Skip to main content

Θησαυροί της Αιτωλικής Γής 28η Οκτωβριου 2020 απο 192,00

Θησαυροί της Αιτωλικής Γής!     26-28/10

Εξαίσιες γεύσεις και εικόνες από το βασίλειο του νερού, το μουσείο της φύσης και τα μυστικά της λιμνοθάλασσας.  Ελάτε να το ζήσουμε!

1η μέρα: Αθήνα - Αιτωλικό - Μεσολόγγι -  Αγρίνιο

Αναχώρηση από Αθήνα 08:00. Mέσω της γέφυρας του Ρίο, άφιξη στο Αιτωλικό, το νησάκι μέσα στη λιμνοθάλασσα, που συνδέεται με την ξηρά με δύο πέτρινες πολύτοξες γέφυρες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Χρόνος για καφέ και μετά θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Βάσως Κατράκη. Συνεχίζουμε για την ιερή και ιστορική πόλη του Μεσολογγίου όπου θα ξεναγηθούμε στην Δημοτική Πινακοθήκη και στον Κήπο των Ηρώων. Συνεχίζουμε προς την παραλία της Τουρλίδας με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες (ξύλινα σπίτια στο νερό), αλλά και τις Αλυκές. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και αργότερα θα επισκεφθούμε μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου, ένα από τα πιο νόστιμα εδέσματα και χαρακτηριστικό προϊόν της περιοχής.  Κατευθυνόμενοι προς το Αγρίνιο θα θαυμάσουμε το φαράγγι της Κλεισούρας με τους σταλακτίτες. Άφιξη και εγκατάσταση στο MARPESSA LUXURY HOTEL & Spa 4*. Ξεκούραση και δείπνο.

2η μέρα: Αγρίνιο - Λίμνη Τριχωνίδα - Θέρμο - Πετροχώρι - Μυρτιά & Spa !!!

Πρόγευμα με χειροποίητα εδέσματα και πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας από την φάρμα του Marpessa και ξεκινάμε για την μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα. Στο Θέρμο θα ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό μουσείο όπου εκτίθενται ευρήματα 2500 χρόνων και αργότερα στο Πετροχώρι θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα στις λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχία και Οζερό. Χρόνος για γεύμα και επιστρέφοντας, προσκύνημα στο μοναστήρι της Μυρτιάς, σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με χιλιετή ιστορία (11ος αι.) και στάση για καφέ στη θέση Δογρή με την όμορφη θέα. Το απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις του “9 Limnes Spa” με hammam, υδρομασάζ, τροπική βροχή κ.α. Δείπνο.

3η μέρα: Αγρίνιο - Αρχ.Οινιάδες - Αθήνα

Ελληνικό πρωινό με εδέσματα από την φάρμα του Marpessa. Επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης του γλύπτη Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα με καταγωγή από το Παναιτώλιο. Συνεχίζουμε για εξωτερική γνωριμία με τις διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου, κτίρια με μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία για την πόλη. Αναχωρούμε για την γραφική και επιβλητική πόλη της Ναυπάκτου όπου ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη και γεύμα (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα μέσω Ρίου επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή

 

3 μέρες

26 - 28/10

Δίκλινο

192

3ο άτομο

178

3ο άτομο 4ως 12 ετών

155

Μονόκλινο

244

 

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν 30 θέσεων • Διαμονή στο πολυτελές MARPESSA LUXURY HOTEL & SPA 4* στο Αγρίνιο • Πρωινό με τοπικά προϊόντα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός /Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.