Skip to main content

ΝΕΣΤΟΡΙΟ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ 20/02!! ΑΠΟ 239,00

Νεστόριο - Καστοριά - Πρέσπες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 20/02..ΑΠΟ 239,00

4 μέρες με πούλμαν Νεστόριο - Καστοριά - Μουσείο Παλαιοντολογίας - Πρέσπες - Σιάτιστα - Νεράϊδα Κοζάνης.
Διαμονή στο πολυτελές AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Sup. με ημιδιατροφή & Αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική.

 Πρόγραμμα (4 μέρες)

Ημέρα 1 Αθήνα - Καλαμπάκα - Νεστόριο
  Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για την Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας - Γρεβενών. Άφιξη στο διάσημο για την φυσική του ομορφιά Νεστόριο στις πλαγιές του Γράμμου και δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο νεόκτιστο (2012) AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Superior. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 2 Καστοριά (Ενυδρείο & Σπήλαιο) - Μαυροχώρι - Νόστιμο (Μουσείο Παλαιοντολογίας)
  Πρόγευμα μπουφέ και οι επισκέψεις μας ξεκινάνε από το Μουσείο Παλαιοβοτανικής-Παλαιοντολογίας, στην είσοδο του χωριού Νόστιμο. Τα 15 ως 20 εκ. ετών εκθέματα που προέρχονται από το παρακείμενο απολιθωμένο δάσος είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, διερχόμενοι από το Άργος Ορεστικό με τη μακραίωνη ιστορία, θα επισκεφθούμε στο Μαυροχώρι το εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας”. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο στην πόλη της Καστοριάς όπου θα θαυμάσουμε τα νέα της καμάρια (έξοδα ατομικά), το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”. Χρόνος για περίπατο στην αρχοντική παλιά πόλη. Επιστροφή στο Νεστόριο. Το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 3 Πρέσπες - Αποκριάτικη Μπουμπούνα από κέδρους!
  Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για τα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα. Ξεχωρίζει ο Άγιος Γερμανός, κεφαλοχώρι της περιοχής, γνωστός και για τα περίφημα φασόλια καθώς και ο οικισμός Ψαράδες με τα μοναδικά αρχιτεκτονικά δείγματα. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με πλούσια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, έχει επίσης την μεγαλύτερη αποικία αναπαραγωγής αργυροπελεκάνων και ροδοπολεκάνων στον κόσμο (Ramsar 1991)! Ιδιαίτερη είναι και η πολιτιστική κίνηση της περιοχής, ειδικά στο “σήμα κατατεθέν” νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή Πρέσπα, στο οποίο θα φθάσουμε διασχίζοντας την πολυφωτογραφημένη πεζογέφυρα. Επιστρέφουμε στο Νεστόριο όπου η πανύψηλη “μπουμπούνα” από κέδρους ετοιμάζεται για τη μεγάλη της στιγμή υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών, πνευστών και των χάλκινων. Αποκριάτικο δείπνο με ζωντανή μουσική για γλέντι και χορό μέχρι αργά!
Ημέρα 4 Σιάτιστα - Νεράϊδα Κοζάνης - Μπουχάρια & Νοχτάρια - Αθήνα
  Πλούσιο πρόγευμα με φρέσκια λαγάνα και ακολουθώντας νότια πορεία, διερχόμαστε την αρχοντική Σιάτιστα, γνωστή από τα παλιά χρόνια για τις γούνες, τα παραδοσιακά κελάρια με το λιαστό κρασί, τα επιβλητικά αρχοντικά. Εξοχική ανάπαυλα στο ονειρικό χωριό Νεράϊδα “πάνω” στο θεσπέσιο σκηνικό της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμωνα) και φόντο τα Πιέρια Όρη. Αργότερα θα διασχίσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα των Σερβίων για να επισκεφθούμε το Γεωπάρκο στο Μικρόβαλτο Κοζάνης, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό φαινόμενο των Μπουχαριών και των Νοχταριών. Τα Μπουχάρια (στην τοπική διάλεκτο σημαίνει καμινάδες) έχουν σχήμα κολόνας που την κορυφή τους καλύπτει σκουρόχρωμη πλάκα. Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι κωνικές γεωμορφές των Νοχταριών, σαν γλυπτά που όλα μαζί συνθέτουν ένα φυσικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς που καθηλώνει τον επισκέπτη. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.
 
Τιμή κατ’άτομο με Πούλμαν με ημιδιατροφή & Αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική.
Ξενοδοχείο: AFKOS GRAMMOS
 20/02/2015 εώς 23/02/2015
Δίκλινο € 239.00
3ο άτομο € 203.00
3ο άτομο
1-12 ετών
€ 95.00
4ο άτομο
1-12 ετών
€ 170.00
Μονόκλινο € 315.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο πολυτελές νεόκτιστο (2012) AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Superior
  • Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Συμμετοχή στο Αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική
  • Κοτιγιόν - Σερπαντίνες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων