Skip to main content

ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ της Λακωνίας 28η Οκτωβριου 2022 απο 289

Μυστράς - Μονεμβασιά - Μουσείο Ελιάς - Μονή Παναγίας Γιάτρισσας (Μάνης) - Γύθειο

 28-30/10 3 μερες

 

Με διαμονή στο μοναδικής πολυτέλειας και φινέτσας

Mystras Grand Palace Resort & Spa 5* Deluxe

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ:  Ένα πολυτελές resort 5 αστέρων που εκπροσωπεί πλήρως το μυστηριακό μεγαλείο περασμένων εποχών και ενσαρκώνει στο απόλυτο την ιδέα μίας μοναδικής εμπειρίας διακοπών που ξετυλίγεται σε ένα πολυτελές, παραμυθένιο σκηνικό. Φωλιασμένο στις πλαγιές του Ταΰγετου, κάτω από την Βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, μέσα σε 30 στρέμματα καταπράσινου τοπίου με συντριβάνια, πλακόστρωτα και πλούσια βλάστηση, το Mystras Grand Palace Resort θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι ξυπνάτε σε ένα μέρος οικείο και ταυτόχρονα μεγαλειώδες, βγαλμένο από τα βάθη της φαντασίας σας. Εδώ η μεσογειακή γοητεία και ο μεσαιωνικός μύθος συνυπάρχουν αρμονικά, συνθέτοντας ένα κομψό καταφύγιο διακοπών, που σας ταξιδεύει στο χρόνο.

 

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Πέτρινα κτήρια με δωμάτια 5 αστέρων 26 m2 και πολυτελείς σουίτες εξαιρετικών προδιαγραφών όλα εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, τηλεόραση επίπεδης οθόνης 42’’, ηχοσύστημα, καφετιέρα Nespresso®, μίνι ψυγείο, μπουρνούζια και παντοφλάκια δωματίου, μπάνιο με ντουζιέρα, στεγνωτήρα μαλλιών, ζυγαριά μπάνιου, πρίζα ξυρίσματος, σίδερο και σιδερώστρα, μίνι χρηματοκιβώτιο, υπηρεσία δωματίου (μέχρι τα μεσάνυχτα), δωρεάν Wi-Fi, μπαλκόνι ή βεράντα κ.α.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Ακόμα διαθέτει δύο εστιατόρια, μπαρ και καφετέρια με σνακς, μπαρ-εστιατόριο πισίνας (από Μάϊο μέχρι Οκτώβριο), εξωτερικές πισίνες (μεγάλη και παιδική / κλειστές τον χειμώνα), εσωτερικό τζακούζι, γυμναστήριο σάουνα, χαμάμ και μασάζ στο κέντρο αναζωογόνησης, υγείας & ευεξίας, εργαστήριο αισθητικής με θεραπείες προσώπου, άκρων, μακιγιάζ, αποτρίχωσης και περιποίησης μαλλιών, καταστήματα με παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα, αθλητικά είδη και είδη δώρων, υπηρεσία καθαριστηρίου, ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (Wi-Fi), υπαίθριο και στεγασμένο χώρο πάρκινγκ κ.α.

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Μυστράς - Mystras Grand Palace Resort & Spa

Αναχώρηση 07.00 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ προς την εύφορη Λακωνία. Επίσκεψη στην καστροπολιτεία του Μυστρά (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας) αυτό το μοναδικό σύνολο από φράγκικα, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, που διηγούνται με την αγέρωχη παρουσία τους την μακραίωνη ιστορία του τόπου. Θεωρείται μακράν το πιο σημαντικό Βυζαντινό μνημείο στον Ελλαδικό χώρο (UNESCO) και πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου κατά τους οποίους ήταν η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μωρέως. Θα αρχίσουμε από την Πάνω Χώρα όπου στην κορυφή δεσπόζει το οχυρωμένο κάστρο του Βιλεαρδουίνου και θα κατηφορίσουμε προς το τριώροφο παλάτι των Δεσποτών, την επιβλητική Αγία Σοφία με παρεκκλήσια, εντυπωσιακό κωδωνοστάσιο και αξιόλογες τοιχογραφίες, την Μητρόπολη (Άγιο Δημήτριο) όπου στέφθηκε το 1448 αυτοκράτορας ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με την πλάκα με το δικέφαλο αετό στο κέντρο του ναού να μαρτυρεί αυτό ακριβώς το γεγονός. Θα καταλήξουμε στο μικρό μουσείο με τα υπέροχα εκθέματα. Χρόνος για γεύμα και αργότερα εγκατάσταση στο MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA 5* Deluxe. Το απόγευμα είναι στη διάθεση σας για να απολαύσετε τις ανέσεις και τους χώρους του υπερπολυτελούς συγκροτήματος. Το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Μυσταγωγική Μονεμβασιά

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στη ρομαντική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Ταξίδι στη μεσαιωνική καθημερινότητα της ζωής με τα μάτια του σήμερα ο περίπατος - περιήγηση μας στο κάστρο με τα Βενετσιάνικα και Βυζαντινά αρχοντικά, τις σαράντα εκκλησιές, την κεντρική πλατεία με τον Ναό του Ελκομένου Χριστού και το παλαιό κανόνι, τα λιθόστρωτα καντούνια που διασταυρώνονται κάτω από τις καμάρες, με τα πολλά μαγαζάκια, τα καφέ κ.α. Με εικόνες σαν κι αυτές μεγάλωσε εδώ και άντλησε την έμπνευση του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, το σπίτι του οποίου βρίσκεται περίπου 150 μέτρα από την κεντρική πύλη και στο εξωτερικό μέρος του υπάρχει και η προτομή του. Απολαύστε και κρατήστε στα μάτια σας τη στιγμή, αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει στην εποχή που ζούσαν οι πειρατές και οι ιππότες. Χρόνος για γεύμα με τοπικές σπεσιαλιτέ, βολτούλα, σουβενίρ, και μοναδικές φωτογραφίες! Επιστροφή και ξεκούραση. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις περιποιήσεις του υπέροχου Spa. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Μουσείο Ελιάς (Σπάρτη) - Μονή Παναγίας Γιάτρισσας (Μάνης) - Γύθειο - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στο “Μουσείο της Ελιάς και ελληνικού λαδιού” (έξοδα ατομικά), ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη της Σπάρτης με εκθέματα και μηχανισμούς από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ακριβή αντίγραφα από  προϊστορικό, ελληνιστικό και βυζαντινό ελαιοτριβείο, το ξύλινο διπλό πιεστήριο με βαρούλκο από το γειτονικό Ξηροκάμπι κ.α. Συνεχίζουμε για την Μονή της Παναγίας της Γιάτρισσας, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μάνης στα σύνορα Μεσσηνίας και Λακωνίας, κτισμένη σε σημείο και με τρόπο που θυμίζει καράβι ή μάλλον ..κιβωτό να επιπλέει στις βουνοκορυφές! Για αιώνες η περιοχή ονομαζόταν «Καλογερικά», ενώ το 1632 μια οικογένεια της περιοχής έχτισε τα πρώτα κελιά της Μονής. Η θέα στο Λακωνικό μέχρι και τα Κύθηρα είναι απίστευτη και τα θαύματα που έχουν πραγματοποιηθεί από την παλαιά εικόνα με τη γέννηση της Θεοτόκου αμέτρητα. Θα κατηφορίσουμε στο Γύθειο όπου χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και μέσω του αυτοκινητοδρόμου θα  επιστρέψουμε στην Αθήνα.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο υπερπολυτελές MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA 5* Deluxe στον Μυστρά.
  • • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός/Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

MYSTRAS GRAND PALACE 5* Dlx

3 μέρες

28 - 30 Οκτωβρίου

Δίκλινο

289

3ο άτομο

200

3ο άτομο ως 5 ετών

100

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

180

Μονόκλινο

398

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.

 

  

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, με δικό σας μέσον Ι.Χ.

(χωρίς εκδρομές) με ημιδιατροφή

MYSTRAS GRAND PALACE 5* Dlx

27-30 Οκτωβρίου

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

Δίκλινο

219

3ο άτομο

55

3ο άτομο ως 5 ετών

Δωρεάν

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

40

Μονόκλινο

199

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.