Skip to main content

Μονεμβασιά – Μυστράς 28η Οκτωβριου 2020 απο 210,00

 μια ιστορική εμπειρία ζωής !!!   26 - 28/10

Με διαμονή στο εξαιρετικό Mystras Grand Palace Resort & Spa 5* Lux

 

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαιολογικό Σπάρτης & Μουσείο Ελιάς - Mystras Grand

Αναχώρηση 08:30 από Αθήνα για Σπάρτη με ενδιάμεση στάση. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά), που σχεδιάστηκε και κτίστηκε το 1874 για το σκοπό αυτό. Φιλοξενεί χιλιάδες ευρήματα από την επαρχία Λακεδαίμονος αλλά και από περιοχές του νομού Λακωνίας. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο μουσείο Ελιάς και Ελληνικού λαδιού (έξοδα ατομικά), με εκθέματα και μηχανισμούς από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας. Έπειτα κατευθυνόμαστε προς το νεόκτιστο (2018) MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA 5* Lux. Απόγευμα ξεκούρασης για να το απολαύσετε ή για να επισκεφθείτε το πλήρως οργανωμένο του Spa. Το βράδυ πλούσιο δείπνο.

2η μέρα: Μονεμβασιά «Το καράβι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου».

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και διαδρομή μέχρι το ρομαντικό κάστρο της Μονεμβασιάς. Πεζοί θα μεταβούμε στον Βυζαντινό Ναό του “Ελκόμενου Χριστού”. Εδώ, σε αυτό το μοναδικά ιδιαίτερο αρχιτεκτόνημα, θα ζήσουμε την εμπειρία της γνωριμίας με τη μοναδική εικόνα του“Ελκόμενου Χριστού” ! Στη συνέχεια περίπατος στους αιώνες, στον ανοικτό μουσειακό χώρο για να θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τις πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες μέχρι την κορφή του βράχου. Ακολουθώντας το μονοπάτι που διασχίζει την Άνω Πόλη μέσα σε ερείπια κτισμάτων και τειχών, βυζαντινά, ενετικά και τούρκικα λείψανα, η αίσθηση είναι μοναδική, η ησυχία απόλυτη και η θέα ονειρική. ‘Έπειτα θα κάνουμε μια στάση για να παρατηρήσουμε την κάτω Μονεμβασιά και μετά θα πάμε δυτικά προς τις κινστέρνες και το τζαμί. Στο ψηλότερο σημείο του κάστρου, στην Ακρόπολη, όπου μπορείτε να «αιχμαλωτίσετε» την απίστευτη θέα σε υπέροχες φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και χαλάρωση στο Spa. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Καστροπολιτεία Μυστρά - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και λίγος ακόμα χρόνος για να χαρείτε τους χώρους και το Spa. Αργότερα ανάβαση στην καστροπολιτεία του Μυστρά  (έξοδα ατομικά) με τις εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες (στην πλειοψηφία τους), αλλά και παλάτια, σπίτια, γεφυράκια και το κάστρο να αφηγούνται την ιστορία μιας πολιτείας που γνώρισε σπουδαία ακμή ως πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως, πλούτισε από το εμπόριο με Ανατολή και Δύση και έστεψε βασιλιά τον τελευταίο αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή                 

 

3 μέρες

26 - 28/10

Δίκλινο

210

3ο άτομο

155

3ο άτομο ως 12 ετών

80

Μονόκλινο

284

 

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA 5* Lux στον Μυστρά Λακωνίας • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.