Skip to main content

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ - ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ - ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


ΕΔΕΣΣΑ – ΝΑΟΥΣΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ – ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ (ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ) – ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΛΑΔΑΔΙΚΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

 

1η μέρα Αθήνα – Έδεσσα:

Αναχώρηση 07:30 το πρωί, με πρώτη στάση κοντά στην περιοχή της Λαμίας για καφέ. Κατόπιν για Στυλίδα, Τέμπη. Στάση για μπάνιο στο Ξενοδοχείο Poseidon Palace στην Λεπτοκαρυά, και γεύμα προαιρετικά. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για την Μακεδονία, και την Έδεσσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας AIGAI 4*, πολύ κοντά σε απόσταση από το κέντρο της πόλης, το οποίο περιβάλλεται από κερασιές, αιωνόβια πλατάνια προσφέροντας στον επισκέπτη ένα ήσυχο περιβάλλον για ξεκούραση. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα Λουτρά Πόζαρ – Νάουσσα, Πάρκο Αγίου Νικολάου:

Μετά το πρωινό μας, μετάβαση και εξόρμηση στα ξακουστά λουτρά Πόζαρ, στους πρόποδες του όρους Καιμακτσαλάν, στις όχθες του ποταμού που διασχίζει την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και να γευθούμε τις ευεργετικές, θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που προσφέρουν τα ιαματικά νερά. Γεύμα και ελεύθερος χρόνος. Κατόπιν αναχώρηση για Νάουσα, όπου θα επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης μόλις 3 χλμ. από την ηρωική πόλη της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος με τρεχούμενα νερά , λίμνες και πέστροφες, πανέμορφη γή όπου παίρνει ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. Μοναδικό στην Ελλάδα το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για την μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του. Κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και ελεύθερο βράδυ για βόλτα στην όμορφη Έδεσσα. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Έδεσσα – Αρχαία Πέλλα – Λαδάδικα:

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση, και μετάβαση στο κέντρο της πόλης της Έδεσσας, χτισμένη μεταξύ Βόρα και βερμίου, ψηλά σ`ένα πέτρινο εξώστη. Οι καταρράκτες της Έδεσσας, μοναδικοί στην Ελλάδα, αποτελούν ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Δεξιά, οι ``Μικροί Καταρράκτες`` που διασχίζουν και κοσμούν το ομώνυμο πάρκο στο κέντρο της πόλης. Κάτω, ο μεγάλος καταρράκτης ΄΄Κάρανος΄΄ με το νερό να πέφτει από ύψος 70 μέτρων. Θα επισκεφθούμε την συνοικία Βαρόσι, ιστορικό διατηρητέο τόπο, καθώς θεωρήτο χριστιανική συνοικία ακόμη και επί Τουρκοκρατίας. Παραμονή για βόλτα και καφεδάκι. Επόμενη στάση είναι η Αρχαία Πέλλα, η δεύτερη Μακεδονική πρωτεύουσα της αρχαιότητας και πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μικρό, αλλά πολύ αξιόλογο, μουσείο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας, και μετάβαση για μπάνιο στην οργανωμένη παραλία της Αγίας Τριάδας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, GRAND PALACE 5*, δείπνο. Το βράδυ ελεύθερο για διασκέδαση στην περίφημη συνοικία, τα Λαδάδικα με τα τσιπουράδικα, ουζερί , μπιστρό και μπαράκια. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα Ουρανούπολη - Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος – Μονή Όσιου Παισίου:

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, την πανέμορφη καταπράσινη Ουρανούπολη, όπου θα πάρουμε το πλοιάριο (έξοδα ατομικά) για μία κρουαζιέρα στις ακτές του Αγίου Όρους με τα σκαρφαλωμένα μοναστήρια του Διοχειαρίου, Ξενοφώντος, Σίμωνος, Παντελεήμονος, κ.α. Μετά την κρουαζιέρα παραμονή για μπάνιο και φαγητό στην Ουρανούπολη μία πραγματικά ξεχωριστή πόλη, στους πρόποδες του Άθωνα με ιστορικό και αρχιτεκτονικό μεγαλείο, ενώνει το Άγιο Όρος με την υπόλοιπη Ελλάδα, συνδυάζοντας αρμονικά το βουνό με την θάλασσα. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον Πύργο του Προσφορίου που βρίσκεται στο λιμανάκι, χτισμένος πρίν το 1344 από την μονή Βατοπεδίου, και να αγοράσετε παραδοσιακά γλυκά, είδη λαικής τέχνης, αποξηραμένα λουλούδια με επεξεργασμένο γυαλί, αγιορείτικο κρασί, κ.α. Το απόγευμα επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σουρωτής – Οσίου Παισίου. Ο Γέρων Παίσιος ή Όσιος Παίσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, ήταν ΄Ελληνας μοναχός που έζησε κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στην Μικρά Ασία, στις 25/7/1924. Κοιμήθηκε και στις 12/7/1994, και ενταφίαστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Έκτοτε κάθε χρόνο στις 11,12 Ιουλίου στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, και το βράδυ, προαιρετικά, βραδυνή διασκέδαση στην περίφημη συνοικία της Θεσσαλονίκης, τα Λαδάδικα με τα τσιπουράδικα, ουζερί , μπιστρό και μπαράκια. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα Παναγία Σουμελά – Βεργίνα - Αθήνα:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το καταπράσινο ΄Ορος Βέρμιο για προσκύνημα στην πασίγνωστη Παναγία Σουμελά, Ιερά Μονή που ιδρύθηκε από Πόντιους από το ομώνυμο μοναστήρι του Πόντου. Κατόπιν θα μεταβούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Στην περιοχή αυτή υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι ΑΙΓΕΣ. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα, το αρχαίο θέατρο και ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του, που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Επίσκεψη στο μουσείο. Κατόπιν θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.

 

Τιμή συμμετοχής:
240 €


Περιλαμβάνει:

    • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
    • 2 Διανυκτερεύσεις στο AIGAI HOTEL 4* με ημιδιατροφή (2 πρωινά + 2 δείπνα)
    • 2 Διανυκτερεύσεις στο GRAND HOTEL PALACE 5* με ημιδιατροφή (2 πρωινά + 2 δείπνα)
    • Αρχηγός-Συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

 

Δεν περιλαμβάνει:

    • Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, προσωπικά έξοδα, είσ/ρια κρουαζιέρας, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο