Skip to main content

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023! από 362€

Αναχώρηση 24-27/2/2023, µε πούλµαν, 4 μέρες

Με μπουρμπούλια, σοκολατοπόλεμο, σερπαντίνες και κομφετί...Ένα καρναβάλι ιστορίας 200 χρόνων

1η μέρα: Λίμνη Τσιβλού - Ζαχλωρού - Πάτρα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 08:00, προς την Κορινθία των μύθων και συνεχίζουμε για την ονειρική λίμνη Τσιβλού. Ένα θαυμάσιο οικοσύστημα που εκτός από το υγρό στοιχείο, αισθητή παρουσία κάνουν τα έλατα, τα πεύκα και οι καστανιές. Περνώντας από μικρούς καταρράκτες, κατευθυνόμαστε για την γραφική Ζαρούχλα, χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού. Μας υποδέχεται ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πάμπολλα βρυσάκια, τα ταβερνάκια με τα παραδοσιακά εδέσματα και τις μυρωδιές από το φρεσκοψημένο ντόπιο άρτο. Οι δύο διατηρητέοι πύργοι του Φωτήλα και του Χαραλάμπη, θυμίζουν μια άλλη εποχή. Βλέπουμε τον Άη Γιώργη, χτισμένο από το 1806, από τον οπλαρχηγό και τεχνίτη της πέτρας Ν. Σολιώτη. Μας ξαφνιάζουν οι πολεμίστρες, οι πλάκες χαραγμένες με αρχαίες ονομασίες ανέμων και ζωδίων, καθώς και τα στέφανα του οπλαρχηγού που τα άφησε εκεί για όσους θέλουν να παντρευτούν και δεν έχουν χρήματα. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και κατόπιν μετάβαση στο ξενοδοχείο Airotel Achaia Beach 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Σπήλαιο λιμνών - Κλειτορία - Πλανητέρο

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού, το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Μια διαδρομή από τις ωραιότερες της Ευρώπης! Συνεχίζουμε για το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα, το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Κατόπιν θα πάμε στο σπήλαιο λιμνών, το διαμάντι του γεωπάρκου Χελμού - Βουραϊκού μέσα από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες, ξεναγούμαστε στις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες με τους πανέμορφους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το μεσημέρι θα μας βρει στην γραφική Κλειτορία όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό (έξοδα ατομικά) και η πορεία μας συνεχίζεται προς τον μικρό παράδεισο, το Πλανητέρο όπου χρόνος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Στην πόλη της Πάτρας!

Μετά το πλούσιο πρωινό μας η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πόλη της Πάτρας, την αρχόντισσα της Αχαΐας με πρώτο σταθμό το Κάστρο της πόλης. Ένα παλιό φρούριο και πλέον σημαντικό καλοδιατηρημένο μνημείο της και ένα από τα τοπόσημά της. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης κατά το 2ο μισό του 6ου αι. μ. Χ από το αυτοκράτορα Ιουστινιανό και συγκεκριμένα μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 551, με υλικά προχριστιανικών οικοδομημάτων και σκοπό είχε την άμυνα της περιοχής αλλά και των κατοίκων. Έπειτα, θα μεταβούμε, σε κοντινή απόσταση, στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο της Βούντενης (γνωστής και ως Σκιόεσσα). Μέσα σε περίπου 180 στρέμματα και σε υψόμετρο 220 μ. βρίσκονται 78 θαλαμωτοί λαξευμένοι τάφοι με τις αρχαιολογικές εκσκαφές να ξεκινούν τοι 1923. Πολλά από τα ευρήματα είναι στο αρχαιολογικό μουσείο όπου θα πάμε αμέσως μετά ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για τις φημισμένες καρναβαλικές γιορτές της Πάτρας και για φαγητό (έξοδα ατομικά). Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ. 

4η μέρα:  Ορεινή Κορινθία - Λίμνη Δόξα - Φενεός – Τρίκαλα – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό μπουφέ και κατευθυνόμαστε προς την ορεινή Κορινθία για να επισκεφθούμε τη Λίμνη Δόξα και το μοναστήρι - κρυφό σχολειό του Αγίου Γεωργίου, τον Φενεό και αργότερα τα Τρίκαλα, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά) και το απόγευμα πίνουμε το καφεδάκι μας στο Λουτράκι. Πορεία επιστροφής για την Αθήνα με στάση, γεμάτοι με θαυμάσιες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Σημαντική σημείωση: Η σειρά των επισκέψεων δύναται να αλλάξει εάν η TrainOSE τροποποιήσει τα ισχύοντα δρομολόγια. Εάν δεν υπάρξει κανένα δρομολόγιο του οδοντωτού θα γίνει από τον κανονικό δρόμο με το πούλμαν.

 

Τιµή κατ’άτοµο, 24-27/2, µε πούλµαν, 4 μέρες

Δίκλινο θέα πόλη

362

Δίκλινο θέα θάλασσα

369

3ο άτομο *

286

3ο άτομο έως 11,99 ετών **

250

Μονόκλινο θέα πόλη

529

Μονόκλινο θέα θάλασσα

541

 

* Σε δίκλινο θέα πόλη

** Σε δίκλινο θέα θάλασσα

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελή πούλμαν • Διαμονή στο AIROTEL ACHAIA BEACH 4* • Πρωινό μπουφέ και δείπνο (ημιδιατροφή) καθημερινά • Αρχηγός-συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 3/ δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.