Skip to main content

Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα 28η Οκτωβρίου 2023 από 155

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:   27  - 29/10/23    ~    3 ΗΜΕΡΕΣ

Λίμνη Πλαστήρα | Καλαμπάκα | Μέτσοβο

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 05/10 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

 

1η ημέρα: 27/10, Αθήνα | Φράγμα Λίμνης Πλαστήρας | Νεοχώρι | Καλαμπάκα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φθάσουμε στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την αρχιτεκτονική των σπιτιών. Πρώτα θα επισκεφθούμε το 220 μέτρων φράγμα, μια εντυπωσιακή τσιμεντένια κατασκευή, ένα κομψό τόξο που μοιάζει να αγκαλιάζει τον τεράστιο όγκο του νερού της λίμνης. Στάση για φωτογραφίες και για να χαζέψουμε στα μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ που βρίσκονται στην είσοδο του φράγματος και συνεχίζουμε για το Νεοχώρι. Πρόκειται για ένα χωριό τριακοσίων περίπου κατοίκων, απλωμένο στην πλαγιά με πολλούς “μαχαλάδες” και καταπληκτική θέα προς τη λίμνη, όπου κατά τον 16ο και 17ο αιώνα έφτασε στο απόγειο της ακμής του. Λεύθερος χρόνος για φαγητό  και αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την Καλαμπάκα και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο και το βράδυ μας ελεύθερο όπου μπορούμε να κινηθούμε με τα πόδια στην πόλη μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 28/10, Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα (προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο που περιλαμβάνει μια αίθουσα τρισδιάστατων προβολών, εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Φορώντας ειδικά γυαλιά θα ταξιδέψουμε, εικονικά, εκατομμύρια χρόνια πίσω και «θα ζήσουμε» τη δημιουργία του υπέροχου τοπίου των Μετεώρων που όλοι μας θαυμάζουμε σήμερα. Επίσης, εικονικά πάλι, θα περιπλανηθούμε στους ιερούς βράχους και τις Ιερές Μονές των Μετεώρων με μία σύντομη ξενάγηση σε όλα τα μοναστήρια που μπορούμε να επισκεφτούμε σήμερα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε (προαιρετικά) μια πανέμορφη και συναρπαστική εμπειρία. Στα πανέμορφα και άγνωστα δάση της περιοχής, σε πολύ μικρή απόσταση από την Καλαμπάκα, θα απολαύσουμε ένα ανεπανάληπτο κυνήγι τρούφας. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση, μοναδική στην Ελλάδα, με πολύ εύκολη προσβασιμότητα. Ο τρουφοκυνηγός με τα εκπαιδευμένα τρουφόσκυλά του, θα μας περιμένουν για να ξεκινήσει η αναζήτηση σε κάθε γωνιά του δάσους. Αφού μαζέψουμε έναν ικανό αριθμό τρούφας η συνέχεια ανήκει στον σεφ ο οποίος ξεκινά το μαγείρεμα μιας εκπληκτικής τρουφομακαρονάδας. Κατά το μαγείρεμα θα πραγματοποιήσουμε γευσιγνωσία διαφόρων ειδών μανιταριού, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν τα μπουκάλια με το κρασί και σε συνδυασμό με την τρουφομακαρονάδα, που έχει ήδη σερβιριστεί, ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας σε πρωτόγνωρα γευστικά μονοπάτια. Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε την γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα. Πανέμορφο μοναστήρι με υπέροχη θέα και πολύ εύκολη πρόσβαση. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 29/10, Καλαμπάκα | Μέτσοβο | Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το παραδοσιακό Μέτσοβο, που κρατά ακόμα γερά την αρχιτεκτονική και την παράδοση του. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, την Πινακοθήκη του Τοσίτσα και θα περπατήσουμε μέχρι τον Αβερώφειο Κήπο ο οποίος φιλοξενεί αρκετά από τα είδη χλωρίδας της οροσειράς της Πίνδου. Στην πλατεία του χωριού με τον επιβλητικό πλάτανο, την παραδοσιακή κεντρική πέτρινη βρύση που είναι μια από τις είκοσι του οικισμού κτισμένη  τον 19ουαι., και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά, θα έχουμε αρκετό χρόνο για φωτογράφιση και για μια προαιρετική γαστρονομική εμπειρία από παραδοσιακές Ηπειρώτικες γεύσεις. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο Antoniadis 4* στην Καλαμπάκα με πρωινό σε μπουφέ
  • 1 δείπνο στο ξενοδοχείο (την πρώτη ημέρα)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Δωρεάν το εισιτήριό σας για την είσοδο στο νέο κέντρο ψηφιακής προβολής ιστορίας και πολιτισμού των Μετεώρων
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 3€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Η προαιρετική εκδρομή «κυνήγι τρούφας» αξίας 50€ το άτομο στο οποίο περιλαμβάνεται το γεύμα στο δάσος με τρουφομακαρονάδα συνοδεία εκλεκτού κρασιού (ελάχιστος αριθμός για την πραγματοποίηση της εκδρομής τα 10 άτομα)
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Early Booking:

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 05/10 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

 

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο

155 €

3ο άτομο ενήλικας

135 €

3ο άτομο παιδί έως 5

75 €

3ο άτομο παιδί 6 - 12

115 €

4ο άτομο παιδί έως 12

115 €

Μονόκλινο

195 €