Skip to main content

ΒΟΛΟΣ & ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΠΗΛΙΟΥ Γιορτές 2019 - 2020 από 197,00

Αναχωρήσεις: 24, 31/12 & 04/01

3, 4 µέρες

Ρεβεγιόν στην αγκαλιά του Παγασητικού

Βόλος  & Τραινάκι Πηλίου

Μακρινίτσα - Πορταριά - Χάνια - Τσαγκαράδα - Ζαγορά - Μηλιές - Νεοχώρι (CERN)

1η μέρα: Αθήνα - Βόλος (Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου)

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 με κατεύθυνση την φωτεινή και στολισμένη με τα χρώματα των γιορτών, πόλη του Βόλου. Άφιξη και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909. Αργότερα τακτοποίηση στο κεντρικό VOLOS PALACE 4*. ή στο υπέροχο DOMOTEL XENIA VOLOS 5* Lux. Απόγευμα ξεκούρασης. Το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με μουσική από D.J., γλέντι και χορός ως αργά!

2η μέρα: Μηλιές (Τραινάκι του Πηλίου) - Νεοχώρι (έκθεση CERN) - Ρεβεγιόν!

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στα Άνω Λεχώνια όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου (έξοδα ατομικά), τον …Μουτζούρη του de Chirico που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά τεχνικά έργα και χωριά της περιοχής είναι αρκετά για να μας κάνει να απολαύσουμε το ταξίδι και να βιώσουμε εικόνες σπάνιας αισθητικής και την αύρα μια άλλης εποχής. Η μικρή στάση στο φιλόξενο περιβάλλον της Άνω Γατζέας, η καλημέρα με τους κατοίκους και στη συνέχεια ο τερματισμός στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλέων, με τα σύννεφα του καπνού και του ατμού να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, είναι εμπειρίες μοναδικές πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Αξίζει κάποιος να κάνει αυτή την 90λεπτη διαδρομή ή μάλλον έχει πολλά να χάσει όποιος δεν θα την κάνει. Στις Μηλιές, την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 και τη δημόσια βιβλιοθήκη, με τα σπάνια χειρόγραφα. Θα συνεχίσουμε για το Νεοχώρι, όπου θα επισκεφθούμε την πρώτη μόνιμη έκθεση του CERN στον κόσμο! Χρόνος για γεύμα στην υπέροχη ταβέρνα του χωριού και στη συνέχεια προσκύνημα στην εκκλησία του Αγ.Δημητρίου με τις περίτεχνες αγιογραφίες. Επιστροφή για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Χάνια - Ζαγορά - Τσαγκαράδα

Μπουφέ πρόγευμα και ταιριαστή διαδρομή με την ημέρα. Οι θρυλικές ιστορίες των Κενταύρων, μας ακολουθούν παντού στην διαδρομή μέχρι τα γραφικά Χάνια, γνωστά και για το χιονοδρομικό τους. Εμείς θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα παίξουμε τις “χιονιές” μας στο χωριό. Αγορές από τα υπαίθρια μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα και συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου, την Ζαγορά (καιρού επιτρέποντος), με την περίφημη βιβλιοθήκη του 18ου αιώνα που περιέχει 3.000 παλιούς τόμους, χάρτες και έγγραφα (εξωτερική επίσκεψη). Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, η ξακουστή Τσαγκαράδα! Χρόνος για περίπατο στα γραφικά σοκάκια της και καφεδάκι στα παραδοσιακά καφενεία στην πλατεία γύρω από τον χιλιόχρονο πλάτανο! Το απόγευμα επιστροφή στα ξενοδοχεία από τη διαδρομή του Αιγαίου. Το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Μακρινίτσα - Πορταριά - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ανάβαση στο “Μπαλκόνι του Πηλίου” την ξακουστή Μακρινίτσα, που κουρνιασμένη στην πλαγιά του βουνού στέκεται σαν ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη του Βόλου. Περίπατος μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, φωτογραφίες στη μαρμάρινη βρύση “αθάνατο νερό” με τους λεοντόμορφους κρουνούς και χρόνος για καφεδάκι στον ξακουστό “Θεόφιλο”. Αφού απολαύσουμε την εκθαμβωτική θέα, θα κατευθυνθούμε για την Πορταριά με τα γραφικά καλντερίμια και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής Θεοφανείων

1η μέρα: Αθήνα - Βόλος - Αρχαιολογικό

2η μέρα: Τραινάκι Πηλίου - Μηλιές - Βυζίτσα

3η μέρα: Πορταριά - Μακρινίτσα – Αθήνα

Σημαντική σημείωση: η σειρά των επισκέψεων δύναται να αλλάξει εάν η τραινοσέ τροποποιήσει τα ισχύοντα δρομολόγια. Εάν δεν υπάρξει κανένα δρομολόγιο του “μουτζούρη” κατά τις ημέρες διαμονής μας, η μετάβαση στις Μηλιές θα γίνει από τον κανονικό δρόμο με το πούλμαν.

VOLOS PALACE 4*

Τιµή κατ’άτοµο µε Πούλµαν µε ηµιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ 24 & 31/12 Τα ρεβεγιόν µε µουσική και ποτά (κρασί λευκό & κόκκινο, αναψυκτικά & νερό εµφιαλωµένο)

VOLOS PALACE 4*

4 µέρες

24 - 27 Δεκ.

31 Δεκ. - 3 Ιαν.

3 µέρες

4 - 6 Ιαν.

Δίκλινο θέα πόλη

299

197

Δίκλινο µερική θέα θάλ/σα

320

210

Δίκλινο Deluxe θέα θάλ/σα

335

235

3ο άτοµο θέα πόλη *

258

130

3ο άτοµο ως 6 ετών **

105

80

3ο άτοµο 7 ως 12 ετών **

185

130

Μονόκλινο θέα πόλη

399

260

Μονό µερική θέα θάλ/σα

435

285

* 3ο άτομο σε καναπέ - κρεβάτι. / ** 3ο άτομο σε πτυσσόμενη κλίνη.

DOMOTEL XENIA VOLOS 5* LUX

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή /ΡΕΒΕΓΙΟΝ µε µουσική

DOMOTEL XENIA VOLOS 5* LUX

4 µέρες

24 - 27 Δεκ.

4 µέρες

31 Δεκ. - 3 Ιαν.

Δίκλινο θέα πόλη

339

349

Δίκλινο θέα θάλασσα

359

370

3ο άτοµο

270

270

3ο άτοµο ως 6 ετών

95

95

3ο άτοµο 7 ως 12 ετών

190

190

Μονόκλινο θέα πόλη

415

425

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό VOLOS PALACE 4* ή στο υπέροχο DOMOTEL XENIA VOLOS 5* Lux
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ρεβεγιόν με μουσική από DJ στις 24 & 31 Δεκεμβρίου στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.