Skip to main content

Αρχαία Ολυµπία Ορεινή Αρκαδία & Δρυόδασος Φολόης Χριστούγεννα 2019 - Πρωτοχρονιά 2020 από 210,00

Αναχώρηση: 24, 27 & 31 Δεκεμβρίου 

3, 4 ημέρες 

 1η μέρα: Τριπόταμα - Δρυόδασος Φολόης - Ολυμπία - Ρεβεγιόν

Αναχώρηση 08.00 από Αθήνα για Αρτεμίσιο, για περίπατο στα ορεινά Τριπόταμα, μέσα σε πλατάνια & νερά. Εκεί συναντούνται ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος. Μέσω της Λαμπείας (Δίβρη), ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηλείας, η πανέμορφη διαδρομή μας οδηγεί στο μαγευτικό Εθνικό Δρυμό του Δρυόδασους Φολόης, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, έζησε ο Κένταυρος Φόλος. Θα παρεκκλίνουμε περίπου 1χλμ από τον κεντρικό δρόμο και με το πούλμαν θα διασχίσουμε ένα μέρος του δάσους. Χρόνος για γεύμα σε ταβέρνα και αναχώρηση για την Ολυμπία. Εγκατάσταση στο πολυτελές ARTY GRAND HOTEL 5* Lux. Το βράδυ δείπνο - ρεβεγιόν με μουσική από DJ, χορό ως αργά!

2η μέρα: Ανδρίτσαινα - Κρέστενα

Χρόνια Πολλά!!! Γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα γραφικά χωριά του Νομού Ηλείας. Προσπερνώντας τη Ζαχάρω και το Θολό, κατευθυνόμαστε προς τη Νέα Φιγαλεία. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, στην τοποθεσία Βάσσες. Η γραφικότατη αρκαδική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού σε μαγευτικό ορεινό τοπίο, εντυπωσιάζει με τα μεγαλόπρεπα διώροφα και τριώροφα αρχοντικά και τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Στο κέντρο της κωμόπολης είναι η γραφική πλατεία σκεπασμένη με πλατάνια και με όμορφη θέα. Η "Τρανή Βρύση", χτισμένη το 1724 είναι η παλαιότερη χρονολογημένη κρήνη της Πελοποννήσου. Πριν την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε στάση στην γραφική Κρέστενα με την εντυπωσιακή είσοδο. Επιστροφή και ξεκούραση στις πολυτελείς ανέσεις και τη θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Ορεινή Αρκαδία (Λαγκάδια - Δημητσάνα - Βυτίνα)

Πρόγευμα μπουφέ και υπέροχη διαδρομή στην ορεινή φύση της Αρκαδίας. Χρόνος για καφέ και περίπατο στα Λαγκάδια και συνεχίζουμε για την ξακουστή Δημητσάνα. Αργότερα, χρόνος για γεύμα στην ελατοσκέπαστη Βυτίνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Tο βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Αρχαία Ολυμπία - Κατάκολο (Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) - Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και πρωϊνό αφιερωμένο στον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Ξενάγηση με επίσημο ξεναγό στον κόσμο “του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού”, για να γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α.. Αργότερα θα δούμε το μνημείο του βαρόνου Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και θα κατευθυνθούμε για το γραφικό παραθαλάσσιο Κατάκολο για να επισκεφθούμε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων του Κώστα Κοτσανά. Εδώ φιλοξενείται η πληρέστερη ανά τον κόσμο έκθεση με αξιόπιστα & λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος. Επιστρέφουμε μέσω του αυτοκινητοδρόμου στην Αθήνα.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Στην 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ:

Χρήση  εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, σάουνα, jacuzzi και χαμάμ που βρίσκονται στο χώρο του Σπα καθώς και 30% έκπτωση σε όλες τις θεραπείες πλην μανικιούρ-πεντικιούρ. Η ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και στα δωμάτια είναι επίσης δωρεάν.

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή ΡΕΒΕΓΙΟΝ µε µουσική από Dj.

Arty Grand 5*

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

4 µέρες

24 & 27 Δεκ.

3 µέρες

31 Δεκ. - 2  Ιαν.

Δίκλινο

285

210

3ο άτοµο

205

155

3ο άτ. έως 10 ετών

95

80

4ο άτ. έως 10 ετών

198

155

Μονόκλινο

378

275

Περιλαμβάνονται

• Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

• Διαμονή στο πολυτελές ARTY GRAND HOTEL 5* Lux στην Αρχαία Ολυμπία

• Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

• Ρεβεγιόν με μουσική από D.J. στις 24 Δεκεμβρίου στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας

• Ελεύθερη χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, σάουνας, χαμάμ

• Αρχηγός / Συνοδός

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών

• Φ.Π.Α.