Skip to main content

Μεσσηνία & μεσσηνιακή Μάνη Σεπτέμβριος έως Δεκέμβριος 2020 από 250,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 25/9, 9/10, 25/10, 13/11, 27/11, 11/12

4 ΗΜΕΡΕΣ

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

1η ημέρα: Αθήνα – Καλαμάτα (Ιερός Ναός της Υπαπαντής – Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας) – Μικρή Μαντινεία

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση από Αθήνα στις 08.00. Μέσω Ισθμού και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Καλαμάτα. Θα περπατήσουμε τα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης που θα μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή και θα μας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε παλιά κτίρια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, δεκάδες αρχοντικά, λιθόχτιστες εκκλησίες, μουσεία και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Στην πλατεία Υπαπαντής δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος: στο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή, ομώνυμη εικόνα για την οποία ο θρύλος θέλει να βρέθηκε στα ερείπια του ναού που καταστράφηκε το 1770 όταν ο ιπποκόμος του Τούρκου πασά που είχε φτιάξει εκεί στάβλο για τα άλογά του είδε στο όνειρό του μια γυναίκα να του υποδεικνύει να σκάψει εκεί για να βρει τη θαυματουργή εικόνα. Θα συνεχίσουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας με θαυμάσια εκθέματα. Άφιξη στο Hotel Akti Taygetos Conference Resort 4*, στη Μακρή Μαντινεία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μικρή Μαντινεία – Αρχαία Μεσσήνη – Πύλος – Μεθώνη – Μικρή Μαντινεία

 

Πλούσιο πρωινό. Ξεκινάμε για την Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα και τους Αργείους συμμάχους του το 369 π.Χ. ως «αντίβαρο» στη Σπάρτη. Η πόλη άκμασε κατά τους Μακεδονικούς και τους Ρωμαϊκούς χρόνους ως πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κράτους. Ξενάγηση με τοπικό ξεναγό και αναχώρηση για την Πύλο, η οποία είναι κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο, μας θυμίζει νησιώτικη πόλη. Απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων, δείτε το Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάντε βόλτα στην όμορφη προκυμαία, θαυμάζοντας την Σφακτηρία και τον κόλπο του Ναυαρίνου. Συνεχίζουμε για τη Μεθώνη με το καλοδιατηρημένο Βενετσιάνικο κάστρο που το ακουμπάει η θάλασσα. Με τα χαμηλά της σπιτάκια με τις λουλουδιασμένες αυλές που αναβλύζουν αρώματα, η όμορφη Μεθώνη θα σας γοητεύσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μικρή Μαντινεία – Καρδαμύλη – Πύργος του Μούρτζινου – Καλαμάτα – Μικρή Μαντινεία

 

Πλούσιο πρόγευμα. Σήμερα θα δούμε την Καρδαμύλη. Ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, σε ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις, από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές. Καρδαμύλη ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μάνης, που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Στην Παλιά Καρδαμύλη δεσπόζει ο Πύργος του Μούρτζινου, ο οποίος ανήκε στον τελευταίο καπετάνιο της Μάνης. Το Πυργόσπιτο διαδραμάτιζε αμυντικό ρόλο. Επιστροφή στην Καλαμάτα για απογευματινή βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μικρή Μαντινεία – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα – Καρύταινα – Αρκαδιανή – Αθήνα

 

Πρωινό και αναχωρούμε για τον «Παρθενώνα» της Πελοποννήσου: σε υψόμετρο 1.130 μ. στέκει αγέρωχος ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Εμπνευστής και κατασκευαστής του ναού θεωρείται ο Ικτίνος, μέγας αρχιτέκτονας της αρχαιότητας, που μαζί με τον Καλλικράτη σχεδίασε τον Παρθενώνα. Υπήρξε μάλιστα το πρώτο ελληνικό μνημείο που εντάχθηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το 1986, πριν ακόμα και από την Ακρόπολη των Αθηνών. Συνεχίζουμε για ένα από τα ομορφότερα πέτρινα χωριά της Πελοποννήσου, την Ανδρίτσαινα, η οποία μας περιμένει να μας προσφέρει δροσερό τρεχούμενο νερό και καφέ στην πλατεία με το μεγάλο πλάτανο. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στην Καρύταινα, έναν από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας, χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. Είναι ένας επιβλητικός διατηρητέος οικισμός που θα σας εντυπωσιάσει με τα πέτρινα διώροφα ή τριώροφα σπίτια μερικά του 19ου αιώνα, τα πλακόστρωτα σοκάκια καθώς και τις πολλές παλιές βυζαντινές εκκλησίες. Την ονομάζουν και «Τολέδο της Ελλάδας», τόσο για το κάστρο όσο και για τη γραφικότητα που τη χαρακτηρίζει. Στο χωριό Ψάρι θα επισκεφτούμε την Αρκαδιανή, μια βιοτεχνία που παράγει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, ένα εστιατόριο που σερβίρει απλή μαγειρική για κάθε εποχή με αγνά υλικά από τον ιδιωτικό λαχανόκηπο, οι ξυλόφουρνοι, το Μουσείο Μαγειρικής με συλλογές παλιών βιβλίων-συνταγών και εργαλείων κουζίνας. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Highlights

  • Τα πολυτραγουδισμένα στην Ελλάδα μαντίλια Καλαματιανά συνεχίζουν να υφαίνονται στους αργαλειούς. Θα τα βρείτε στα μαγαζιά γύρω από τον ναό της Υπαπαντής. Και να ξέρετε: το γνήσιο καλαματιανό μαντήλι είναι μονόχρωμο.
  • Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/9/2020- Τιμή από 250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 250 € 0 €
  Twin Room 250 € 0 €
  Single Room 325 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/10/2020- Τιμή από 250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 250 € 0 €
  Twin Room 250 € 0 €
  Single Room 325 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/10/2020- Τιμή από 250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 250 € 0 €
  Twin Room 250 € 0 €
  Single Room 325 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/11/2020- Τιμή από 250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 250 € 0 €
  Twin Room 250 € 0 €
  Single Room 325 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/11/2020- Τιμή από 250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 250 € 0 €
  Twin Room 250 € 0 €
  Single Room 325 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/12/2020- Τιμή από 250€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 250 € 0 €
  Twin Room 250 € 0 €
  Single Room 325 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Hotel Akti Taygetos Conference Resort 4* στη Μικρή Μαντινεία, στην Καλαμάτα
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ξενάγηση από επίσημο διπλωματούχο ξεναγό στους αρχαιολογικούς χώρου
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φόρος διαμονής* 

*Φόρος διαμονής

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση:

Ξενοδοχείο 3* = 1,50€ Ξενοδοχείο 4* = 3,00€ Ξενοδοχείο 5* = 4,00€

Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.