Skip to main content

ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ 28η Οκτωβρίου 2023 από 221

Αναχωρήσεις : 3 ΜΕΡΕΣ  27-29/10

  4 ΜΕΡΕΣ 26-29/10

VAGONETTO - ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΙΤΕΑ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΔΙΣΤΟΜΟ - ΑΓΟΡΙΑΝΗ

 

1η μέρα: Αθήνα - Δίστομο - Όσιος Λουκάς - Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:15. Με ενδιάμεση στάση, φτάνουμε στο Δίστομο, γνωστό για το σφαγιασμό του πληθυσμού από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες και το αντίστοιχο Μουσείο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για την Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα. Με τις δύο μεγάλες εκκλησίες, την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα πανελλαδικώς. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Amalia Delphi 4* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη)

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Γύρο του Παρνασσού, προσπερνώντας την πόλη της Άμφισσας, όπου θα κατευθυνθούμε προς το μοναδικό Vagonetto (καιρού επιτρέποντος - έξοδα ατομικά) για να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Συνεχίζουμε για την Γραβιά, όπου πρόσφατα το ξακουστό Χάνι έχει μετατραπεί σε μουσείο, αφιερωμένο στην μεγάλη ανακοπή της προέλασης των Τούρκων στις 8 Μαΐου του 1821. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος) με τον ξακουστό καταρράκτη. Χρόνος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου το βράδυ θα απολαύσουμε δείπνο σε μπουφέ.

 

3η μέρα: Δελφοί (Αρχ. χώρος & Μουσείο) - Αράχωβα

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το μουσείο με τους αρχαίους θησαυρούς που έχουν βρεθεί στην περιοχή (έξοδα ατομικά) και έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Ομφαλός της Γης». Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, όπου χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τη βόλτα μας στο πανέμορφο αυτό χωριό και τον καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Γαλαξίδι - Ιτέα - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στο Γαλαξίδι, όπου θα δούμε τα πιο σπουδαία αξιοθέατα του, όπως ο ναός του Αγίου Νικολάου με το ηλιακό ρολόι και θα έχουμε χρόνο για βόλτα και καφέ στην αρχοντική παραθαλάσσια κωμόπολη. Επόμενη μας στάση η Ιτέα με τα γραφικά ταβερνάκια και καφέ στην παραλία, όπου πίσω της δεσπόζουν η Γκιώνα και ο Παρνασσός. Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3 ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα - Δίστομο - Όσιος Λουκάς

2η μέρα: Vagonetto – Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη

3η μέρα: Δελφοί (Αρχ. χώρος & Μουσείο) – Αγόριανη – Αθήνα

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

27-29/10

4 ΜΕΡΕΣ

26-29/10

Δίκλινο

221

293

3ο άτομο

161

203

3ο άτομο έως 10 ετών

120

145

4ο άτομο έως 10 ετών

150

190

Μονόκλινο

289

394

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο AMALIA DELPHI 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • O φόρος διανυκτέρευσης € 3 / δωμάτιο / διανυκτέρευση
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.