Skip to main content

28η Οκτωβρίου στην ΚΥΜΗ 2022 απο 189

Ι.Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Φάρμα Σάρλη - Ζυθοποιεία SEPTEM - Ανδρονιάνοι - Άνω Ποταμία (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή) - Λαογραφικό Μουσείο Παπανικολάου - Στενή Ευβοίας   28-30/10  3 μερες

 

 ένα καταπληκτικό μεστό οδοιπορικό στην ιδανική εποχή για επισκέψεις στην περιοχή

με διαμονή στο υπέροχο

Kymi Palace 4*

Το Kymi Palace βρίσκεται λίγα μέτρα από την γραφική παραλία της Κύμης, χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα προς το λιμάνι και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι ιδανικό τόσο για διακοπές, όσο και για βάση για υπέροχες κοντινές εκδρομές.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 57 μεγάλα και άνετα δωμάτια, δίκλινα, τρίκλινα και οικογενειακά, όλα με θέα στη θάλασσα, εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι μπαρ ή ψυγείο, τηλέφωνο, μπάνιο με μπανιέρα ή ντους, πετσέτες, παντόφλες, στεγνωτήρας μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης θυρίδα ασφαλείας, σίδερο ρούχων, δωρεάν WiFi, μπαλκόνι ή βεράντα. Ορισμένα δωμάτια έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ.

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει μεγάλο και άνετο σαλόνι, εστιατόριο, 2 μπαρ (κεντρικό και πισίνας), μίνι μάρκετ, πισίνα υπερχείλισης, δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην πισίνα και την παραλία, παιδική πισίνα, παιδική απασχόληση και εσωτερικό παιδότοπο, θεματικές μουσικές βραδιές (εποχιακά ή σε περιόδους υψηλής ζήτησης), βραδιές κινηματογράφου, αίθουσα συνεδρίων και συνεδριακό κέντρο,  καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας, δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, γρήγορο WiFi σε όλους τους χώρους. Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα!

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Κύμη - Παρέλαση - Ι.Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Αναχώρηση στις 07:00 από Αθήνα μέσω Χαλκίδας και Ερέτριας με ενδιάμεση στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για την όμορφη Κύμη όπου θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση όπου λαμβάνει μέρος και η ιστορική Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Κύμης. Εγκατάσταση στο εντυπωσιακό KYMI PALACE HOTEL 4* και χρόνος για γεύμα στην παραλιακή σε εκλεκτή ταβέρνα με ψαρικά και όχι μόνο. Αργότερα θα μεταβούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (15 αι) κτισμένη σε φρουριακή μορφή στην αγκαλιά του κατάφυτου λόφου λίγο έξω από την Κύμη. Επιστροφή και το βράδυ δείπνο από μπουφέ.

 

2η μέρα: Φάρμα Σάρλη - Ζυθοποιεία SEPTEM - Ανδρονιάνοι - Άνω Ποταμία (Λιοτρίβι Κασομούλη & Αρχ. Συλλογή)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τις επισκέψεις μας από το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη, με τα πέτρινα γεφυράκια, δεντρόσπιτα, χώρους ξεκούρασης, και διαδρόμους περιπάτων που οδηγούν στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις του όπως μικρό οινοποιείο, ξηραντήριο, συσκευαστήριο, στάβλους, θερμοκήπιο, αμπελώνας, ελαιώνας, κ.α. Συνεχίζουμε για την πολυβραβευμένη μικροζυθοποιεία SEPTEM για να ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις της αλλά και γευστικά, ώστε να εντρυφήσουμε στα μυστικά της! Αργότερα θα βρεθούμε στους Ανδρονιάνους, το χωριό με τα εκλεκτά κρεατικά και τον φημισμένο κοκκινιστό κόκορα. Συνεχίζουμε για την Άνω Ποταμία, έναν από τους πιο παλαιούς οικισμούς της περιοχής που συνδέεται με αυτόν της αρχαίας Κύμης, αμφιθεατρικά χτισμένη με θέα στο πέλαγος με πολλά στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Επίσκεψη στην αρχαιολογική της συλλογή, δίπλα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που περιλαμβάνει νεολιθικά κ.α. ευρήματα κυρίως από τον γειτονικό λόφο Καστρί όπου η ακρόπολη της Αρχαίας Κύμης. Θα περπατήσουμε στα εκπληκτικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και θα θαυμάσουμε το παλιό λιοτρίβι του Κασομούλη που έχει αναπαλαιωθεί και διαμορφωθεί ως μουσειακός επισκέψιμος χώρος γνωριμίας με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο με μουσική!

 

3η μέρα: Κύμη - Λαογραφικό Μουσείο Παπανικολάου - Στενή Ευβοίας - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην Κύμη στο Λαογραφικό Μουσείο Γεώργιος Παπανικολάου (Test Pap) που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη χώρα, με συλλογή που αριθμεί περί τα 1600 αντικείμενα. Στους χώρους του διοργανώνονται διαλέξεις, σεμινάρια, εικαστικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Στον κήπο του έχει κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο και η πλούσια συλλογή του ανανεώνεται συνεχώς. Ακολουθεί μικρή ανάπαυλα στην πλατεία της Κύμης για προσκύνημα στον Αγ. Αθανάσιο και για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τον περίφημο παραδοσιακό μπακλαβά Κύμης με τα “χίλια φύλλα” και μόνο με αμύγδαλα στον "Σπύρο" ή τον "Σιδεράκη". Κατευθυνόμαστε για την υπέροχη Στενή Ευβοίας. Χρόνος για περίπατο στο ειδυλλιακό τοπίο και για γεύμα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με τις ωραιότερες αναμνήσεις.

Μην παραλείψετε: Να δοκιμάσετε τον Κουμιώτικο μπακλαβά με τα χίλια φύλλα και μόνο με αμύγδαλα. Χίλια φύλλα δεν έχει, έχει όμως αρκετά, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιος στο πιάτο!

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο KYMI PALACE HOTEL 4* στην παραλία της Κύμης
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Τα ποτά σας κατά τη διάρκεια των δείπνων (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)
  • • Αρχηγός-συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή plus καθημερινά

(μη εμφιαλωμένα ποτά στα δείπνα: κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)

KYMI PALACE 4*

3 μέρες

28 - 30 Οκτωβρίου

Δίκλινο Superior SV

189

3ο άτομο

175

3ο άτομο ως 12 ετών

100

4ο άτομο ως 12 ετών

155

Μονόκλινο Superior SV

260

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, με δικό σας μέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδρομές) με ημιδιατροφή plus ποτά στο δείπνο (αναψυκτικά, κρασί, μπύρα και νερό).

KYMI PALACE 4*

27-30 Οκτωβρίου

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

Δίκλινο Superior SV

117

Δίκλινο Jr.Suite SV

174

Δίκλινο Panoramic Suite SV

231

3ο άτομο

50

3ο άτομο ως 12 ετών

Δωρεάν

4ο άτομο ως 12 ετών

40

Μονόκλινο Superior SV

93

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.