Skip to main content

ΜΑΝΗ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 5ημ.  Καλοκαιρι 2021 απο 295,00             

με διαμονή στο πολυτελές LAS HOTEL&SPA στο Γύθειο!      Λιμένι, Αρεόπολη, Γύθειο, Νήσος Κρανάη, Σπήλαιο Διρού, Βάθεια, παραλία Μαρμάρι,  Γερολιμένας, Παραλία Πλύτρα, Σπήλαιο Καστανιάς, Ελαφόνησος, Παραλία Σίμου, Μονεμβασιά, Σπάρτη, Μυστράς

Αναχωρήσεις:19 Ιουνίου, 3,10,17,24,31 Ιουλίου,  7,14,21,28 Αυγούστου & 4,11,18 Σεπτεμβρίου ‘21

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΛΙΜΕΝΙ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΓΥΘΕΙΟ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και επιβίβαση με τελικό προορισμό το πανέμορφο Γύθειο. Πρώτη μας επίσκεψη το ιστορικό Λιμένι. Έδρα και λιμάνι της επιφανούς οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, το Λιμένι ξεχωρίζει σήμερα για τα σπίτια «πάνω» στη θάλασσα, ενώ συνδυάζει αρμονικά το απέραντο γαλάζιο με το τοπίο του πέτρινου σκηνικού και τα σημάδια μιας παλαιάς καστροπολιτείας. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς της Ελλάδας. Εκεί, θα έχουμε τον ελεύθερο χρόνο να γευματίσουμε δίπλα στη θάλασσα. Επόμενη στάση μας, η ιστορική Αρεόπολη, όπου σύμφωνα με την μυθολογία το όνομα της πόλης οφείλεται στον πολεμοχαρή θεό Άρη. Ιστορικός οικισμός, αποτέλεσε εμπορικό και διοικητικό κέντρο της Μάνης που κατάφερε να διατηρήσει την ανεξαρτησία του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Θα έχουμε το χρόνο να περπατήσουμε στη πλακόστρωτη πλατεία, να θαυμάσουμε τα πυργόσπιτα, τα ατμοσφαιρικά καλντερίμια και να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ μας γεμάτο με χρώματα και αρώματα. Άφιξη στο Γύθειο και στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος να γνωρίσετε την κυματόβρεχτη κωμόπολη, με τον θαλασσινό αέρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές :  LAS Hotel&Spa 4* Γύθειο 

2η ημέρα: ΓΥΘΕΙΟ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ – ΒΑΘΕΙΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ – ΓΥΘΕΙΟ  

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για το σπήλαιο του Διρού. Το διάσημο λιμναίο σπήλαιο, βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο του, στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου. Επισκεπτόμαστε το μαγευτικά απόκοσμο σπήλαιο για να απολαύσουμε μια φανταστική ξενάγηση 30 λεπτών μέσα σε βαρκούλες περνώντας ανάμεσα από πελώριους σταλαγμίτες, σταλακτίτες και κρυστάλλους θαυμάζοντας την τέχνη της φύσης που δημιούργησε ένα απερίγραπτο θέαμα που κόβει την ανάσα. Στην συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Πύργο του Δυρού, παραδοσιακός οικισμός με κλασικά πέτρινα σπιτάκια πολλά από τα οποία είναι σύγχρονα τουριστικά μαγαζιά. Επόμενη στάση μας η πολυφωτογραφημένη Βάθεια, το νοτιότερο σημείο της Λακωνικής Μάνης που θα επισκεφτούμε. Το όμορφο τοπίο της παλιάς μανιάτικης καστροπολιτείας με την πρώτη ματιά σε αφήνει άφωνο για την άγρια και επιβλητική ομορφιά του. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να αποθανατίσουμε το πανέμορφο σκηνικό της καστροπολιτείας με τους χαρακτηριστικούς πύργους και τον καταγάλανο κόλπο που εκτέινεται κάτω από το διατηρητέο οικισμό. Άφιξη στην παραλία Μαρμάρι, ο αμμώδης κολπίσκος με τα κρυστάλλινα νερά διαθέτει άνετες ξαπλώστρες ώστε να απολαύσετε τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία σας.  Η εκδρομή μας συνεχίζεται με την άφιξη στο Γερολιμένα, το ιερό λιμάνι της Μάνης, με τον μεγαλοπρεπή βράχο στημένο πάνω στην θάλασσα, και τα μαργαριταρένια νερά που δημιουργούν ένα μεγαλειώδης τοπίο, που δεν πρέπει να χάσετε. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευματίσουμε σε μία από παραθαλάσσιες ταβέρνες του και να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές θαλασσινές νοστιμιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο πανέμορφο Γύθειο. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές:  LAS Hotel&Spa 4* Γύθειο.

Διατροφή : Πρωινό 

3η ημέρα: ΓΥΘΕΙΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΥΤΡΑ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την παραλία Πλύτρα. Ελεύθερος χρόνος για να χαρείτε τα καταγάλανα νερά της όμορφης παραλίας. Αμέσως μετά, θα επισκεφτούμε τη Μονεμβασιά, το ακρωτήρι της νοτιοανατολικής Λακωνικής ακτής, ένα μικρό, μεσαιωνικής ομορφιάς, νησάκι σήμερα, που συνδέεται με γέφυρα, με το υπόλοιπο κομμάτι της Πελοποννήσου, ενώ στο παρελθόν ήταν χερσόνησος όπως το περιγράφει ο περιηγητής Παυσανίας. Κατά την Βυζαντινή εποχή η πανέμορφη Μονεμβασιά, που η ετυμολογία του ονόματός της είναι “μοναδική είσοδος”, αποτελούσε ένα φυσικό απόρθητο φρούριο με στρατηγική θέση. Ο μοναδικά συντηρημένος μεσαιωνικός οικισμός μοιάζει με σμιλευμένο γλυπτό πάνω σε βράχο για αυτό το λόγο είναι γνωστή και ως “πετρωμένο καράβι”. Η Μονεμβασιά του Γιάννη Ρίτσου έχει πολλά αξιοθέατα, εμείς θα επισκεφτούμε το σπίτι και τον τάφο του, ενώ όποιος επιθυμεί, μπορεί να μεταβεί στην βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην άνω πόλη, που ορθώνεται επιβλητική πάνω σε γκρεμό και πρόκειται για ένα σπάνιο δείγμα οκταγωνικής εκκλησίας Κωνσταντινουπολίτικης τέχνης. Αφού απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στα δροσερά σκιερά σοκάκια της Μονεμβασιάς, θα επιστρέψουμε στο Γύθειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 Διαμονή & παροχές:  LAS Hotel&Spa 4* Γύθειο

Διατροφή : Πρωινό

 

4η ημέρα: ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ –  ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΜΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το σπήλαιο της Καστανιάς. Άφιξη στο σπήλαιο των 3 εκατομμυρίων χρόνων που αποτελεί ύμνο στο τι μπορεί να κάνει η φύση όταν έχει κέφια. Το σπήλαιο – θησαυρός, σχηματίζει εκπληκτικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες που μοιάζουν με μορφές ζώων και φυτών. Στη συνέχεια, αφού φτάσουμε στο λιμάνι της όμορφης Πούντας, θα περάσουμε απέναντι στο εξωτικό νησί, τη μαγευτική Ελαφόνησο με τη τεράστια, τροπική παραλία του Σίμου και την ατέλειωτη ασημένια ψιλή άμμο.  Θα απολαύσουμε τα σμαραγδένια νερά και τη σκιά των κέδρων κάτω από τον μπλε ουρανό και θα έχουμε  άπλετο ελεύθερο χρόνο, μέχρι το απόγευμα για να κάνουμε μπάνιο και να γευματίσουμε στα παραλιακά μαγαζάκια και beach bar. Επιστροφή στο Γύθειο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Διαμονή & παροχές:  LAS Hotel&Spa 4* Γύθειο

Διατροφή : Πρωινό 

5η ημέρα: ΓΥΘΕΙΟ – ΜΥΣΤΡΑΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον Μυστρά. Αποχαιρετάμε το γραφικότατο Γύθειο και συνεχίζουμε για το κοσμικά, απόκοσμο Μυστρά. Άφιξη στο Μυστρά, στην μεσαιωνική καστροπολιτεία που μοιάζει να έχει αποκοιμηθεί στο πέρασμα των αιώνων και έχει κηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Βυζαντινή πολιτεία με τα παλάτια, τις εκκλησίες και τις ψηλές οχυρώσεις βρίσκεται ακουμπισμένη στις βόρειες πλαγιές του Ταΰγετου, ανάμεσα σε πράσινο με πλούσια βλάστηση, μας μεταφέρει στην ένδοξη εποχή του Βυζαντίου. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε ανάμεσα στα πετρόχτιστα αρχοντικά με τις κρήνες, που βρίσκονται στα πλακόστρωτα δρομάκια και θα σας εντυπωσιάσουν με την ομορφιά τους. Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα. Έχοντας αποκομίσει όλες τις μαγικές εικόνες αυτού του ταξιδιού, τις αντιθέσεις μεταξύ το γαλάζιου και του πράσινου, δίνουμε ραντεβού για ένα νέο ταξίδι με προορισμό την Ευρώπη.

Διαμονή & παροχές:  LAS Hotel&Spa 4* Γύθειο

Διατροφή : Πρωινό

 

 

                                               19/6 & 3/7         10,17,24,31/7 & 28/8 & 4,11,18/9         7,14,28/8

Τιμή Δίκλινο/άτομο:                   295€                                335€                                             375€

Τιμή Μονόκλινο:                        395€                                555€                                              595€

Παιδική τιμή σε τρίκλινο:           245€                                285€                                              325€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο 4*(LAS HOTEL&SPA Γύθειο)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εισιτήριο καραβιού Πούντα-Ελαφόνησος-Πούντα.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.
  • Είσοδος στο σπήλαιο Διρού (10€)
  • Είσοδος στο σπήλαιο Καστανιάς (5€)

 

Σημείωση :

  • Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

      

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι διαμονής και δημοτικοί φόροι. Στην Ελλάδα ο φόρος διαμονής, βάση σχετικού νόμου καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Οι τιμές αλλάζουν ανά τύπο ξενοδοχείου και αφορούν την διαμονή του πελάτη σε δωμάτιο/σουίτα ανά διανυκτέρευση. Πιο συγκεκριμένα:

Τύπος Ξενοδοχείου

Τιμές

Ξενοδοχείο 3*:

1.50€

Ξενοδοχείο 4*:

3,00€

Ξενοδοχείο 5*:

 4,00€