Skip to main content

Βόρεια Πίνδος - Νεστόριο - Κορυτσά - Μοσχόπολη. ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25/10 & 22/11

Βόρεια Πίνδος - Νεστόριο - Κορυτσά - Μοσχόπολη.

4 μέρες Νεστόριο - Νόστιμο (Μουσείο Παλαιοντολογίας) - Μαυροχώρι - Νέο Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς - Αλβανία - Κορυτσά - Μοσχόπολη - Σιάτιστα (Βυζαντινό μουσείο) - Κοζάνη (Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη) με διαμονή στο AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Sup. με ημιδιατροφή.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  25/10 &  22/11

ΑΠΟ 205,00

    1 Μέρα:
Αθήνα - Καλαμπάκα - Νεστόριο
Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για την Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας - Γρεβενών. Άφιξη στο διάσημο για την φυσική του ομορφιά Νεστόριο στις πλαγιές του Γράμμου και δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα. Τακτοποίηση στο πολυτελές νεόκτιστο (2012) AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Sup. Το βράδυ δείπνο.
  2 Μέρα:
Νόστιμο (Μουσείο Παλαιοντολογίας) - Μαυροχώρι - Νέο Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς
Πρόγευμα μπουφέ και οι επισκέψεις μας ξεκινάνε από το Μουσείο Παλαιοβοτανικής-Παλαιοντολογίας, στην είσοδο του χωριού Νόστιμο. Τα 15 ως 20 εκ. ετών εκθέματα που προέρχονται από το παρακείμενο απολιθωμένο δάσος είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, διερχόμενοι από το Άργος το Ορεστικό με τη μακραίωνη ιστορία, θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό "Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας", στο Μαυροχώρι. Αργότερα στην πόλη της Καστοριάς θα θαυμάσουμε τα νέα της καμάρια, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή "Σπηλιά του Δράκου". Χρόνος για περίπατο στην πάντα εντυπωσιακή παλιά πόλη (Ντολτσό) και θα επιστρέψουμε στο υπέροχο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο.
  3  Μέρα:
Αλβανία - Κορυτσά - Μοσχόπολη (Voskopoje)
Μπουφέ πρόγευμα. Διέλευση του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής και κατευθυνόμαστε για την Κορυτσά. Εδώ οι όποιες αμφιβολίες για την απόφαση σας να συμμετέχετε στην εκδρομή αυτή θα ξεχαστούν. Μέσα σε άφθονο πράσινο ιταλικά κτήρια του μεσοπολέμου, Ελληνικά αρχοντικά αλλά και σοβιετικού τύπου κατοικίες μας συντροφεύουν μέχρι την κεντρική πλατεία. Θα δούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, το εξαιρετικό μουσείο Εθνογραφίας και μεσαιωνικής τέχνης, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τον καταπληκτικό άμβωνα. Θα συνεχίσουμε για το χωριό της Μοσχόπολης, ονομαστή για τον ελληνικό της πολιτισμό, τα σχολεία, το τυπογραφείο και τους εθνικούς ευεργέτες (Σίνας κ.α.). Ιδιαίτερη εντύπωση θα μας προξενήσουν η Μονή του Τιμίου Προδρόμου καθώς και ο Ναός του Αγίου Νικολάου με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Το βράδυ δείπνο.
  4  Μέρα:
Σιάτιστα (Βυζαντινό μουσείο) - Κοζάνη (Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη) - Αθήνα
Πλούσιο πρόγευμα και ακολουθώντας νότια πορεία, διερχόμαστε την αρχοντική Σιάτιστα για να δούμε το Παλαιοντολογικό και το εξαιρετικά ενδιαφέρον Βυζαντινό Μουσείο. Μετά, στην Κοζάνη που φημίζεται παγκοσμίως για την άριστη ποιότητα Κρόκου, θα προσκυνήσουμε στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και θα επισκευθούμε την ιστορική βιβλιοθήκη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη. Διασχίζουμε την εντυπωσιακή γέφυρα της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου, απολαμβάνοντας το ονειρικό σκηνικό. Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή κατ' άτομο με Πούλμαν με ημιδ/φή
Αναχωρήσεις: 25 Οκτ., 22 Nοεμ.,4 μέρες
          
     25-28/10    22-25 Νοεμ.
Δίκλινο    215    205
3ο άτομο    185    175
3ο άτ. έως 12 ετ.    95    95
4ο άτ. 12 ετ.    160    150
Μονόκλινο    275    265
Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
     Διαμονή στο πολυτελές νεόκτιστο (2012) AFKOS GRAMMOS LUXURY COLLECTION 4* Sup.
     Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
     Αρχηγός / Συνοδός
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Tα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα. Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Αλβανία.