Skip to main content

Παραδοσιακή Μάνη -Καστροπολιτείες 3 ημέρες Πρωτομαγιά 2023 από 229

Αναχώρηση 29/4 - Ώρα αναχώρησης 08:00 3 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: Αθήνα - Γύθειο - Κότρωνας - Λάγια - Κυπάρισσος

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα. Με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο Γύθειο, με τα νεοκλασικά σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου «Ακούμαρο». Επίσκεψη στο κατάφυτο νησάκι Κρανάη, εδώ όπου πέρασαν τη νύχτα τους ο Πάρης και η Ωραία Ελένη πριν φύγουν για την Τροία. Συνεχίζουμε για τον Κότρωνα, τον παραθαλάσσιο οικισμό που βρίσκεται σε μαγευτικό όρμο. Μέσω μιας γοητευτικής διαδρομής, γεμάτη καστρόσπιτα και χωριά «κρεμασμένα» στις πλαγιές, συνεχίζουμε για τη Λάγια, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Μάνης. Προσκύνημα στην ιδιαίτερη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και νωρίς το απόγευμα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο PORTO MANI SUITES 4*, στην Κυπάρισσο της περιοχής Αλίκων. Δείπνο.

 

2η μέρα: Κυπάρισσος - Ταίναρο - Βάθεια - Γερολιμένας - Κοίτα

Πρόγευμα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από την Παναγίτσα, στον οικισμό της Κυπάρισσου, εδώ όπου ήταν το λιμάνι της αρχαίας Καινήπολης. Συνεχίζουμε για το  ακρωτήριο Ταίναρο περνώντας από τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Είναι ο τόπος  των μύθων της αρχαίας Λακωνίας, με το ιερό του νεκρομαντείου του Ποσειδώνα και του ψυχοπομπείου - καθόδου στον Άδη. Επιπλέον θα θαυμάσουμε το περίφημο ψηφιδωτό «Άστρο της Αριάς» που βρίσκεται στα ερείπια αρχαίας έπαυλης. Συνεχίζουμε για την πυργούπολη της Βάθειας, τον πιο διάσημο οχυρωμένο οικισμό της Μάνης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στο Γερολιμένα με το μαγευτικό παραθαλάσσιο  σκηνικό και ακολουθεί περίπατος στον οικισμό της Κοίτας, ανάμεσα στα πυργόσπιτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κυπάρισσο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Διρός - Λιμένι - Αρεόπολη - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα σπήλαια του Διρού ή «Βλυχάδας», όπου μπορείτε  να απολαύσετε τη βαρκάδα ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες (προαιρετικά). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο γραφικό Λιμένι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Τελευταίος μας σταθμός η Αρεόπολη, η αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα  εριηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την

πλατεία της 17ης Μαρτίου και  τον ξυλόφουρνο της Μηλιάς, τον  παλαιότερο της Πελοποννήσου!  Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μέσω Σπάρτης, επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΝΗ- PORTO MANI SUITES

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ ΄ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

4ο άτομο

1κλινο

29/4

3

229 €

210 €

160 €

320 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν ✓ Διαμονή στο Porto Mani Suites 4*, στην Κυπάρισσο ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους

χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Ο ειδικός φόρος διαμονής.