Skip to main content

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Καλοκαίρι 2020 από 675,00

Βόλος, Πορταριά, Άγιος Ιωάννης, Νταμουχάρη, Τσαγκαράδα, Μυλοπόταμος, Μηλιές, Καλά Νερά, Κάστρο Πλαταμώνα, Λιτόχωρο, Χαλκιδική, Άφυτος, Κρουαζιέρα Άγιο Όρος, Βουρβουρού,

Χαλκιδική-ημέρα ελεύθερη, Τορωναίος Κόλπος, Θεσσαλονίκη, Αμπελάκια

Αναχωρήσεις: 10,17,24,31/07 & 07,14,21,28/08

10 ημέρες

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για τη πόλη του Βόλου . Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την βόλτα μας στην πανέμορφη παραλία του Βόλου και να γευτούμε παραδοσιακούς τοπικούς μεζέδες και θαλασσινά στα ξακουστά τσιπουράδικα της πόλης . Το απόγευμα αναχώρηση για τη Πορταριά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση .

Διαμονή & παροχές : Portaria Hotel & Spa

Διατροφή : Ημιδιατροφή

2η μέρα: ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΑΓΙΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ– ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ – ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για το βουνό των Κενταύρων . Πρώτος μας σταθμός  η  Πορταριά. Παλιά αρχοντικά (δείγματα της Πηλιορείτικης  αρχιτεκτονικής) ,βρύσες με γάργαρα νερά και πλατάνια πάνω στη κεντρική πλακόστρωτη πλατεία  . Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο θα φθάσουμε στον Άγιο Ιωάννη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και γεύμα (εξ ‘ ιδίων ) σε τοπική ταβέρνα με πλούσιους μεζέδες. Συνεχίζοντας θα συναντήσουμε την υπέροχη Τσαγκαράδα. Σκαλιστές κρήνες, γιγάντια πλατάνια και καλντερίμια. Χρόνος ελεύθερος για να πιείτε ένα καφέ και να σεργιανίσετε στα μαγαζάκια με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα πριν  αναχωρήσουμε για μια από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου , το Μυλοπόταμο .Η παραλία χωρίζεται στα δύο με μια πέτρινη αψίδα κάνοντας το σκηνικό “μαγικό”! Η χρυσή της άμμος συνδυάζεται με το λευκό βότσαλο και ενώνεται με τα διάφανα τιρκουάζ νερά και το πυκνό πράσινο του βουνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Portaria Hotel & Spa

Διατροφή : Ημιδιατροφή

3η μέρα: ΒΟΛΟΣ – ΜΗΛΙΕΣ – ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου με μακρά ιστορία, τις Μηλιές .Χτισμένο σε 400 m υψόμετρο σε μια κατάφυτη πλευρά του νοτίου Πηλίου  .Πρόκειται για κεφαλοχώρι της περιοχής  γεμάτο μηλιές, καστανιές και λιόδεντρα, με υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο . Φθάνοντας στη κεντρική πλατεία θα δούμε την περίφημη βιβλιοθήκη των Μηλέων , προικισμένη με σπάνιο ιστορικό υλικό της Ελληνικής Επανάστασης καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο . Αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής αρχιτεκτονικής αποτελεί και η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Χτίστηκε το 1741, επί Τουρκοκράτιας, μία περίοδο όπου ο Χριστιανισμός είχε απαγορευτεί. Για αυτό το λόγο είναι εμφανής η έλλειψη θρησκευτικών συμβόλων, όπως σταυρού και καμπαναριού πράγμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη παρατηρώντας την πρόσοψη της εκκλησιάς. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον καφέ σας και να γευτείτε Πηλιορείτικα γλυκά του κουταλιού στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού ή ακόμα και για μια βόλτα μέσα από τις κρυστάλλινες πηγές και το καταπράσινο τοπίο ,τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τις όμορφες αυλές .Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο !  Δίπλα του μια ρεματιά όπου κρύβονται τα ερείπια ενός παλιού ανεμόμυλου. Το ξακουστό τρενάκι του Πηλίου ή αλλιώς «Μουτζούρης» φτιάχτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για να συνδέσει το Βόλο με τα Λεχώνια. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι η σιδηροδρομική γραμμή του έχει πλάτος 60 εκατοστά και είναι η στενότερη στην Ελλάδα. Γεύμα (εξ’ιδίων ) σε τοπική ταβέρνα της περιοχής . Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό  Καλά Νερά. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά της περιοχής και να γευματίσετε (εξ ιδίων )σε τοπική ταβέρνα .  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Portaria Hotel & Spa

Διατροφή : Ημιδιατροφή

4η μέρα: ΒΟΛΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ  ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  - ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κάστρο του Πλαταμώνα . Πρόκειται για κτίσμα του 10ου αιώνα μ.Χ και αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Μέσα στο χώρο του Κάστρου, σώζεται ακόμα η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η μοναδική που παραμένει ζωντανή από τις  5 συνολικά που υπήρχαν. Επόμενη στάση μας ,το Λιτόχωρο , χτισμένο στην πλαγιά της ψηλότερης κορυφής «του βουνού των Θεών» τον Όλυμπο. Η γραφική κωμόπολη ξεχωρίζει για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική μακεδονικού ρυθμού και τις εναλλαγές της πλούσιας βλάστησης που την περιβάλλει. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη μακεδονίτικη κουζίνα , που χαρακτηρίζεται από κρεατικά , τυροκομικά προϊόντα και πίτες (γεύμα εξ ‘ ιδίων). Τελικός μας προορισμός  μοναδική Χαλκιδική .Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Atrium hotel

Διατροφή : Ημιδιατροφή

5η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΑΦΥΤΟΣ (ΑΘΥΤΟΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσετε με  ένα δροσερό μπάνιο στα καταγάλανα νερά της παραλία του ξενοδοχείου. Ακολουθεί γεύμα (εξ ιδίων )και ξεκούραση . Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε  για την Άφυτο ή Άθυτο στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής . Ένα παραδοσιακό χωριό με καταπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο καθώς είναι χτισμένο σε ύψωμα! Θα έχουμε την ευκαιρία να σεργιανίσουμε στις μικρές πλατείες , στα λιθόστρωτα δρομάκια και να θαυμάσουμε την μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησία του Αγ. Δημητρίου που χτίστηκε το 1859 και βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του χωριού .Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ ή ένα δροσερό κοκτέιλ με θέα τη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Atrium hotel

Διατροφή : Ημιδιατροφή

6η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ  - ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά της Αθωνικής πολιτείας. Μια μοναδική εμπειρία 3 ωρών για να θαυμάσουμε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Ορθόδοξου μοναχισμού παγκοσμίως  αλλά και την φυσική ομορφιά του τόπου σε συνδυασμό με τη μοναδική βυζαντινή αρχιτεκτονική των μοναστηριών.  Αναχώρηση για την Ουρανούπολη Χαλκιδικής  όπου θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο .Μέχρι το πρώτο μοναστήρι θα μαγευτούμε από το θαύμα της φύσης  η οποία είναι ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι. Μοναδικές παραλίες και άγρια ομορφιά από πράσινο , βουνό , χαράδρες και απότομα βράχια. Το πρώτο μοναστήρι που συναντάμε είναι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου και στη συνέχεια, Ιερά Μονή Ξενοφώντος, Ιερά Μονή Παντελεήμωνος (Ρώσικο), Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, τη Δάφνη (λιμάνι), Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, Ιερά Μονή Γρηγορίου, Ιερά Μονή Διονυσίου, Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και οι σκήτες, Νέα Σκήτη και Αγίας Άννας. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες, να ακούσετε ξενάγηση, να αγοράσετε αναμνηστικά από το πλοίο ή να απολαύσετε από το σνακ – μπαρ οποιοδήποτε ρόφημα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Atrium hotel

Διατροφή : Ημιδιατροφή

7η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  (ΗΜΕΡΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΓΙΑ  ΜΠΑΝΙΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τις ανέσεις και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου μας. Η πισίνα σε συνδυασμό με τις οργανωμένες ξαπλώστρες της παραλίας , το Bar για να σας σερβίρει δροσιστικά κοκτέιλ και κάθε είδους ποτό συμπληρώνουν την ιδέα της χαλάρωσης και της βουτιάς . Επιπλέον η χρυσή οργανωμένη παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, σας δίνει επιλογές για τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία σας. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Atrium hotel

Διατροφή : Ημιδιατροφή

8η μέρα: ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ  ΚΟΛΠΟΣ  ( ΝΙΚΗΤΗ - ΜΑΡΜΑΡΑΣ – ΠΟΡΤΟ  ΚΟΥΦΟ )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σιθωνία όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε  παραδοσιακά τοπία και χωριά που παραμένουν άθικτα στην πάροδο του χρόνου. Πρώτος μας σταθμός ο γραφικός οικισμός Νικήτη . Μέσα στο πράσινο τοπίο διακρίνουμε σπίτια χτισμένα από πέτρα με ιστορία από το 1830 δίπλα σε δύο ρεματιές που συγκλίνουν. Η πλατεία με τις βρύσες, τα παραδοσιακά μαγαζιά και η κεντρική ανηφόρα που μας οδηγεί στο υψηλότερο σημείο και στην εκκλησία του Αγίου Νικήτα, μας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσουμε την υπέροχη θέα. Θα συνεχίσουμε για τον οικισμό του Παρθενώνα. Βάση ιστορικών μελετών, ο οικισμός φημίζεται ότι βρισκόταν σε διαφορετικό κοντινό σημείο πριν το εγκαταλείψουν για να εγκατασταθούν στον οικισμό του Νέου Μαρμαρά. Οι κάτοικοι πλέον έχουν επιστρέψει και έχουν αναστηλώσει υπέροχα πέτρινα σπίτια τους και ο οικισμός έχει κηρυχθεί διατηρητέος. Επόμενη μας στάση για μπάνιο και φαγητό το γνωστό Πόρτο Κουφό που βρίσκεται στον Τορωναίο Κόλπο. Με τις βραχώδεις και απόκρημνες ακτές του σε συνδυασμό με τις σπηλιές το ορίζουν ως ιδανικό σημείο για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Atrium hotel

Διατροφή : Ημιδιατροφή

9η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  (περιήγηση )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Μετά από μια σύντομη διαδρομή θα ξεκινήσουμε για την περιήγηση της πόλης, ξεκινώντας από την Άνω Πόλη και το Επταπύργιο και στην συνέχεια θα δούμε, την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), την Ροτόντα και το Λευκό Πύργο και τον ναό του Αγίου Δημητρίου. Θα καταλήξουμε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα, καφέ και αγορές γλυκισμάτων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα σας προτείνουμε να περπατήσετε στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και να καταλήξετε στα Λαδάδικα όπου θα βρείτε διάφορες προτάσεις για εκλεκτό δείπνο ή για το ποτό σας. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές : Grand Hotel Palace

Διατροφή : Πρωινό

10η μέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Αμπελάκια .Παραδοσιακός οικισμός με καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα αρχοντικά και παραδοσιακές πέτρινες βρύσες. Η πρώτη εντύπωση που μένει  είναι ότι αυτό το χωριό διαφέρει από τα άλλα ! Αρχοντικά κρεμασμένα στις πλαγιές του βουνού μαρτυρούν με την αρχιτεκτονική τους, ότι τα χρόνια που πέρασαν άφησαν την δική τους ανεξίτηλη ιστορική πινελιά. Πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά «ξεφυτρώνουν» ανάμεσα σε κυπαρίσσια. Η κωμόπολη των Αμπελακίων, έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, κυρίως για την ίδρυση το έτος 1778, του πρώτου συνεταιρισμού στον κόσμο, με την ονομασία “Κοινή Συντροφία και Αδελφότης των Αμπελακίων”. Τελικός μας προορισμός η Αθήνα γεμάτοι από όμορφες εικόνες!

Διατροφή : Πρωινό.

Τιμή κατ’ άτομο :  675 €

1Ο παιδί έως 12ετών : 445

Τιμή μονόκλινου δωματίου : 855€

 


Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στα ξενοδοχεία Portaria Hotel & Spa 4*, Atrium Hotel 4*, Grand Hotel Palace 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. (εκτός Θεσσαλονίκης)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Η κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.

 

Σημείωση :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη 

 

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι διαμονής και δημοτικοί φόροι. Στην Ελλάδα ο φόρος διαμονής, βάση σχετικού νόμου καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Οι τιμές αλλάζουν ανά τύπο ξενοδοχείου και αφορούν την διαμονή του πελάτη σε δωμάτιο/σουίτα ανά διανυκτέρευση. Πιο συγκεκριμένα:

 

Τύπος Ξενοδοχείου

Τιμές

Ξενοδοχείο 3*:

1.50€

Ξενοδοχείο 4*:

3,00€

Ξενοδοχείο 5*:

 4,00€