Skip to main content

Ανοιξιάτικη Πασχαλιά στην Κύμη από 289

Φάρμα Σάρλη - Κονίστρες (Μελισσουργείο) - Σέτα - Βέλος (εργαστήριο Ζυμαρικών Δαρδούμα) - Πηγή Χωνευτικού - Άνω Ποταμία (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή) - Μονή Μάντζαρη - Λαογραφικό Μουσείο Παπανικολάου - Ι.Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

 

με διαμονή στο υπέροχο

Kymi Palace 4*

Το Kymi Palace βρίσκεται λίγα μέτρα από την γραφική παραλία της Κύμης, χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα προς το λιμάνι και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι ιδανικό τόσο για διακοπές, όσο και για βάση για υπέροχες κοντινές εκδρομές.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 57 μεγάλα και άνετα δωμάτια, δίκλινα, τρίκλινα και οικογενειακά, όλα με θέα στη θάλασσα, εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι μπαρ ή ψυγείο, τηλέφωνο, μπάνιο με μπανιέρα ή ντους, πετσέτες, παντόφλες, στεγνωτήρας μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης θυρίδα ασφαλείας, σίδερο ρούχων, δωρεάν WiFi, μπαλκόνι ή βεράντα. Ορισμένα δωμάτια έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ.

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει μεγάλο και άνετο σαλόνι, εστιατόριο, 2 μπαρ (κεντρικό και πισίνας), μίνι μάρκετ, πισίνα υπερχείλισης, δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην πισίνα και την παραλία, παιδική πισίνα, παιδική απασχόληση και εσωτερικό παιδότοπο, θεματικές μουσικές βραδιές (εποχιακά ή σε περιόδους υψηλής ζήτησης), βραδιές κινηματογράφου, αίθουσα συνεδρίων και συνεδριακό κέντρο,  καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας, δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, γρήγορο WiFi σε όλους τους χώρους. Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα!

 

Πασχαλινό Kymi Palace

  • • Στα δωμάτια σας παραδοσιακό πασχαλινό τσουρεκάκι, λευκό κερί για το βράδυ της Ανάστασης
  • • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) σε πλούσια μπουφέ καθημερινά.
  • • Τα ποτά σας κατά τη διάρκεια των δείπνων (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)
  • • Την Κυριακή του Πάσχα: Πλούσια προμεσημβρινά μεζεδάκια, σούβλισμα αρνιών, και Πασχαλινό γεύμα-γλέντι με ζωντανή μουσική!

 

και φροντίδα για τους μικρούς μας φίλους:

  • • Καθημερινή παιδική απασχόληση (17.30 - 19.30) με παιδαγωγό στον μεγάλο εσωτερικό παιδότοπο .
  • • Καθημερινή προβολή παιδικής ταινίας. (21:00).

 

Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Αυλωνάρι (Βυζαντινή εκκλησία & Γυν.Συνεταιρισμός) - Φάρμα Σάρλη - Κονίστρες (Μελισσουργείον) - Κύμη

Αναχώρηση στις 07:50 από Αθήνα μέσω Χαλκίδας και Ερέτριας με ενδιάμεση στάση για καφέ. Οι επισκέψεις μας αρχίζουν από το Αυλωνάρι όπου θα δούμε την Βυζαντινή τρισυπόστατη εκκλησία (11ου αι) και μετά λίγος χρόνος για εκλεκτά ψώνια από τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη, μέσα σε υπέροχη φύση με πέτρινα γεφυράκια και χώρους ξεκούρασης, καλαίσθητους διαδρόμους περιπάτων που οδηγούν στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις του όπως το μικρό οινοποιείο, το ξηραντήριο, το συσκευαστήριο, τους στάβλους, το θερμοκήπιο, τον αμπελώνα, τον ελαιώνα, κ.α. Συνεχίζουμε για το χωριό Κονίστρες όπου θα επισκεφθούμε το “Μελισσουργείον”, μια μικρή και σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα όπου θα δούμε από κοντά την παραγωγή μελιού και των παραγώγων του. Το μεσημέρι φθάνουμε στην Κύμη. Χρόνος για γεύμα και αργότερα εγκατάσταση στο εντυπωσιακό KYMI PALACE HOTEL 4* στην παραλία της Κύμης σε δωμάτια με θέα θάλασσα. Ξεκούραση και νωρίς το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου στον Αγ.Γεώργιο κοντά στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί δείπνο μπουφέ με ποτά.

 

Μεγ.Σάββατο: Άνω Ποταμία (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή) - Πλατάνα - Λαογραφικό Μουσείο Γ.Παπανικολάου - Πηγή Χωνευτικού

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και οι επισκέψεις μας αρχίζουν από την κοντινή Άνω Ποταμία, έναν από τους πιο παλαιούς οικισμούς της περιοχής που συνδέεται με αυτόν της αρχαίας Κύμης, αμφιθεατρικά χτισμένη με θέα στο πέλαγος με πολλά στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Επίσκεψη στην αρχαιολογική της συλλογή, δίπλα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που περιλαμβάνει νεολιθικά κ.α. ευρήματα κυρίως από τον γειτονικό λόφο Καστρί όπου η ακρόπολη της Αρχαίας Κύμης. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και θα θαυμάσουμε το παλιό λιοτρίβι του Κασομούλη που έχει αναπαλαιωθεί και διαμορφωθεί ως μουσειακός επισκέψιμος χώρος γνωριμίας με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου. Συνεχίζουμε για την Πλατάνα όπου μικρή ανάπαυλα για παραθαλάσσιο καφεδάκι και μετά για την Κύμη όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το Λαογραφικό Μουσείο Γεωργίου Παπανικολάου (Test Pap), ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη χώρα, με συλλογή που αριθμεί περί τα 1600 αντικείμενα! Εξωτερικά θα δούμε και το αρχοντικό που έζησε αρκετά χρόνια της ζωής του ο διάσημος ιατρός - ερευνητής. Σε απόσταση 3 χλμ από την Κύμη βρίσκεται η πηγή Χωνευτικού, γνωστή για τα ιαματικά της νερά από τον 19ο  αιώνα. Στάση για περίπατο και φωτογραφίες στην μαγευτική φύση με τα γεφυράκια, τις πέτρινες βρύσες και επίσκεψη στο εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται δίπλα στο μνημείο προς τιμήν των αδελφών Χαρτσά. Επιστροφή στην παραλία και χρόνος για γεύμα σε εκλεκτή ταβέρνα με ψαρικά και όχι μόνο. Ξεκούραση και το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και παρακολούθηση της Ανάστασης στην Μητρόπολη του Αγ.Αθανασίου στην Κύμη. Ακολουθεί πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, πολλά άλλα εδέσματα και ποτά!

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιά Kymi Palace - Ι.Μ.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και χρόνος για να χαρείτε την Λαμπριάτικη μέρα, να απολαύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα και τις ανέσεις του ξενοδοχείου, τα προμεσημβρινά μεζεδάκια γύρω από την πισίνα όσο σουβλίζονται τα αρνιά. Το Πασχαλινό γεύμα θα είναι πλούσιο με οβελία και πολλά λαμπριάτικα εδέσματα, γλέντι με ορχήστρα, τραγούδι, χορό και ποτά! Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στην κοντινή φρουριακής μορφής Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (15ου αι), κτισμένη κατά την παράδοση από Αγιορείτες μοναχούς στην αγκαλιά του κατάφυτου λόφου. Θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Αγάπης και μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλατεία της Κύμης για περίπατο και για να δοκιμάσετε στον "Σπύρο" ή στον "Σιδεράκη", τον περίφημο τοπικό παραδοσιακό μπακλαβά με τα “χίλια φύλλα” και μόνο με αμύγδαλα!

 

Δευτέρα: Ι.Μονή Μάντζαρη - Βέλος (εργαστήριο Ζυμαρικών Δαρδούμα) - Σέτα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για προσκύνημα στην Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστή και ως Μάντζαρη του 11ου αι. Θα συνεχίσουμε για το χωριό Βέλος κοντά στο Αλιβέρι όπου θα επισκεφθούμε το εργαστήριο των εκλεκτών ζυμαρικών και τραχανά Dardouma Family με συνταγές 100 και πλέον ετών και τις τοπικές γκόγκλιες! Νωρίς το μεσημέρι θα φθάσουμε στο ορεινό χωριό - στολίδι της Εύβοιας, τη γραφική και στολισμένη με πλατάνια Σέτα, για να απολαύσουμε καλό παραδοσιακό φαγητό στα γραφικά της ταβερνάκια. Φημίζεται για τα κρεατικά της και τα μαγειρευτά, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το φημισμένο τηγανόψωμο. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με την ευχή να ξαναζήσουμε το ταξίδι αυτό που μας χάρισε απλόχερα γαλήνη και όμορφες εικόνες, που θα συντροφεύουν για καιρό το νου και την καρδιά μας!

 

Μην παραλείψετε: Να δοκιμάσετε τον Κουμιώτικο μπακλαβά με τα χίλια φύλλα και μόνο με αμύγδαλα. Χίλια φύλλα δεν έχει, έχει όμως αρκετά, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιος στο πιάτο!

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο KYMI PALACE HOTEL 4* στην παραλία της Κύμης σε δωμάτια με θέα θάλασσα
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με ορχήστρα - γλέντι, είναι στη θέση του φαγητού της ημέρας
  • • Τα ποτά σας κατά τη διάρκεια περιλαμβανόμενων των φαγητών (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)
  • • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α. 

 

Τιμή κατ’άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή και απεριόριστα μη εμφιαλωμένα ποτά

(κρασί, μπύρα, αναψυκτικά) καθημερινά στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι-ορχήστρα

KYMI PALACE 4*

4 μέρες

14 - 17 Απριλίου

Δίκλινο Superior θέα θάλασσα

289

3ο άτομο *

234

3ο άτομο ως 12 ετών *

105

4ο άτομο ως 6 ετών *

105

4ο άτομο 7 ως 12 ετών *

202

Μονόκλινο Superior θέα θάλασσα

390

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο.

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.