Skip to main content

Αράχωβα - Όσιος Λουκάς Καλοκαίρι 2017 από 179,00

3 μέρες με πούλμαν
Όσιος Λουκάς - Δίστομο - Ιτέα - Αράχωβα - Γύρος Παρνασσού - Δελφοί - Αρχαιολογικός χώρος & μουσείο Δελφών. Διαμονή στο νεόκτιστο πολυτελές (2014) ELLINON THEA ARACHOVA 4* Superior στην Αράχωβα με ημιδιατροφή καθημερινά.

Αναχώρηση (3ήμερο): 9 Ιουνίου
 
 

Πρόγραμμα (3 μέρες)
 
Ημέρα 1 Αθήνα - Όσιος Λουκάς - Δίστομο - Ιτέα - Αράχωβα
  Αναχώρηση από Αθήνα 08:15. Επίσκεψη στην Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, που βρίσκεται στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα. Με τις δύο μεγάλες εκκλησίες, τα παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά, που από το 1990 περιλαμβάνεται και στα μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco! Συνεχίζουμε για το ιστορικό Δίστομο, γνωστό για το σφαγιασμό του πληθυσμού από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες και το αντίστοιχο Μουσείο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Με πορεία μέσω Δεσφίνας, φτάνουμε στην παραθαλάσσια Ιτέα όπου χρόνος για γεύμα. Αργότερα θα ανηφορίσουμε στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Τακτοποίηση στο νεόκτιστο πολυτελές (2014) ELLINON THEA ARACHOVA 4* Sup. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 2 Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη)
  Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Γύρο του Παρνασσού. Προσπερνώντας την πόλη της Άμφισσας, θα κατευθυνθούμε προς το μοναδικό Vagonetto (καιρού επιτρέποντος-έξοδα ατομικά) για να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Συνεχίζουμε για την Γραβιά, όπου το ξακουστό Χάνι έχει μετατραπεί σε μουσείο. Το μεσημεράκι θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος). Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα στις εξαιρετικές ταβέρνες. Επιστροφή, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 3 Δελφοί - Αρχαιολογικός χώρος & μουσείο Δελφών Λιβαδειά - Αθήνα
  Μπουφέ πρόγευμα και πρωινό αφιερωμένο στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών. Στη διάρκεια της ξενάγησης μας, εκτός άλλων θα θαυμάσουμε το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, το στάδιο, το άγαλμα του Ηνίοχου και πλήθος εκθεμάτων. Αναχωρούμε για την εξοχική “Κρύα” στη Λιβαδειά όπου θα ξαποστάσουμε στο αναψυκτήριο δίπλα στις αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης του ποταμού Έρκυνα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα.
 
Τιμολογιακή πολιτική
Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά.
Τιμοκατάλογοι 
Ξενοδοχείο: ELLINON THEA
 
  09/06/2017 εώς 11/06/2017
Δίκλινο € 179.00
3ο άτομο € 159.00
Μονόκλινο € 210.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο νεόκτιστο πολυτελές (2014) ELLINON THEA ARACHOVA 4* Superior στην Αράχωβα
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο σερβιριστό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.