Skip to main content

Ναύπλιο 28η Οκτωβριου 2022 απο 205

28-30/10 3 μερες          Συνοδεύει επίσημος ξεναγός! Μυκήνες, Τίρυνθα, Ναύπλιο, Παλαμήδι, Βυζαντινό Μουσείο, Αρχαία Αγορά και Θέατρο Άργους, Πυραμίδα Ελληνικού, Αρχαία Νεμέα - επίσκεψη στο υπέροχο Κεφαλάρι Άργους και γευσιγνωσία στο Κτήμα Παλυβού!

 

Ένα πρόγραμμα για όσους αγαπούν πραγματικά τις ξεναγήσεις!

 

Amalia Hotel Nafplio 4* sup

Ναύπλιο (Νέα Τίρυνθα)

Μυκήνες - Αρχαία Τίρυνθα - Ναύπλιο - Παλαμήδι - Βυζαντινό Μουσείο - Αρχαία Αγορά και Θέατρο Άργους - Πυραμίδα Ελληνικού - Αρχαία Νεμέα - Κεφαλάρι Άργους - Κτήμα Παλυβού

 

1η μέρα: Αθήνα - Μυκήνες - Αρχαία Τίρυνθα - Ναύπλιο - Παλαμήδι

Αναχώρηση 08:00 από Αθήνα για Μυκήνες, όπου θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, καθώς και τον “Θησαυρό του Ατρέως”(είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας). Θα θαυμάσουμε τα κυκλώπεια τείχη και την μεγαλειώδη Πύλη των Λεόντων, που κτίσθηκε το 1250 π.Χ. Θα δούμε τον Ταφικό κύκλο Α’ που έφερε στο φως η σκαπάνη του Σλήμαν το 1876 και απέδειξε την ύπαρξη του Μυκηναϊκού πολιτισμού και την ιστορικότητα των Ομηρικών Επών. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Τίρυνθα, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας) και θα θαυμάσουμε τα εκπληκτικά έργα οχυρωματικής τέχνης, που ο Παυσανίας δε δίστασε να συγκρίνει με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Σήραγγες με εκφορική στέγαση και δωμάτια δίπλα στα τείχη, μεγαλιθικά μνημεία εξαιρετικής τεχνικής, που προφανώς ήταν αποθήκες στην ειρήνη και καταφύγια στον πόλεμο. Στο ψηλότερο σημείο της Ακρόπολης θα φαντασθούμε να ορθώνεται το ανάκτορο με το μεγαλοπρεπές μέγαρο και το θρόνο του βασιλιά. Συνεχίζουμε για Ναύπλιο για περιπλάνηση στο μοναδικό αυτό σύμπλεγμα από σύμπλεγμα από Φραγκικά, Ενετικά και Οθωμανικά μνημεία του κέντρου. Θα θαυμάσουμε το αναστηλωμένο κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το κτίριο που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο απέναντι από το θέατρο Τριανόν, τις εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Γεωργίου, το Δημαρχείο και άλλες ομορφιές της πόλης που μας περιμένουν. Χρόνος για γεύμα στα γραφικά ταβερνάκια και ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας στο Παλαμήδι (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας), ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο φρουριακό συγκρότημα, σε σημείο που δεσπόζει πάνω από την πόλη του Ναυπλίου και ελέγχει τον Αργολικό κόλπο. Θα καταλήξουμε στο AMALIA HOTEL 4* Sup. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Στρατώνες Καποδίστρια / Βυζαντινό Μουσείο - Αρχαία Αγορά & Θέατρο Άργους - Πυραμίδα Ελληνικού - Κεφαλάρι - Ναύπλιο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μετάβαση στο γειτονικό Άργος για επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας που στεγάζεται στη δυτική και νοτιοδυτική πτέρυγα του ιστορικού διατηρητέου κτίσματος των Στρατώνων Καποδίστρια. Η ιστορία του κτηρίου συναρπάζει, το ίδιο και οι ενδιαφέρουσες ενότητες των εκθεμάτων του όπως “Η ζωή στο βυζαντινό σπίτι” και η “Μια αυτοκρατορία γεννιέται”. Σχεδόν απέναντι, θα επισκεφθούμε και τη Δημοτική Νεοκλασική Αγορά Άργους, ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίσματα της πόλης με εντυπωσιακές καμάρες και τυπολογία, που κτίστηκε το 1889 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα χαρακτηρισμένο δύο φορές διατηρητέο! Συνεχίζουμε προς την έξοδο της πόλης στην Αρχαία Αγορά και το Αρχαίο Θέατρο (έξοδα ατομικά) το κορυφαίο πολιτιστικό μνημείο του Άργους, αρχιτεκτονικό επίτευγμα χωρητικότητας περίπου 20.000 θεατών στην ακμή του, κατά το ένα τρίτο λαξευμένο σε φυσικό βράχο στα τέλη του 5ου π.Χ αιώνα. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Πυραμίδα του Ελληνικού, το καλύτερο διατηρημένο πυραμιδικό κτίσμα στη χώρα, χρονολογημένο είτε κατά τον 4ο αι. π.Χ. είτε (εάν ισχύει η χρονολόγηση του Εδιμβούργου) προς το τέλος της 3ης χιλιετίας προ Χριστού! Ακολουθεί ανάπαυλα για γεύμα στο Κεφαλάρι, δίπλα στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής έναν από τους ομορφότερους της χώρας μας, χτισμένο πάνω από τις ζωηρές πηγές του ποταμού Ερασίνου. Το παράπλευρο κοίλωμα του βράχου έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι που εντυπωσιάζει πραγματικά όποιον προχωράει στο βάθος του σπηλαίου, θυμίζοντας στέγη καθεδρικού ναού, ενώ περιμετρικά βρίσκονται τοποθετημένες πολλές παλιές εικόνες διάφορων αγίων. Επιστρέφουμε στο Ναύπλιο. Ευκαιρία για ακόμα έναν περίπατο στην “πρωτεύουσα των ρομαντικών”! Χρόνος ελεύθερος για να αφεθείτε στη μαγεία και το μύθο του Ναυπλίου, να περιπλανηθείτε στην παραλιακή με τα καφέ, στα στενά γύρω από την πλατεία Συντάγματος, να φωτογραφηθείτε με φόντο τον θαλασσόπυργο Μπούρτζι, να γευθείτε το διάσημο Ιταλικό παγωτό του Marcello Raffo στην Antica Gelateria di Roma…  Επιστροφή στο ξενοδοχείο 19:30. Δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Αρχαία Νεμέα - Οινογευσία στο Κτήμα Παλυβού - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για το αρχαιολογικό πάρκο της Νεμέας για ξενάγηση στον χώρο και το μουσείο του (έξοδα ατομικά) με τους πολύτιμους θησαυρούς που μας καλούν να ανακαλύψουμε.. Εδώ οι “Επτά επί Θήβαις” διαβαίνοντας για τη Βοιωτία, θέσπισαν τα Νέμεα για να τιμήσουν το αδικοχαμένο βρέφος Οφέλτη και να εξευμενίσουν τους θεούς. Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα μνημείου είναι ο Ναός του Νεμείου Διός που συνδυάζει τρείς ρυθμούς, ενώ οι άρτιες εγκαταστάσεις του μουσείου αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τόσο τα ευρήματα της περιοχής όσο και τα περίφημα κοσμήματα των μυκηναϊκών τάφων των Αηδονιών. Μόλις 800 μ. από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται το εξαιρετικό οινοποιείο Παλυβού το οποίο θα επισκεφθούμε για να μυηθούμε στα μυστικά του καλού κρασιού αρχίζοντας με μικρό περίπατο στον ιδιόκτητο αμπελώνα και συνεχίζοντας στον χώρο παραγωγής, το κελάρι με τα δρύινα βαρέλια, με ενημέρωση γευσιγνωσίας, προβολή video και στο τέλος με γευστική δοκιμή βραβευμένων κρασιών του κτήματος. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ, άφιξη το απόγευμα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο πολυτελές AMALIA HOTEL 4* Sup στο Ναύπλιο (Ν.Τίρυνθα)
  • • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Συνοδός ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

AMALIA HOTEL 4* Sup

3 μέρες

28 - 30 Οκτ.

Δίκλινο

205

3ο άτομο

130

3ο άτομο ως 10 ετών

75

4ο άτομο ως 10 ετών

126

Μονόκλινο

305

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση,

με δικό σας μέσον Ι.Χ. (χωρίς εκδρομές) με ημιδιατροφή

AMALIA HOTEL 4* Sup

28 - 30 Οκτ.

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

Δίκλινο

139

3ο άτομο

20

3ο άτομο ως 10 ετών

Δωρεάν

4ο άτομο ως 10 ετών

25

Μονόκλινο

135

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 3 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.