Skip to main content

Καλαμάτα - Μεσσηνία & Μεσσηνιακή Μάνη 28η Οκτωβρίου 2019 από 169.00

Αναχωρήσεις: 25, 26 Οκτωβρίου
3, 4 Ημέρες

1η Ημέρα: Αθήνα – Καλαμάτα – Ιερός Ναός της Υπαπαντής – Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας – Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας
Αναχώρηση από Αθήνα στις 8.00 το πρωί. Μέσω Ισθμού και με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Καλαμάτα. Θα περπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης που θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Στην πλατεία Υπαπαντής δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή, ομώνυμη εικόνα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, κηρύχθηκε η Επανάσταση. Δίπλα θα συναντήσουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας με θαυμάσια εκθέματα. Άφιξη στο Hotel Akti Taygetos Conference Resort 4*, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Αρχαία Μεσσήνη – Πύλος – Μεθώνη
Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αρχαία Μεσσήνη. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό. Η Πύλος, χτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο, μας θυμίζει νησιώτικη πόλη. Απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάντε βόλτα στην όμορφη προκυμαία. Συνεχίζουμε για τη Μεθώνη με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο που το ακουμπάει η θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Καρδαμύλη – Πύργος του Μούρτζινου – Σπήλαια Διρού – Αρεόπολη
Πλούσιο πρόγευμα. Σήμερα ξεκινά η περιήγηση στις υπέροχες ακτές της Μεσσηνιακής Μάνης. Πρώτος σταθμός το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Καρδαμύλης. Στην παλιά Καρδαμύλη δεσπόζει ο Πύργος του Μούρτζινου, ο οποίος ανήκε στον τελευταίο καπετάνιο της Μάνης. Θα συνεχίσουμε για τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα ομορφότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο. Η εξαιρετικά γραφική πόλη της Αρεόπολης θα είναι η επόμενη στάση μας. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό, από τους ωραιότερους στην Ελλάδα και αποτελεί πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ναός Επικούριου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα – Καρύταινα – Αρκαδιανή – Αθήνα
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για τον «Παρθενώνα» της Πελοποννήσου. Σε υψόμετρο 1.130 μέτρων στέκει αγέρωχος ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα. Από το 1986 θεωρείται από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Ανδρίτσαινα, ένα από τα ομορφότερα πέτρινα χωριά της Πελοποννήσου, μας περιμένει για να μας προσφέρει δροσερό τρεχούμενο νερό και καφέ στην πλατεία με το μεγάλο πλάτανο. Η δε Καρύταινα είναι ένας από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας. Στο χωριό Ψάρι θα επισκεφθούμε την Αρκαδιανή, μια βιοτεχνία που παράγει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, ένα εστιατόριο που σερβίρει απλή μαγειρική για κάθε εποχή, με αγνά υλικά.
Επιστροφή στην Αθήνα.

*Σημείωση: Στο τριήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του τετραήμερου προγράμματος.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο με ημιδιατροφή

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

3ο άτομο

26 – 28 Οκτ.

3 ημέρες

 

€ 169

 

€ 224

 

€ 145

25 – 28 Οκτ.

4 ημέρες

€ 229

€ 343

€ 190

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές/μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Akti Taygetos Conference Resort 4* στην Μικρή Μαντινεία, στην Καλαμάτα 
  • Μπουφέ πρωινό και βραδινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς και επισκέψιμους χώρους
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Ο φόρος διαμονής € 3 το δωμάτιο/διανυκτέρευση πληρωτέος στο ξενοδοχείο