Skip to main content

ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΑΝΙ-ΔΙΠΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023! από 225€

Αναχωρήσεις 25-27/2/23 & 24-27/02/23...3, 4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα – Λάρισα – Φρούριο – Αγ. Αχίλλειος

Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 08:00 για την σύγχρονη πόλη της Λάρισας με τις πολλές, μεγάλες και όμορφες πλατείες με τα σιντριβάνια και τους αμέτρητους πεζόδρομους. Το Αρχαίο Θέατρο και το ιστορικό κέντρο που απλώνεται γύρω του, αποτελούν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα την ψυχή της πόλης. Περίπατος γνωριμίας γύρω από το λόφο του Αγίου Αχιλλείου, αρχίζοντας από το αρχαίο θέατρο Α’, την παλαιοχριστιανική Βασιλική και το Επισκοπικό Μέγαρο. Ανηφορίζοντας στο Φρούριο θα δούμε τμήματα του Μπεζεστενίου του 15ου αι., των παλαιοχριστιανικών λουτρών του 6ου αι., της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου και της βασιλικής της κυρίως βυζαντινής περιόδου του 11ου - 12ου αι. μ.Χ. Θα φτάσουμε μέχρι τον Πηνειό ποταμό με την όμορφη διαμόρφωση στις όχθες του και φόντο το πάρκο του Αλκαζάρ. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τα φημισμένα μεζεδοπωλεία, τα τσιπουράδικα αλλά και την τεράστια αγορά. Ξεκουραστείτε στα μοδάτα καφέ στην αναπλασμένη πλατεία Ταχυδρομείου (Εθνάρχου Μακαρίου) και όχι μόνο. Τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial 5* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Σαραντάπορο – Χάνι Χατζηγώγου – Σιάτιστα – Κοζανίτικο Καρναβάλι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επισκεπτόμαστε το στρατιωτικό μουσείο Σαρανταπόρου, με πλήθος από εκθέματα της εποχής των Βαλκανικών πολέμων και το Χάνι του Χατζηγώγου, που υπήρξε το Στρατηγείο του τότε διαδόχου Κωνσταντίνου κατά την ιστορική Μάχη του 1912. Θα διασχίσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα της λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα) που συνδέει τα Σέρβια με το νομό Κοζάνης. Το τοπίο είναι θεαματικό! Προορισμός μας η αρχοντική Σιάτιστα, γνωστή από τα παλιά χρόνια για τα παραδοσιακά κελάρια, τις γούνες, τα επιβλητικά αρχοντικά και το παλαιοντολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για την πόλη της Κοζάνης, που αυτές τις μέρες ζει στους ρυθμούς της αποκριάς. Μετά από περιήγηση στο κέντρο, θα καταλήξουμε πεζοί στην κεντρική πλατεία με το ρολόι (το «Μαμάτσιο» στα Κοζανίτικα). Θα απολαύσουμε την παρέλαση με τα άρματα και τους σύγχρονους καρναβαλιστές με παραδοσιακά στοιχεία και φορεσιές, που συνοδεύονται από μπάντες και χάλκινα πνευστά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Τρίκαλα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς την πόλη των Τρικάλων, όπου θα επισκεφθούμε το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.) όπου συνήθως φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές εκθέσεις, θα θαυμάσουμε την πανέμορφη κεντρική γέφυρα κατασκευασμένη το 1886 και μέσω όμορφου ανηφορικού περίπατου στη Μεσαιωνική συνοικία Βαρούσι, θα φτάσουμε μέχρι το Φρούριο με το ρολόι (έμβλημα) της πόλης. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τη βόλτα μας, για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Τύρναβος (Μπουρανί) – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο διαφορετικό και πιο πικάντικο καρναβάλι, το παραδοσιακό Μπουρανί στον Τύρναβο! Θα διασκεδάσουμε με τα πειράγματα, το αστείρευτο κέφι, τα σύμβολα του Θεού Πάνα και τα σατιρικά τραγούδια. Μην παραλείψετε μαζί με τα νηστίσιμα, να γευτείτε και το φημισμένο τοπικό τσίπουρο! Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν

 

25-27/2

3 ΜΕΡΕΣ

24-27/2

4 ΜΕΡΕΣ

Bungalow Garden View

225

335

Superior Guestroom Hotel / Garden View

235

345

3o άτομο

135

215

3o άτομο έως 6 ετών

90

145

3ο άτομο 7 έως 12 ετών

125

190

Μονόκλινο Bungalow Garden View

339

485

Μονόκλινο Superior Guestroom Hotel / Garden View

358

509

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές GRECOTEL LARISSA IMPERIAL 5* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) •  Ελεύθερη χρήση internet σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια • Ελεύθερη είσοδος στην εσωτερική πισίνα, Jacuzzi, σάουνα, χαμάμ και στο γυμναστήριο • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων