Skip to main content

Τρίκαλα, Καλαμπάκα Μετέωρα & Λάρισα 2020 απο 135,00

Διήμερο πολιτιστικό ταξίδι 26/12

Ριζωμένη στη βορειοδυτική κόγχη της θεσσαλικής γης, η Καλαμπάκα μπορεί να καυχιέται για τα μοναδικά στον κόσμο θεόρατα γλυπτά της, τα Μετέωρα. Σμιλεμένα με τέχνη από τη θεία πνοή της φύσης, στεφανώνουν την πόλη αφήνοντας άφωνους τους επισκέπτες με την ομορφιά τους. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, ακολουθούν μαγνητισμένοι το δρόμο που οδηγεί στο “πέτρινο δάσος” των Μετεώρων.
Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*.
  • Γεύματα: Πρωινό.
  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Τιμές

σε δικλινο 135,00

σε μονοκλινο 170,00

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα

Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών και με ενδιάμεση στάση, θα φτάσουμε στα Τρίκαλα. Αφού μεταβούμε στο κέντρο της γραφικής πόλης, όπου δεσπόζει ο λόφος του προφήτη Ηλία, το Φρούριο και το ρολόι του, θα φωτογραφήσουμε την κεντρική γέφυρα της πόλης, κατασκευασμένη το 1886 και θα περπατήσουμε στην παλιά συνοικία της.
Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Καλαμπάκα.

Ημέρα 2η: Καλαμπάκα – Μετέωρα – Λάρισα – Αθήνα

Mετά το πρωινό αναχωρούμε για τα γραφικά Μετέωρα, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία στον κόσμο και το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Θα επισκεφτούμε τη γυναικεία Μονή του Αγίου Στεφάνου και την Ιερά Μονή του Αγίου Βαρλαάμ και θα θαυμάσουμε τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων που δεσπόζουν επιβλητικά μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Η συνέχεια του ταξιδιού μας θα μας φέρει, στη Λάρισα όπου και θα περιηγηθούμε στις πλατείες της πόλης και στο αρχαίο θέατρο.
Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

  • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
  • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.

 

Δεν περιλαμβάνονται

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: 1,50€/δωμάτιο/διανυκτέρευση.
Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.