Skip to main content

Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα στη 2η Γιορτή Μανιταριού Καλαμπάκας 2016! ΑΠΟ 169,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
3 μέρες στα Μετέωρα - Γιορτή Μανιταριού Καλαμπάκας - Μουσείο Μανιταριών.
Διαμονή στο στο AMALIA METEORA 4* στην Θεόπετρα Καλαμπάκας με μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ένα δείπνο και ένα μεσημεριανό) ήτοι ημιδιατροφή.

 

Πρόγραμμα (3 μέρες)
Ημέρα 1 Αθήνα - Τρίκαλα (τζαμί & φρούριο) - Μετέωρα
  Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 07:30 με ενδιάμεσες στάσεις για Τρίκαλα. Επίσκεψη στο Κουρσούμ Τζαμί, το προστατευόμενο από την UNESCO ισλαμικό τέμενος του 16ου αιώνα με τον μολυβδοσκέπαστο θόλο στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Όμορφος ανηφορικός περίπατος μέσα από τη συνοικία Βαρούσι μέχρι το φρούριο με το ρολόι - έμβλημα της πόλης για να απολαύσουμε τη θέα. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για το αγαπημένο AMALIA METEORA 4* λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Ξεκούραση και δείπνο. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε βόλτα στην Καλαμπάκα για θεατρικά δρώμενα και μουσική από νεανικά συγκροτήματα.
Ημέρα 2 2η Γιορτή Μανιταριού Καλαμπάκας - Κηνύγι τρούφας - μαγειρέματα & συναυλίες!
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας όπου θα μας προσφέρουν τσάϊ πριν συγκροτηθούμε στις ομάδες που θα εξορμήσουν στο δάσος για αναζήτηση, φωτογράφιση και συλλογή μανιταριών. Η top εμπειρία όμως είναι το κυνήγι τρούφας με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους! Επιστροφή στην πλατεία για ταυτοποίηση και έκθεση των μανιταριών. Αργότερα γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το απόγευμα και πάλι στην Καλαμπάκα θα παρακολουθήσουμε σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τον Πρόεδρο των Μανιταρόφυλλων Ελλάδος κο Γιώργο Κωνσταντινίδη. Ακολουθούν μανιταρομαγειρέματα από 10 σεφ και θα μοιραστούν χιλιάδες μερίδες μανιταρόσουπας, μανιταροπίλαφου, ψητών μανιταριών, μανιταρόπιτας και άλλων μανιταροεδεσμάτων, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τοπικά και ξένα συγκροτήματα μανιταρόφιλων που θα μας διασκεδάζουν μέχρι αργά!
Ημέρα 3 Λειτουργία στα Μετέωρα - Μουσείο Μανιταριών - Παραδοσιακοί χοροί - Αθήνα
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τα επιβλητικά Μετέωρα για επίσκεψη στις ιερές μονές Αγ.Στεφάνου και Μεγ.Μετέωρο όπου θα παρακολουθήσουμε με κατάνυξη και μέρος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας. Αργότερα στην Καλαμπάκα θα θαυμάσουμε τα εκθέματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων και άλλα συγκροτήματα. Χρόνος για γεύμα και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 
Τιμοκατάλογοι 
Ξενοδοχείο: AMALIA METEORA
  26/08/2016 εώς 28/08/2016
Δίκλινο € 169.00
3ο άτομο € 140.00
3ο άτομο 
1-10 ετών
€ 65.00
4ο άτομο 
1-10 ετών
€ 110.00
Μονόκλινο € 210.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές-εκδρομές με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή στο AMALIA METEORA 4* στην Θεόπετρα Καλαμπάκας
  • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ένα δείπνο και ένα μεσημεριανό) ήτοι ημιδιατροφή
  • Συμμετοχή στο σεμινάριο, τις γευσιγνωσίες και λοιπά δρώμενα της 2ης Γιορτής Μανιταριών
  • Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.