Skip to main content

Βυτίνα – Δημητσάνα – Στεμνίτσα Καθαρά Δευτέρα 2020 από 129,00

 Αναχώρηση: 29/02 , 3 ημέρες

1η ημέρα: 29/02, Αθήνα – Σπήλαιο Κάψιας – Επίσκεψη και οινογευσία στο οινοποιείο Καλόγρη – Βυτίνα – Τρίπολη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με προορισμό την Αρκαδία. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε στην Κάψια για να επισκεφτούμε το περίφημο σπήλαιο όπου οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον εκλεκτό κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας. Στη συνέχεια, στην ίδια περιοχή, δίπλα στο μαγευτικό ελατοδάσος του Μαινάλου, θα επισκεφτούμε το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη. Αναπαλαιωμένο πλέον σήμερα με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου, ο Ευάγγελος Καλόγρης ο νεότερος, άνοιξε τις πόρτες του αρχοντικού για το κοινό δημιουργώντας ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο, με επισκέψιμους χώρους παραγωγής και φιλοξενίας. Μετά την οινογευσία μας και την ενημέρωσή μας για τον τρόπο παρασκευής εκλεκτού, βιολογικού κρασιού θα αναχωρήσουμε για την ορεινή και καταπράσινη Βυτίνα. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Τρίπολη, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην πόλη μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο.

 

2η ημέρα: 01/03, Λιμποβίσι – Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Τρίπολη

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το Λιμποβίσι, ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1200 μέτρων, κρυμμένο στις χαράδρες του Μαινάλου. Εδώ θα επισκεφτούμε το σπίτι του μεγάλου οπλαρχηγού του ’21 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Αφού απονέμουμε φόρο τιμής σε αυτόν τον μεγάλο άνδρα του γένους μας θα αναχωρήσουμε για την Στεμνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση για τη Δημητσάνα όπου πρώτα θα επισκεφτούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα: 02/03, Τρίπολη – Ναύπλιο – Παλαιά Επίδαυρος – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, την πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και περιήγηση στα πλακόστρωτα στενά της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παλαιά Επίδαυρο. Εδώ, το Δεκέμβριο του 1821, έγινε η πρώτη Εθνική συνέλευση των Ελλήνων, του μόλις τότε απελευθερωμένου ελληνικού κράτους, όπου μεταξύ άλλων ορίστηκε το γαλανόλευκο σαν το χρώμα της Ελληνικής σημαίας. Χρόνος για φαγητό και πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο και εξ ολοκλήρου ανακαινισμένο Arcadia Hotel 3* superior με πρωινό σε Αμερικάνικο μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Επίσκεψη στο Οινοποιείο Καλόγρη
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Δυνατότητα χρήσης δωροεπιταγής

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Η είσοδος στο σπήλαιο Κάψιας
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Τύπος Δωματίου

3 ημέρες

Δίκλινο

129 €

3ο άτομο ενήλικας

99 €

3ο άτομο παιδί έως 12 *

69 €

3ο άτομο παιδί έως 12 **

99 €

4ο άτομο παιδί έως 12

89 €

Μονόκλινο Standard

169 €

* το παιδί κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών

** το παιδί κοιμάται σε ξεχωριστή κλίνη