Skip to main content

Δελφοί. Ταξίδι στον ομφαλό της Γής! ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25 & 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δελφοί. Ταξίδι στον ομφαλό της Γής! ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25 & 26ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

3 & 4 μέρες στο Όσιο Λουκά - Δίστομο - Ιτέα - Δελφοί - Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη) - Δελφοί - Αρχαιολογικός χώρος & μουσείο Δελφών -Αράχωβα - Λιβαδειά με διαμονή στο ΑΜΑΛΙΑ Δελφών 4* με ημιδιατροφή.

ΑΠΟ 165,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

  1 Μέρα:
Αθήνα - Όσιος Λουκάς - Δίστομο - Ιτέα - Δελφοί
Αναχώρηση από Αθήνα 08:15. Επίσκεψη στην Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα. Με τις δύο μεγάλες εκκλησίες, τα παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά, που από το 1990 περιλαμβάνεται και στα μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco! Συνεχίζουμε για το ιστορικό Δίστομο, γνωστό για το σφαγιασμό του πληθυσμού από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες και το αντίστοιχο Μουσείο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Με πορεία μέσω Δεσφίνας, θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια Ιτέα όπου χρόνος για γεύμα. Αργότερα θα ανηφορίσουμε στους Δελφούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ Δελφών 4*. Δείπνο.
    2 Μέρα:
Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη)
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Γύρο του Παρνασσού. Προσπερνώντας την πόλη της Άμφισσας, θα κατευθυνθούμε προς το μοναδικό Vagonetto (καιρού επιτρέποντος-έξοδα ατομικά) για να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Συνεχίζουμε για την Γραβιά, όπου πρόσφατα το ξακουστό Χάνι έχει μετατραπεί σε μουσείο, για την μεγάλη ανακοπή των Τούρκων στις 8 Μαίου του 1821. Το μεσημεράκι θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος) και χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα στις εξαιρετικές ταβέρνες του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
   3 Μέρα:
Δελφοί - Αρχαιολογικός χώρος & μουσείο Δελφών - Αράχωβα - Λιβαδειά - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και πρωινό αφιερωμένο στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών. Στη διάρκεια της ξενάγησης μας, εκτός άλλων θα θαυμάσουμε το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, το στάδιο, το περίφημο άγαλμα του Ηνίοχου και πλήθος άλλα εκθέματα. Μετά αναχωρούμε μέσω της κοσμοπολίτικης Αράχωβας για την …εξωτική "Κρύα" στη Λιβαδειά όπου θα ξαποστάσουμε στο αναψυκτήριο δίπλα στις αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης του ποταμού Έρκυνα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με υπέροχες εντυπώσεις.

Σημείωση: Η 4ήμερη εκδρομή περιλαμβάνει επιπλέον ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική Ναύπακτο και το Γαλαξίδι.


Τιμή κατ' άτομο με πούλμαν με ημιδ/φή
Αναχ.: 25 & 26 Οκτ., 3 & 4 μέρες
     
     3 ημέρες    4 ημέρες
Δίκλινο    165    225
3ο άτομο    130    175
3ο άτ. 6 ετ.    80    95
3ο άτ. 7 - 12 ετ.    99    135
Μονόκλινο    210    295


Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
     Διαμονή στο ΑΜΑΛΙΑ Δελφών 4*
     Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
     Αρχηγός / Συνοδός
     Aσφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75ετών
     Φ.Π.Α.