Skip to main content

Τρίκαλα & Μύλος των Ξωτικών Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά 2020 από 199,00

Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών – Καλαμπάκα –Ιωάννινα – Μέτσοβο – Ελάτη – Περτούλι – Λίμνη Πλαστήρα  

Διάρκεια: 4 Hμέρες

Αναχώρηση: 23, 30/12 & 03/01

1η Ημέρα: Αθήνα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών Καλαμπάκα – Μετέωρα – Τρίκαλα – Μύλος Ξωτικών

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων &  Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα (έξοδα ατομικά). Τριακόσια είδη ζώων και δεκάδες είδη μανιταριών φιλοξενούνται σε ένα χώρο 1100 τ.μ., που ζουν στο φυσικό προς περιβάλλον. «Ένα τεράστιο έργο τέχνης», μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Έχοντας επισκεφθεί το μουσείο, θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαύσουμε το γεύμα μας σε κάποια από προς παραδοσιακές ταβέρνες της Καλαμπάκας (έξοδα ατομικά). Επόμενος σταθμός μας τα μοναδικά Μετέωρα. Θα επισκεφθούμε την γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου και το Μεγάλο Μετέωρο και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Κτισμένο επάνω στους βράχους, πρόκειται για το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές που σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Ακολουθεί η πορεία προς τα Τρίκαλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής. Η πόλη φορά τα γιορτινά της και μας προσκαλεί να ζήσουμε μοναδικές στιγμές. Μέσα στην πόλη θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την πανέμορφη κεντρική γέφυρά της, το Φρούριο με το ρολόι του, την παλιά Μεσαιωνική συνοικία της πόλης Βαρούσι, το Κουρσούμ-Τζαμί, όπου στεγάζεται το «Μουσείο Τσιτσάνη» με πλήθος φωτογραφιών, χειρογράφων, αλλά και ποικίλο υλικό του μεγάλου συνθέτη & τραγουδιστή. Το απόγευμα ακολουθήστε το κάλεσμα του Μύλου των Ξωτικών!…Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουμε την όμορφη βόλτα με την καρδιά μας… Το βράδυ σας προτείνουμε να γευτείτε παραδοσιακά ουζομεζεδάκια σε κάποια ταβέρνα της πόλης (έξοδα ατομικά). Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιωάννινα – Μέτσοβο

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε στα Ιωάννινα μέσω της Εγνατίας οδού. Η πόλη, χτισμένη στο κέντρο μιας όμορφης κοιλάδας και δίπλα σε μία μαγική λίμνη, είναι πλούσια σε αξιοθέατα και φημίζεται για τα ασημικά, αλλά και για τις φρέσκες πίτες της. Βόλτα στο κάστρο και στην θρυλική λίμνη. Θα συνεχίσουμε για να επισκεφτούμε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας, το  Μέτσοβο. Άφιξη στην παραδοσιακή κωμόπολη, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, και την Πινακοθήκη του Τοσίτσα (έξοδα ατομικά). Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην όμορφη πλατεία, με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια, όπου θα βρούμε ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, Μετσοβίτικα τυριά, κρασιά και χυλοπίτες. Επιστροφή στα Τρίκαλα. Το βράδυ θα απολαύσουμε όλοι μαζί καλό φαγητό και μουσική στο ρεβεγιόν το οποίο διοργανώνεται στο ξενοδοχείο ‘’Αετών Μέλαθρον’’. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πύλη – Ελάτη – Περτούλι

Χρόνια Πολλά!!! Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη μας στάση είναι η Πύλη, όπου θα επισκεφθούμε την τοξωτή γέφυρα και την βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα, Πόρτα Παναγιά, με τον υπέροχο διάκοσμο και την αξιόλογη ιστορία. Συνεχίζουμε για το Περτούλι, έναν από προς κορυφαίους χειμερινούς  προορισμούς, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, με γραφικά πέτρινα σπίτια, ξεχωρίζει για την υπέροχη φύση του, αλλά και το χιονοδρομικό του κέντρο. Επόμενος σταθμός προς ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, το οποίο περιβάλλεται από ένα υπέροχο δάσος με έλατα, η Ελάτη. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή προς για φαγητό, βόλτα και καφέ (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο προς. Προτείνουμε να κάνετε μια όμορφη βόλτα στα Τρίκαλα ή να επιβιβαστείτε στο γραφικό τρενάκι προκειμένου να επισκεφθείτε ακόμη μια φορά τον Μύλο των Ξωτικών!  Διανυκτέρευση.   

4η ημέρα: Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, τη «μικρή Ελβετία» προς την χαρακτηρίζουν οι ενθουσιώδεις επισκέπτες προς. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό σ’ ένα από τα  παραλίμνια χωριά (έξοδα ατομικά). Αναχώρηση προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Ημερομηνίες

Δίκλινο

3o άτομο

 1ο  & 2ο παιδί

3 έως 6 ετών

1ο & 2ο παιδί

7 έως 12 ετών

Μονόκλινο

23 – 26.12
&
30.12 – 02.01

4 Ημέρες

249€

164€

85€

99€

369€

03.01 – 06.01

4 Ημέρες

199€

124€

85€

99€

309€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές/μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Αχίλλειον 3* στο κέντρο των Τρικάλων
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον με εκλεκτό φαγητό, μουσική και διασκέδαση
  • Ο φόρος διαμονής
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους