Skip to main content

Θέατρο Επιδαύρου! 1 ημέρα Καλοκαίρι 2023 από 75

Δίνουμε το παρόν σε 5 υπέροχες παραστάσεις για τις οποίες εξασφαλίσαμε εισιτήρια.

Επιλέξαμε πούλμαν και κατάλληλους συνοδούς, ενώ για το “κλείσιμο” της βραδιάς, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής για ελαφρύ δείπνο πρίν την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Σαβ. 29 Ιουλ, Σαβ. 05 Αυγ, Σαβ. 12 Αυγ, Σαβ. 19 Αυγ, Σαβ. 26 Αυγ

 

 

Αναχώρηση 16.30 από Ακαδημίας και Σίνα, μέσω Ισθμού Κορίνθου. Διερχόμεθα τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τον καταπράσινο Κόρφο και φθάνουμε στην Επίδαυρο και στο Αρχαίο Θέατρο. Παρακολούθηση της παράστασης και στη συνέχεια ελαφρύ δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο στο Λυγουριό. Επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

Οι παραστάσεις που επιλέξαμε

 

Σάββατο 29 Ιουλίου • Βάτραχοι του Αριστοφάνους

Χώρος Τέχνης - Έφη Μπίρμπα

Η Αθήνα διανύει μια βαθιά κρίση, θεσμών και αξιών. Εκεί, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή…

 

Σάββατο 05 Αυγούστου • Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλέους

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Γιώργος Σκεύας

Η ταλάντευση ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο, ανάμεσα στην αποδοχή της μοίρας και την άρνηση της; Ο λόγος του Σοφοκλή, ο λόγος στα χείλη των ηρώων του, του σημαδεμένου από τη μοίρα Οιδίποδα, της Αντιγόνης, της Ισμήνης, του Πολυνείκη, του Κρέοντα, δεν επιδέχεται κανέναν οριστικό διαχωρισμό του καλού απ’ το κακό, του ιερού απ’ το βλάσφημο.

 

Σάββατο 12 Αυγούστου • Εκάβη του Ευριπίδους

Ιώ Βουλγαράκη

Η Εκάβη διακρίνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο εκτυλίσσεται στον τύμβο του Αχιλλέα όπου και θυσιάζεται η κόρη του Πριάμου και της Εκάβης Πολυξένη. Στο δεύτερο, η Εκάβη εκδικείται τυφλώνοντας τον βασιλέα των Θρακών Πολυμήστορα που είχε φονεύσει τον γιο της Πολύδωρο με σκοπό να του πάρει το χρυσάφι που του είχε δώσει ο πατέρας του, Πρίαμος.

Ένας πολυμελής θίασος εξαιρετικών ηθοποιών και μουσικών με νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου.

 

Σάββατο 19 Αυγούστου • Τρωάδες του Ευριπίδους

Κ.Θ.Β.Ε. - Χρήστος Σουγάρης

Ο Ευριπίδης επιχειρεί να προειδοποιήσει για τις συνέπειες της ασυδοσίας των νικητών και να υπενθυμίσει τη σημασία του να παραμένει κανείς άνθρωπος, μακριά από την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας. Η μόνη σωζόμενη τραγωδία της τριλογίας του για τον Τρωικό Πόλεμο που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, λίγο μετά την καταστροφή της Μήλου το 416 π.Χ. από τους Αθηναίους. Μουσική σύνθεση: Στέφανος Κορκολής

 

Σάββατο 26 Αυγούστου • Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλέους

Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος - Σίμος Κακάλας

Στο χείλος μιας καταστροφής, η διαπίστωση ότι το κακό που πολεμάμε είμαστε οι ίδιοι. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Έχοντας βρει τον υπαίτιο, βρίσκεται στο σημείο να πρέπει επιτακτικά να κάνει μια επιλογή έστω την τελευταία στιγμή, έστω έχοντας ήδη κάνει το μεγαλύτερο σφάλμα.

 

 

Κόστος κατ’άτομο για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων

Ημερομηνία

Παράσταση

Άνω διάζωμα

Ζώνη Β

Ζώνη Α

VIP

Σαβ. 29 Ιουλ

Βάτραχοι, Αριστοφάνη

75

90

105

120

Σαβ. 05 Αυγ

Οιδίπους επί Κολωνώ, Σοφοκλή

75

100

115

130

Σαβ. 12 Αυγ

Εκάβη, Ευριπίδη

75

105

120

130

Σαβ. 19 Αυγ

Τρωάδες, Ευριπίδη

75

85

105

110

Σαβ. 26 Αυγ

Οιδίπους Τύραννος, Σοφοκλή

75

100

115

130

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν • Εισιτήριο παράστασης στο Άνω Διάζωμα ή στην αντίστοιχη με τις τιμές ζώνη • Ελαφρύ δείπνο (3 πιάτων με επιλογή στο κυρίως) σε εστιατόριο στο Λυγουριό • Συνοδός του γραφείου μας • Φ.Π.Α.

 

Σημείωση:

  • • Για συμμετοχή κάτω των 20 ατόμων, προσαύξηση 10€ κατ’άτομο.