Skip to main content

Αναχ. 20/05 & 18/06/2016 Θησαυροί της Αιτωλικής Γής! απο 199,00

Μεσολόγγι - Αιτωλικό - Οινοποιείο Σωτηρίου - Αρχ.Οινιάδες - Αγρίνιο - Καινούργιο - Οινοποιείο Θέστια - Θέρμο
- Πετροχώρι - Μυρτιά - Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 20/05 & 18/06/2016...3 μέρες με πούλμαν
Με διαμονή στο πολυτελές αρχοντικό Marpessa Βoutique Hotel & Spa με ημιδιατροφή
 

Πρόγραμμα (3 μέρες)

Ημέρα 1 Αθήνα - Μεσολόγγι - Αιτωλικό - Οινοποιείο Σωτηρίου - Αρχ.Οινιάδες - Αγρίνιο
  Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:00, μέσω της Γέφυρας του Ρίο. Άφιξη στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου όπου θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Τέχνης “Διέξοδος”, στον Κήπο των Ηρώων και στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου. Συνεχίζουμε προς την παραλία της Τουρλίδας με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες (ξύλινα σπίτια στο νερό). Στο Αιτωλικό, το πυκνοκατοικημένο νησάκι που συνδέεται με την ξηρά με δύο πέτρινες πολύτοξες γέφυρες, θα δούμε το Μουσείο Βάσως Κατράκη και θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια. Χρόνος για φαγητό σε παραθαλάσσια ταβέρνα και συνεχίζουμε για το γειτονικό Νεοχώρι, όπου στο ζαχαροπλαστείο ELITE θα μας παρουσιάσει τις δημιουργίες του ο πατισιέ Φώτης Ντάνος. Μην παραλείψετε το καταπληκτικό του τσουρέκι! Αργότερα στο Λεσίνι θα ξεναγηθούμε στο οικογενειακό Οινοποιείο “Σωτηρίου”, όπου θα δοκιμάσουμε τοπικές ποικιλίες συνδυασμένες με μοναδικές γεύσεις της περιοχής όπως χέλι και παστό ψάρι. Θα θαυμάσουμε το οικοσύστημα Φράξου Λεσινίου και θα επισκεφθούμε το Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων. Στον δρόμο προς το Αγρίνιο θα θαυμάσουμε το φαράγγι της Κλεισούρας με το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Άφιξη και εγκατάσταση στο MAR PESSA LUXURY HOTEL & Spa. Δείπνο.
Ημέρα 2 Αγρίνιο - Καινούργιο - Οινοποιείο Θέστια - Θέρμο - Πετροχώρι - Μυρτιά & Spa !!!
  Πρόγευμα με χειροποίητα εδέσματα και πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας από την φάρμα του Marpessa. Στο Καινούργιο Αγρινίου θα επισκεφθούμε το εργαστήριο γλυπτικής του Βασίλη Παπασαΐκα. Στο οινοποιείο “Θέστια” θα δοκιμάσουμε ποικιλίες βιολογικής καλλιέργειας, την εξαιρετική τοπική “Μαλαγουζία” καθώς και ένα από τα πιο νόστιμα εδέσματα που υπάρχουν, το αυγοτάραχο “Τρικαλινός”. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Μυρτιάς, σπουδαίο βυζαντινό μνημείο του 11ου αι. και φθάνουμε στο Θέρμο όπου θα ξεναγηθούμε στον Αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο εφ’όσον θα είναι επισκέψιμο. Στάση στο Πετροχώρι όπου χρόνος για γεύμα με πανοραμική θέα στις λίμνες Τριχωνίδα, Λυσιμαχία και Οζερό. Αργότερα κατευθυνόμαστε προς τη Δογρή και τη Μυρτιά, γραφικά χωριά δίπλα στην λίμνη όπου θα θαυμάσουμε τα αιωνόβια πλατάνια, τον παραδοσιακό νερόμυλο, τους φυσικούς καταρράκτες και τα ιαματικά λουτρά. Χρόνος για καφέ και επιστροφή στο Marpessa για να απολαύσετε ελεύθερα τις εγκαταστάσεις του “9 Limnes Spa” με hammam, υδρομασάζ, τροπική βροχή κ.α. Δείπνο.
Ημέρα 3 Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου - Μουσείο Τέχνης Καπράλου - Καπναποθήκες - Αθήνα
  Πρόγευμα με πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας από την φάρμα του Marpessa. Επίσκεψη στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο, ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο τέχνης του γλύπτη Καπράλου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διατηρητέο θερινό σινεμά “Ελληνίς” καθώς και τις διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου. Χρόνος για γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο και μέσω Ρίου επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιμή κατ’άτομο με ημιδιατροφή

Ξενοδοχείο: MARPESSA LUXURY HOTEL
  20/05/2016 εώς 22/05/2016  18/06/2016 εώς 20/06/2016 
Δίκλινο € 199.00 € 199.00
3ο άτομο € 190.00 € 190.00
3ο άτομο 
1-12 ετών
€ 160.00 € 160.00
Μονόκλινο € 265.00 € 265.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελές MARPESSA LUXURY HOTEL στο Αγρίνιο
  • Πρωινό με τοπικά προϊόντα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Επισκέψεις γευσιγνωσίας στα οινοποιεία Σωτηρίου και Θέστια, Τρικαλινός
  • Αρχηγός / Συνοδός • Επιπλέον τοπικός ειδικευμένος συνοδός
  • Χρήση των εγκαταστάσεων Spa (εξαιρούνται θεραπείες & μασάζ)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων (περίπου € 10 κατ’άτομο συνολικά)