Skip to main content

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Καθαρά Δευτέρα 2023! από 249€

Αναχωρησείς 24/02 & 25/02/2023...3,4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα – Όσιος Λουκάς – Μονή Αγάθωνος - Χαλκίδα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:30 για την Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα. Με τις δύο μεγάλες εκκλησίες, την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα πανελλαδικώς. Συνεχίζουμε για την αντρική Ιερά Μονή του Οσίου Αγάθωνα, ένα πολύ σημαντικό προσκύνημα της σύγχρονης εποχής, στα 550 μέτρα υψόμετρο, κτισμένη τον 14ο-15ο αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας, το Brown Beach Chalkida 4*. Χρόνος για ξεκούραση και για να απολαύσουμε τις ανέσεις του και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Κάστρο Καράμπαμπα – Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας – Τζαμί Εμίρ Ζαδέ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς την παλιά γέφυρα, όπου θα ενημερωθούμε για το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου και θα καταλήξουμε στο κάστρο Καράμπαμπα. Το Οθωμανικό κάστρο του 17ου αιώνα κατείχε στρατηγική θέση, καθώς από κει ελέγχονταν τα στενά του Ευρίπου και η πόλη της Χαλκίδας. Αφού απολαύσουμε τον χώρο και τη θέα από ψηλά, συνεχίζουμε για την πόλη της Χαλκίδας. Στην πεζή περιήγηση μας θα δούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) και τον Ναό της Αγ. Παρασκευής, πολιούχου της Χαλκίδος (5ου αι). Απέναντι ακριβώς η Οικία του Ενετού Βαΐλου, του Διοικητή της Χαλκίδας κατά τα χρόνια της Ενετοκρατίας. Σε μικρή απόσταση το Τζαμί του Εμίρ Ζαδέ, που στις μέρες μας λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος. Χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ με ζωντανή μουσική!

3η μέρα: Ορεινή Εύβοια – Στενή – Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στην υπέροχη Στενή, το καταπράσινο χωριό που κέρδισε τον τίτλο «η Αράχωβα της Εύβοιας». Εκεί θα αντικρύσουμε τα αμφιθεατρικά χτισμένα σπίτια στις παρυφές του ψηλότερου βουνού του νησιού, τη Δίρφυ. Χρόνος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) στα παραδοσιακά καφενεδάκια και ταβερνάκια στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα θεόρατα πλατάνια και τη βρυσούλα σήμα κατατεθέν της. Επιστροφή στην πόλη της Χαλκίδας για το Θαλασσινό Καρναβάλι, που μας περιμένει με πληθώρα εκδηλώσεων και χιλιάδες καρναβαλιστές! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ και αποκριάτικο πάρτι με ξεφάντωμα!

4η μέρα: Όσιος Δαβίδ - Λίμνη - Αγ. Ιωάννης Ρώσσος - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την βόρεια Εύβοια. Στις πλαγιές του βουνού Καβαλάρης, θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. του Οσίου Δαβίδ (16ου αιώνα) και θα συνεχίσουμε για την γαλήνια παραθαλάσσια Λίμνη, όπου χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στο Προκόπι στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αθήνα γεμάτοι από υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις.

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα.

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα – Όσιος Λουκάς – Μονή Αγάθωνος - Χαλκίδα

2η μέρα: Ορεινή Εύβοια – Στενή – Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας

3η μέρα: Κάστρο Καράμπαμπα – Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας – Τζαμί Εμίρ Ζαδέ - Αθήνα

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

25-27/2

4 ΜΕΡΕΣ

24-27/2

Δίκλινο Classic Garden View

249

329

Δίκλινο Classic Pool View

260

340

3ο άτομο

225

299

3o άτομο έως 11,99 ετών

145

185

4o & 5ο άτομο έως 11,99 ετών

175

225

Μονόκλινο

335

449

Περιλαμβάνονται: Εκδρομές, μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο BROWN BEACH CHALKIDA 4* • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), με ζωντανή μουσική και Αποκριάτικα πάρτι το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 3 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων