευρήματα από την περίοδο της Μακεδονικής Ηγεμονίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο Νέο Μουσείο, που ενσωματώνει το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών, το Ανάκτορο του Φιλίππου, την ταφική συστάδα των Τεμενίδων και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Καστανιά, στους πρόποδες του Βερμίου, όπου βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Σειρά έχει η περιήγηση στην πόλη της Βέροιας, στο «Βήμα του Αποστόλου Παύλου» και στη συνοικία Μπαρμπούτα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Κίσσαβος - Στόμιο - Σπηλιά - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς όγκους της Θεσσαλικής γης, τον Κίσσαβο. Το βουνό παρουσιάζει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον ενώ εντυπωσιακό είναι και το ανάγλυφό του. Αφήνοντας πίσω μας τον παράλιο οικισμό του Στομίου και μέσα από μια δασοσκέπαστη διαδρομή, φτάνουμε στη θέση Αριόπρινο, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας μέσα σε δάσος οξιάς. Συνεχίζουμε για τον ορεινό οικισμό της Σπηλιάς στην πλαγιά του Κισσάβου. Στάση για περίπατο και πορεία επιστροφής για Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia

✓ Διαμονή στο Poseidon Palace 4*, στη Λεπτοκαρυά

✓ Ημιδιατροφή καθημερινά

✓ Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Μουσείο Δίον

✓ Αρχηγός/συνοδός

✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής.

 

ΟΛΥΜΠΟΣ -POSEIDON PALACE

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

27/10

3

210€

150€

280€