Skip to main content

ΥΔΡΑ - ΠΟΡΟΣ - ΑΙΓΙΝΑ 1 ημέρα Συνεχείς αναχωρήσεις 2023-24

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Καθημερινά έως τις 31/3/24

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αναχώρηση Καθημερινά - Ώρα αναχώρησης 08:00
Ώρα προσέλευσης 07:10-07:40
Κόστος κατ' άτομο 69€
Κόστος για παιδί 5-11 ετών 44€

Φτάνοντας στη μαρίνα Καλλιθέας, θα σας υποδεχτούν οι συνοδοί μας. Μόλις ολοκληρωθεί η επιβίβαση, περίπου στις 8:00, είμαστε έτοιμοι να σαλπάρουμε με προορισμό τα όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τον Πόρο και την Αίγινα.

Εξερευνήστε το πλοίο και τα σαλόνια του, τα μπαρ και την μπουτίκ. Η κρουαζιέρα αρχίζει! Όλες οι δραστηριότητες διαθέτουν καλοκαιρινή απόχρωση εν πλω: Απολαύστε τον καφέ σας ή ένα χορταστικό πρωινό πλαισιωμένοι από ατέλειωτο γαλάζιο. Πριν την άφιξη στο πρώτο νησί, οι πολύγλωσσοι συνοδοί σας ενημερώνουν περί του προγράμματος της κρουαζιέρας και των προαιρετικών εκδρομών που προτείνουμε στα νησιά.

Το πλοίο προσεγγίζει τον πρώτο σταθμό μας, το εντυπωσιακό, αμφιθεατρικά κτισμένο, νησί της Ύδρας, (παραμονή 1 ώρα και 45 λεπτά). Στην Ύδρα αποδίδονται, μεταξύ άλλων, επίθετα όπως κοσμοπολίτικη, ιστορική, το νησί των τεχνών και των καλλιτεχνών, προσφέροντας άπλετο υλικό στον επισκέπτη της να δει και να ανακαλύψει. Είναι επίσης το μόνο ελληνικό νησί χωρίς τροχοφόρα, με αποτέλεσμα τα γαϊδουράκια να είναι όχι μόνο μασκότ αλλά και το κύριο μέσο μεταφοράς. Χαθείτε στα στενά, πλακόστρωτα σοκάκια της, ψωνίστε στα κομψά μαγαζιά και ανεβείτε στα κανόνια, δεξιά και αριστερά του λιμανιού για να απολαύσετε την υπέροχη θέα! Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στην περιπατητική ξενάγηση και να μάθετε τα πάντα αναφορικά με την ιστορία του νησιού.

Δεύτερος προορισμός, «η κατάφυτη καλλονή», το νησί του Πόρου (παραμονή 50 λεπτά). Είναι γνωστός και ως «Η Βενετία του Αργοσαρωνικού», λόγω του ότι χωρίζεται από την Πελοπόννησο από ένα θαλασσινό κανάλι. Είναι το νησί της γαλήνης και της χαλάρωσης, ιδανικός για ρομαντζάδα, έχοντας εμπνεύσει καλλιτέχνες όπως ο Γ. Σεφέρης και ο H. Miller. Περιστοιχισμένος από πεύκα, λεμονιές και πορτοκαλιές που φτάνουν ως την ακρογιαλιά, στον Πόρο συνδυάζεται η φυσική ομορφιά με την παραδοσιακή, νεοκλασική αρχιτεκτονική. Μην ξεχάσετε να ανεβείτε στο ιστορικό ρολόι του, κτισμένο στη ψηλότερη κορυφή του λόφου, από όπου η μαγευτική θέα θα σας αποζημιώσει για την ανάβαση.

Επιστρέφοντας στο πλοίο, ο Σεφ έχει επιμεληθεί το γαστρονομικό κομμάτι της εμπειρίας, τα ευρύχωρα σαλόνια έχουν μετατραπεί σε πολυτελείς τραπεζαρίες και σας προσκαλούμε να απολαύσετε με όρεξη το μεσημεριανό μπουφέ! Ο μπουφές είναι βασισμένος σε ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, ενώ για τους πιο «απαιτητικούς», υπάρχει μεγάλη ποικιλία και χορτοφαγικές, βίγκαν και κατάλληλες για δυσανεξία στη λακτόζη, επιλογές.

Ταξιδεύοντας στο μπλε του Αργοσαρωνικού, φτάνουμε στον τρίτο σταθμό μας, το νησί της Αίγινας, (παραμονή 2 ώρες). Η Αίγινα φημίζεται κυρίως για το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, το ναό της Αφαίας και φυσικά, τα φιστίκια της! Το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, με πιστούς από όλον τον κόσμο να συρρέουν στο νησί για να εκφράσουν το θρησκευτικό τους αίσθημα και την πίστη τους. Ακόμα, σχετικά με τον ξακουστό ναό της Αφαίας, αποτελεί έναν από τους καλύτερα συντηρημένους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, με 24 από τους αρχικούς 34 στύλους του ναού, να στέκουν μέχρι σήμερα. Λέγεται πως μαζί με το Ναό του Παρθενώνα στην Ακρόπολη και το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο, το ιερό τρίγωνο της αρχαιότητας. Τέλος, οι ατέλειωτες φυτείες φιστικιών Αιγίνης, από όπου προέρχεται μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές παγκοσμίως και φυσικά όλα τα πεντανόστιμα προϊόντα που παράγονται βάση αυτού!

Επιστρέφοντας στο πλοίο, η ζωντανή ορχήστρα και οι επαγγελματίες χορευτές είναι έτοιμοι να απογειώσουν το κέφι. Απολαύστε το ελληνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας, παραδοσιακές φορεσιές και ελάτε στο χορό μαζί μας! Η επιστροφή στην Αθήνα είναι γύρω στις 7:40. 

Δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν από Αθήνα - Μαρίνα Καλλιθέας - Αθήνα 14€/άτομο.
Οι τιμές ισχύουν αποκλειστικά για την Ελληνική αγορά.