Skip to main content

Καλαμπάκα - Μετέωρα - Χωριά Κόζιακα - Λίμνη Πλαστήρα 28 Οκτωβριου 2022 απο 210

Αναχώρηση 28/10 3 ΗΜΕΡΕΣ

 Ώρα αναχώρησης 07:15

 

1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Μετέωρα

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Καλαμπάκα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ανάβαση στα Μετέωρα, το συγκρότημα των επιβλητικών βράχων. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα, βρίσκονται τα μοναστήρια των Μετεώρων. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Μεγάλου Μετεώρου και τη Μονή Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο GRAND METEORA 4* SUP στο Καστράκι. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

2η μέρα: Γύρος Λίμνης Πλαστήρα - Τρίκαλα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λίμνη Πλαστήρα (Λίµνη Ταυρωπού). Άφιξη και περιήγηση στα όμορφα χωριά Κρυονέρι, Πεζούλα, Νεοχώρι, Μπελοκομίτη και καταλήγουμε στο φράγμα, μήκους 220μ., όπου θα πραγματοποιηθεί στάση για φωτογραφίες και αγορές τοπικών προϊόντων. Συνεχίζουμε με το γύρο της λίμνης, η οποία σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος και η ιδέα της κατασκευής ανήκει στο Νικόλαο Πλαστήρα. Προαιρετικό γεύμα με θέα τη λίμνη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη των Τρικάλων όπου θα απολαύσουμε τη βόλτα και τον καφέ μας στον πεζόδρομο με τα πολλά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα: Χωριά Κόζιακα: Πύλη - Πόρτα Παναγιά - Ελάτη - Περτούλι - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τα ορεινά θέρετρα της Πίνδου, τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτος μας σταθμός η Πύλη όπου θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Ναό Πόρτα Παναγιά, χτισμένος πάνω σε αρχαιοελληνικό ναό όπως μαρτυρούν οι κίονες που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Σύντομη στάση στη γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για τη καταπράσινη από πλατάνια και έλατα Ελάτη, με τα τρεχούμενα νερά, τα αρχοντικά και τους ξενώνες. Τελευταίος σταθμός μας το Περτούλι, ένα από τα πιο παλιά κεφαλοχώρια της Θεσσαλίας με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια. Χρόνος για γεύμα και πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-GRAND METEORA

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ ΆΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ,ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

28-30/10

3

210 €

180 €

286 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο Grand Meteora 4*Sup, στο Kαστράκι ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.