Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2022 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ! από 264€

ΜΑΡΜΑΡΙ ΚΑΡΥΣΤΟ

4 ΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

1η μέρα – Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Προκόπι – Άγ. Ιωάννης – Αρτάκη – Μαρμάρι

Αναχωρούμε από την Αθήνα στις 8:00 το πρωϊ και αφού φτάσουμε στην Εύβοια και μέσα από μια διαδρομή, που κυριαρχεί το πράσινο, θα κατευθυνθούμε προς τον πρώτο μας προορισμό, το Προκόπι της Εύβοιας όπου θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε στον ξακουστό ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου, τα οποία έφεραν μαζί τους το 1924 οι πρόσφυγες από την Καππαδοκία, από το Προκόπι (Ουργκιούπ) της μικράς Ασίας. Εκεί κοντά, ρέουν ήσυχα τα νερά του ποταμού Κηρέα. Χρόνος ελεύθερος για ένα καφεδάκι. Συνεχίζουμε, για να βρεθούμε σε λίγο στη Νέα Αρτάκη, όπως συνηθίζεται με τις ονομασίες των πόλεων, που έχουν σχέση με τους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, έτσι κι εδώ η μεταφορά της ονομασίας από την Αρτάκη της Τουρκίας. Στα παραθαλάσσια ταβερνάκια θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας (έξοδα ατομικά) ή βόλτα και από κει και μετά παίρνουμε τον δρόμο για το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια, όπου είναι το ξενοδοχείο μας MARMARI BAY 3*, που με τη ζεστή του φιλοξενία θα μας κάνει να απολαύσουμε τη διαμονή μας. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία του επιταφίου και αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα – Μ. Σάββατο: Κύμη- Μονή Σωτήρος – Μαρμάρι

Μπουφέ πρωινό και ξεκινά η μέρα μας με την εκδρομή μας προς την Κύμη, στα ανατολικά της Εύβοιας. Μια ιστορική πληροφορία, μας τη δίνει ο Στράβωνας, πως η ονομασία προέρχεται από τη λέξη «κύμα» γιατί πάντα η παραλία της ήταν εκτεθειμένη στην άγρια θάλασσα. Από την μυθολογία, επίσης, αντλούμε ακόμα την πληροφορία ότι σε εκείνα τα μέρη ζούσε η Αμαζόνα Λάμια, η οποία μαζί με τον Ποσειδώνα γέννησαν την Αμαζόνα Κύμη. Θα επισκεφθούμε πολύ κοντά στην Κύμη την γυναικεία Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, σε ένα απόκρημνο και ερημικό περιβάλλον, περίπου στα 250 μ. πάνω από τη θάλασσα, που ιδρύθηκε, κατά την παράδοση, από μοναχούς του Αγίου Όρους τον 15ο αι., οι οποίοι διέφυγαν από τους Τούρκους και βρήκαν καταφύγιο εδώ. Είναι πολύ πλούσια τα κειμήλια που φυλάσσονται στη μονή, όπως το ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι φορητές ξυλόγλυπτες εικόνες από άλλες μονές. Εδώ, επίσης, φυλάσσεται και ο χρυσοκέντητος Επιτάφιος της Αποκαθήλωσης που έχει μεταφερθεί από διαλυμένο μοναστήρι. Μετά από αυτή την επίσκεψη, επιστρέφουμε στην παραλία της Κύμης, όπου χρόνος για φαγητό και βόλτα στα δρομάκια της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ παρακολουθούμε την Αναστάσιμη λειτουργία και αργότερα θα ακολουθήσει εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η μέρα – Κυριακή του Πάσχα: Λαμπριάτικη Μέρα – Κάρυστος

Χριστός Ανέστη! Ξυπνήστε αργά και απολαύστε τις ανέσεις του ξενοδοχείου καθώς και τους Πασχαλινούς μεζέδες στο ξενοδοχείο. Λαμπριάτικο μεσημεριανό και αργότερα το απόγευμα, για όσους το επιθυμούν, βόλτα στην κοσμοπολίτικη Κάρυστο, που αποτελεί έναν ωραίο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Η Κάρυστος, αποτελεί συχνό κοντινό προορισμό για ταξιδιώτες από την Αθήνα. Η καταπληκτική ρυμοτομία της πόλης οφείλεται στην ανάθεση που έκανε ο Όθωνας στον Βαβαρό μηχανικό Birmach. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα και για καφεδάκι και γλυκό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

4η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Μαρμάρι – Χαλκίδα – Κάστρο Καράμπαμπα – Αγία Παρασκευή – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη διαδρομή μας προς τη Χαλκίδα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδος, χτισμένη δεξιά και αριστερά του Ευρίπου και πανέμορφη σήμερα πόλη. Αμέσως θα επισκεφθούμε το κάστρο, όπως έχει μείνει στην ιστορία, του Καράμπαμπα, στο λόφο Φούρκα, οπού βρίσκεται στο μέρος που ήταν χτισμένη η συνοικία της αρχαίας Κανίθου. Είναι ένα οχυρωματικό κτίσμα που οικοδομήθηκε από τους Τούρκους το 1684, εφόσον η θέση είχε κριθεί στρατηγικής σημασίας ώστε να παρακολουθούν τον Εύριπο. Στο συγκεκριμένο κάστρο βρίσκεται και ο τάφος του Γιάννη Σκαρίμπα (συγγραφέας και ποητής), ο οποίος έζησε στην πόλη της Χαλκίδας. Μετά από αυτό, θα επισκεφθούμε τον ναό της Αγίας Παρασκευής. Είναι από τις λίγες εκκλησίες που κατασκευάστηκαν από την Λατινική εκκλησία κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατείας. Θεωρείται ότι στη θέση του ναού υπήρχε βασιλική του 5ου με 6ου αι. μ. Χ. Μας εντυπωσιάζει ο εσωτερικός διάκοσμος και το μέγεθος της. Απέναντι από την Αγ. Παρασκευή, σώζεται η οικεία του τελευταίου βενετού διοικητή (Βάιλου), Πάολο Ερίτσο, που βρήκε τραγικό θάνατο από τους Τούρκους. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στα ταβερνάκια της όχθης του Ευρίπου (έξοδα ατομικά) και σιγά σιγά επιστροφή στην Αθήνα γεμάτοι με εικόνες και γνώσεις.

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλμαν με ηµιδιατροφή Αναστάσιμο Δείπνο & Πασχαλινό Γεύμα

Marmari Bay Hotel 3*

22-25/4

Δίκλινο

264

3ο άτομο

229

3o άτομο ως 6 ετών

139

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

184

Μονόκλινο

311

 

* Φόρος διαμονής 3€ ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση, θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Περιλαμβανόμενες Πασχαλινές παροχές:

  • Γεύμα ή δείπνο με νηστίσιμες και μη γαστρονομικές προτάσεις τη Μ. Παρασκευή.
  • Πλούσιο Αναστάσιμο εορταστικό δείπνο του Μ. Σαββάτου μετά την μεταμεσονύχτια θεία λειτουργία.
  • Κυριακή του Πάσχα πλούσιο γεύμα με σουβλιστά αρνιά και πολλές άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις από τους σεφ του ξενοδοχείου.
  • Δωρεάν μπουφέδες, με διάφορες ντόπιες σπεσιαλιτέ και μεζέδες, άφθονο δωρεάν κρασί και γλέντι με ζωντανή μουσική, θα βρίσκονται στη διάθεση των πελατών μας από νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια του ψησίματος των αρνιών στον κήπο του ξενοδοχείου, για να ανταλλάξουμε ευχές, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και να στήσουμε το χορό.
  • Δωρεάν μεταφορές από και προς το λιμάνι με πούλμαν κατά την άφιξη και αναχώρηση, καθώς και προς την Εκκλησία, για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας του Επιταφίου και της Ανάστασης.

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν ως περιγραφή • Διαμονή στο Marmari Bay Hotel 3* • Πλούσιο πρόγευμα και ημιδιατροφή καθημερινά (Αναστάσιμο Δείπνο + Πασχαλινό Γεύμα) • Αρχηγός-συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Το Μαρμάρι βρίσκεται στη Νότια Εύβοια. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο, σχεδόν απέναντι από την Ραφήνα. Από τα παλιότερα χρόνια, μια από τις κύριες ασχολίες των κατοίκων ήταν και είναι η εξόρυξη πετρωμάτων, κυρίως μαρμάρου και σχιστόλιθου. Τον χειμώνα είναι ένα ήσυχο ψαροχώρι αλλά από την άνοιξη και μετά, αποτελεί ένα παραθεριστικό κέντρο με μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των πολύ όμορφων παραλιών του. Το National Geographic το αναφέρει ως έναν από του 10 καλύτερους παγκόσμια προορισμούς για ιστιοπλοΐα.