Skip to main content

Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαΐα 28η Οκτωβριου απο 114,00

Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαΐα

27 - 28/10  και  26 - 28/10

 

 

1η μέρα: Λίμνη Τσιβλού - Ζαχλωρού - Ελαιώνας

Αναχώρηση στις 8:00 για την ονειρική λίμνη Τσιβλού. Θαυμάσιο οικοσύστημα γεμάτο πεύκα, έλατα και καστανιές. Κατευθυνόμαστε για την γραφική Ζαρούχλα, χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού. Μας υποδέχεται ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πάμπολλα βρυσάκια και τα ταβερνάκια με τα παραδοσιακά εδέσματα. Οι δύο διατηρητέοι πύργοι του Φωτήλα και του Χαραλάμπη, θυμίζουν μια άλλη εποχή. Βλέπουμε τον Άη Γιώργη, χτισμένο από το 1806, από τον οπλαρχηγό και τεχνίτη της πέτρας Ν. Σολιώτη. Μας ξαφνιάζουν οι πολεμίστρες, οι πλάκες με τις αρχαίες ονομασίες ανέμων και ζωδίων, καθώς και τα στέφανα του οπλαρχηγού που τα άφησε εκεί για τους άπορους μελόνυμφους. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και κατόπιν μετάβαση στο ξενοδοχείο SEMANTRON TRADITIONAL VILLAGE 4*. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

2η μέρα : Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Σπήλαιο λιμνών - Κλειτορία - Πλανητέρο

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού, (έξοδα ατομικά) το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Μια διαδρομή από τις ωραιότερες της Ευρώπης! Συνεχίζουμε για το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα ,το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Κατόπιν θα πάμε στο Σπήλαιο Λιμνών, το διαμάντι του γεωπάρκου Χελμού - Βουραϊκού μέσα από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες, ξεναγούμαστε στις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες με τους πανέμορφους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Κλειτορία όπου χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε προς τον μικρό παράδεισο, το Πλανητέρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα - Μέγα Σπήλαιο - Καλάβρυτα - Αθήνα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας προορισμός το Μέγα Σπήλαιο. Η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα (362 μ.Χ.) Εδώ συναντούμε μεταξύ άλλων την εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από μαστίχα και κερί από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε για τα ηρωικά Καλάβρυτα, τόπο μαρτυρίου όπου θα περπατήσουμε  στον πεζόδρομο, δοκιμάζοντας ντόπια προϊόντα.  Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε ντόπια κρασιά (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην ΑΘήνα.

Σημείωσεις : Η 2ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει τις επισκέψεις της 1ης ημέρας.

Δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή                      

 

2 μέρες

27 - 28/10

3 μέρες

26 - 28/10

Δίκλινο

114

178

3ο άτομο

100

154

Μονόκλινο

145

239

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο Semantron Traditional Village 4* στο Διακοπτό Αιγίου • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός/Συνοδός • Φ.Π.Α.