Skip to main content

Η ΣΠΑΡΤΗ, Ο ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ & Ο ΤΑΫΓΕΤΟΣ 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας 2024 από 260€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

3 ημέρες

Ημέρα 1η: Αθήνα - Σπάρτη

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς από το κέντρο της Αθήνας, με πρώτο σταθμό τις πρότυπες εγκαταστάσεις και τα βοσκοτόπια της Ομάδας Παραγωγών Βιολογικών Κοτόπουλων Bio Greco των κ. Μπάμπη Λύρα, Σταύρου Αργυρόπουλου και Μελέτη Γιαννάκου.  Οικοδεσπότης μας θα είναι ο κ. Σταύρος Αργυρόπουλος.

Επόμενη πρωινή επίσκεψη είναι στο Κτήμα Θεοδωρακάκου  του εμπνευσμένου οινοπαραγωγού κ. Νίκου Θεοδωρακάκου, όπου μετά από μια σύντομη  ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του, θα δοκιμάσουμε 3 χαρακτηριστικά κρασιά.

 

Στις παρυφές της πόλης της Σπάρτης θα συναντήσουμε το εργαστήρι Α & Β Creating  όπου δύο Αγγλίδες φίλες η Barbara και η Ada που ζουν στην πόλη, δημιουργούν με τα χέρια τους όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα patchwork αλλά και κοσμήματα, κεραμικά και άλλα είδη δώρων.

Θα γευματίσουμε στην Ταβέρνα- καφέ παντοπωλείο κυρ Ηλία Ασπιώτη στην  Τρύπη με αυθεντικές χωριάτικες γεύσεις και δικές του πρώτες ύλες.

Πριν την επιστροφή μας στην Σπάρτη θα περάσουμε από τον Καιάδα που οι Σπαρτιάτες πέταγαν τους αιχμάλωτους.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο Διόσκουροι, ένα στολίδι της αρχιτεκτονικής σχολής της δεκαετίας του 70 του Αρχιτέκτονα κ. Ηλία Μελετόπουλου για ξεκούραση.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο για καφεδάκι ή  βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της πόλης.

 

 

 

Ημέρα 2η: Σπάρτη

Η Κυριακή μας βρίσκει να απολαμβάνουμε ένα όμορφο Ελληνικό πρωινό στην όμορφη τραπεζαρία του ξενοδοχείου μας.

Πρώτη επίσκεψη μας σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα πολύτιμα ψήγματα του κλασσικού και του ελληνορωμαϊκού κόσμου (υπέροχα τα ψηφιδωτά του).

Η Σπάρτη όμως υποστηρίζει και την τέχνη και εμείς δεν γίνεται να λείπουμε. Έτσι στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη θα δούμε τη συλλογή με Ευρωπαϊκά έργα στο ισόγειο αλλά και μια αντιπροσωπευτική συλλογή Ελλήνων καλλιτεχνών της Εθνικής Πινακοθήκης στον όροφο. Ξεναγός μας η διευθύντρια του, κα Μόνικα Διαμαντή.

Η τρίτη μας επίσκεψη είναι στο Μουσείο Λαδιού όπου  μαθαίνουμε για το χαρακτηριστικότερο προϊόν της περιοχής, το λάδι και για όλα τα στάδια παραγωγής και διάθεσης του ανά τους αιώνες.

Μισή ώρα αργότερα, περπατώντας στα στενά δρομάκια της Μεσαιωνικής καστροπολιτείας του Μυστρά, προσπαθούμε να φανταστούμε το ένδοξο παρελθόν της περιοχής.

Μετά τον Μυστρά μας περιμένει ένα υπέροχο γεύμα στο χαριτωμένο εστιατόριο Χρώματα του κ. Νίκου Γρίβα στο χωριό Πικουλιάνικα με πλούσιες γεύσεις και θαυμάσια θέα στον Λακωνικό κάμπο. Το γεύμα συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό ροζέ Λακωνικό κρασί.

Το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτες στη Σπάρτη.

 

Ημέρα 3η: Σπάρτη

Σήμερα θέλουμε να δούμε τους αετούς δίπλα στην θάλασσα γι’ αυτό μετά το πρωινό μας, αφού κάνουμε μια μικρή περιήγηση στην αρχαία και νέα Σπάρτη, βάζουμε πλώρη για Γύθειο.

 

Θα περπατήσουμε στον παραλιακό με τα παρατεταγμένα νεοκλασικά απέναντι στη θάλασσα, αλλά και στα ήρεμα εσωτερικά δρομάκια του. Θα δούμε το νησάκι Κρανάη ή Μαραθονήσι που ενώνεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα γης και αποτέλεσε το πρώτο ερωτικό καταφύγιο του Πάρη και της ωραίας Ελένης. Θα απολαύσουμε τη θάλασσα πίνοντας το καφεδάκι μας και φεύγοντας θα περάσουμε από το ναυάγιο για τις φωτογραφίες μας.

Μετά την θάλασσα βουνό και τι βουνό ο Ταΰγετος μας περιμένει καμαρωτός και καταπράσινος.

Στόχος μας το γραφικό χωριό Καστόρι. Η διαδρομή μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη εικόνα από την πλούσια φύση.

 

Στην είσοδο του χωριού θα μας υποδεχθεί ο πολυσχιδής ιχθυοκαλλιεργητής Γιάννης Γεροντίδης του οποίου τα προϊόντα θα δοκιμάσουμε στο μεσημεριανό μας γεύμα. Στο Ιχθυοτροφείο του θα μας ‘βάλει’ στον υπέροχο κόσμο του.

Στην έξοδο του χωριού μας περιμένει μια μαγική μικρή πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι.

Θα καταλήξουμε για ένα νηστίσιμο γεύμα με πέστροφα στο Καστόρι στο ‘Φαγοπότι του αιώνα’.

 

Μετά το μεσημεριανό φαγητό επιστρέφουμε οδικώς στην Αθήνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 260 € το άτομο (επιβάρυνση 40 € το άτομο για μονόκλινο)

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένο boutique ξενοδοχείο στη Σπάρτη
  • Οινογνωσία στο Κτήμα Θεοδωρακάκου
  • Γαστρονομικές ξεναγήσεις από τον αρχηγό και τους τοπικούς ξεναγούς
  • Δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Φάκελο με πληροφοριακό υλικό

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στα Μουσεία
  • Φόροι ξενοδοχείου
  • Τρία (3) επιλεγμένα γεύματα που προτείνονται όμως σε ειδικές τιμές.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  • Τα γεύματα - δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα.
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.