Skip to main content

Καρναβάλι Κύμης & Βλάχικος Γάμος στη Θήβα Καθαρά Δευτέρα 2023! από 189€

 Αναχώρηση 25 - 27 Φεβρουαρίου 2023...3 μέρες

Ζυθοποιεία SEPTEM - Φάρμα Σάρλη - Ανδρωνιάνοι - Άνω Ποταμία (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή) - Λαογραφικό Μουσείο Παπανικολάου - Ι.Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος...Αποκριάτικο Kymi Palace και φροντίδα για τους μικρούς μας φίλους!

με διαμονή στο υπέροχο

Kymi Palace 4*

Το Kymi Palace βρίσκεται λίγα μέτρα από την γραφική παραλία της Κύμης, χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα προς το λιμάνι και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι ιδανικό τόσο για διακοπές, όσο και για βάση για υπέροχες κοντινές εκδρομές.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 57 μεγάλα και άνετα δωμάτια, δίκλινα, τρίκλινα και οικογενειακά, όλα με θέα στη θάλασσα, εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι μπαρ ή ψυγείο, τηλέφωνο, μπάνιο με μπανιέρα ή ντους, πετσέτες, παντόφλες, στεγνωτήρας μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης θυρίδα ασφαλείας, σίδερο ρούχων, δωρεάν WiFi, μπαλκόνι ή βεράντα. Ορισμένα δωμάτια έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ.

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει μεγάλο και άνετο σαλόνι, εστιατόριο, 2 μπαρ (κεντρικό και πισίνας), μίνι μάρκετ, πισίνα υπερχείλισης, δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην πισίνα και την παραλία, παιδική πισίνα, παιδική απασχόληση και εσωτερικό παιδότοπο, θεματικές μουσικές βραδιές (εποχιακά ή σε περιόδους υψηλής ζήτησης), βραδιές κινηματογράφου, αίθουσα συνεδρίων και συνεδριακό κέντρο,  καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας, δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, γρήγορο WiFi σε όλους τους χώρους. Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα!

 

Αποκριάτικο Kymi Palace

  • • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) σε πλούσια μπουφέ καθημερινά.
  • • Τα ποτά σας κατά τη διάρκεια των δείπνων (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)
  • • Αποκριάτικο γλέντι με D.J. στο δείπνο της Κυριακής (21:00)

και φροντίδα για τους μικρούς μας φίλους:

  • • Καθημερινή παιδική απασχόληση (17.30 - 19.30) με παιδαγωγό στον μεγάλο εσωτερικό παιδότοπο .
  • • Καθημερινή προβολή παιδικής ταινίας. (21:00).

1η μέρα: Αθήνα - Ζυθοποιεία SEPTEM - Φάρμα Σάρλη - Ανδρωνιάνοι - Κύμη

Αναχώρηση στις 07:50 από Αθήνα μέσω Χαλκίδας και Ερέτριας με ενδιάμεση στάση για καφέ. Επίσκεψη στην πολυβραβευμένη μικροζυθοποιεία SEPTEM για να ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις της αλλά και γευστικά, ώστε να εντρυφήσουμε στα μυστικά της! Συνεχίζουμε για το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη, μέσα σε υπέροχη φύση με πέτρινα γεφυράκια και χώρους ξεκούρασης, καλαίσθητους διαδρόμους περιπάτων που οδηγούν στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις του όπως το μικρό οινοποιείο, το ξηραντήριο, το συσκευαστήριο, τους στάβλους, το θερμοκήπιο, τον αμπελώνα, τον ελαιώνα, κ.α. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στους Ανδρωνιάνους, το χωριό με τα εκλεκτά κρεατικά και τον φημισμένο κοκκινιστό κόκορα. Χρόνος για γεύμα και αργότερα εγκατάσταση στο εντυπωσιακό KYMI PALACE HOTEL 4* στην παραλία της Κύμης σε δωμάτια με θέα θάλασσα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ με ποτά.

 

2η μέρα: Άνω Ποταμία (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή) - Κύμη - Μουσείο Γ.Παπανικολάου - Ι.Μ.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Κουμιώτικο Καρναβάλι!

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και οι επισκέψεις μας αρχίζουν από την κοντινή Άνω Ποταμία, έναν από τους πιο παλαιούς οικισμούς της περιοχής που συνδέεται με αυτόν της αρχαίας Κύμης, αμφιθεατρικά χτισμένη με θέα στο πέλαγος με πολλά στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Επίσκεψη στην αρχαιολογική της συλλογή, δίπλα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που περιλαμβάνει νεολιθικά κ.α. ευρήματα κυρίως από τον γειτονικό λόφο Καστρί όπου η ακρόπολη της Αρχαίας Κύμης. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και θα θαυμάσουμε το παλιό λιοτρίβι του Κασομούλη που έχει αναπαλαιωθεί και διαμορφωθεί ως μουσειακός επισκέψιμος χώρος γνωριμίας με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου. Συνεχίζουμε για την Κύμη όπου μικρή ανάπαυλα στην πλατεία της για προσκύνημα στον Αγ. Αθανάσιο και για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν στον "Σπύρο" ή τον "Σιδεράκη", τον περίφημο παραδοσιακό μπακλαβά Κύμης με τα “χίλια φύλλα” και μόνο με αμύγδαλα! Δεν θα παραλείψουμε το Λαογραφικό Μουσείο Γεωργίου Παπανικολάου (Test Pap) που στεγάζεται στο αρχοντικό νεοκλασικό που έζησε αρκετά χρόνια της ζωής του ο διάσημος ιατρός - ερευνητής. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη χώρα, με συλλογή που αριθμεί περί τα 1600 αντικείμενα. Μετά κατευθυνόμαστε για προσκύνημα στην φρουριακής μορφής Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (15ου αι), κτισμένη στην αγκαλιά του κατάφυτου λόφου λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κύμη, κατά την παράδοση από Αγιορείτες μοναχούς. Επιστροφή στην παραλία και χρόνος για γεύμα σε εκλεκτή ταβέρνα με ψαρικά και όχι μόνο. Ακολουθεί η παράτα του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία σε ένα κάλεσμα γεμάτο κομφετί, σερπαντίνες, μασκαράδες, ξέφρενο χορό, ατέλειωτο τραγούδι και πολλές εκπλήξεις! Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ, Αποκριάτικο δείπνο - γλέντι με ποτά, συνοδεία μουσικής από D.J.!

 

3η μέρα: Αυλωνάρι (Βυζαντινή εκκλησία & Γυν.Συνεταιρισμός) - Βλάχικος Γάμος στη Θήβα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα με Σαρακοστιανά και μη αναχωρούμε για το Αυλωνάρι όπου θα δούμε την Βυζαντινή τρισυπόστατη εκκλησία (11ου αι) και για εκλεκτά ψώνια από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό. Καταφθάνουμε στη Θήβα όπου θα παρακολουθήσουμε την κορύφωση των δρώμενων του πάνω από 200 ετών σατιρικού εθίμου του “Βλάχικου Γάμου”. Νηστίσιμα φαγητά και εκλεκτή ρετσίνα Θήβας μοιράζονται και στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η γαμήλια πομπή, με το ζεύγος ανεβασμένα σε άμαξα, την οποία σέρνουν διαλεχτά άλογα. Τα “μπουλούκια” και οι επισκέπτες ακολουθούν χορεύοντας και όλοι εύχονται στο ζεύγος “βίον ανθόσπαρτον”. Η πομπή θα καταλήξει στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα, όπου είναι τοποθετημένες οι καλύβες των συμπέθερων. Εκεί θα γίνει το “ξύρισμα” του γαμπρού και πολλά - πολλά άλλα ωραία! Επιστρέφουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ με εικόνες και αναμνήσεις μοναδικές!

Μην παραλείψετε: Να δοκιμάσετε τον Κουμιώτικο μπακλαβά με τα χίλια φύλλα και μόνο με αμύγδαλα. Χίλια φύλλα δεν έχει, έχει όμως αρκετά, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιος στο πιάτο!

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο KYMI PALACE HOTEL 4* στην παραλία της Κύμης σε δωμάτια με θέα θάλασσα
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Τα ποτά σας κατά τη διάρκεια των δείπνων (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)
  • • Αποκριάτικο γλέντι με D.J. στο δείπνο της Κυριακής
  • • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Τιμή κατ’άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή plus καθημερινά

(μη εμφιαλωμένα ποτά στα δείπνα: κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)

KYMI PALACE 4*

3 μέρες

25 - 27 Φεβρουαρίου

Δίκλινο Superior θέα θάλασσα

189

3ο άτομο

180

3ο άτομο ως 12 ετών

100

4ο άτομο ως 12 ετών

160

Μονόκλινο Superior θέα θάλασσα

255

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.