Skip to main content

ΠΙΕΡΙΑ Στην μυθική σκιά του Μυθικού Ολύμπου και.. γεύση από Μπουρανί στον Τύρναβο Καθαρά Δευτέρα 2024 από 311€

Αναχώρηση: 15-18/3

4 ΜΕΡΕΣ

1η μέρα: Αθήνα - Δίον – Λεπτοκαρυά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00  με ενδιάμεσες στάσεις με προορισμό την μυθική Πιερία. Αφού περάσουμε τα Τέμπη και τον Πλαταμώνα, θα βρεθούμε στον σπουδαιότερο αρχαιολογικό μνημείο του νομού, το Δίον. Επίσκεψη στο μουσείο του Δίον (έξοδα ατομικά) θαυμάζοντας τα μοναδικά ευρήματα του ιερού χώρου των Μακεδόνων. Στις συλλογές του περιλαμβάνει αντικείμενα και αγάλματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στην περιοχή, όπως η περίφημη ύδραυλις: το αερόφωνο όργανο από τον 1ο π.Χ. αιώνα, το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο είδος του. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας MEDITERRANEAN VILLAGE 5* στη Λεπτοκαρυά. Εγκατάσταση, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: (Πιέρια Όρη – Ελατοχώρι – Ρητίνη – Άνω Μηλιά – Παναγιά Κονταριώτισσα – Κατερίνη)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στον ορεινό όγκο του Νομού Πιερίας και σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρα θα βρεθούμε στο γραφικό  Ελατοχώρι (καιρού επιτρέποντος). Η άγρια ομορφιά των Πιερίων και η θέα στο μυθικό βουνό του Ολύμπου εντυπωσιάζει σε όλη την διαδρομή μας. Το χωριό, που αποτελείται από τον παλαιότερο και τον νεότερο οικισμό, αποτελεί κορυφαίο χειμερινό θέρετρο, λόγω και της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, περίπου 8 χλμ δυτικά στις πλαγιές του βουνού. Η περιήγηση μας συνεχίζεται στον μεγαλύτερο σε έκταση και πληθυσμό οικισμό, την Ρητίνη. Στο κέντρο του χωριού θα δούμε το παλιό Δημοτικό Σχολείο Ρητίνης το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως "Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο" με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού διότι αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα για την περιοχή των Πιερίων. Συνεχίζουμε για  την Άνω Μηλιά που παρόλο ο πληθυσμός του χωριού δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού ο γραφικός οικισμός έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της χαλάρωσης. Από το χωριό πέρασε ο Κοσμάς ο Αιτωλός όπου σε ένα πεύκο έμπηξε έναν σιδερένιο σταυρό μιλώντας για την πίστη των προγόνων τους. Πραγματικό στολίδι αποτελεί η πετρόκτιστη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο κέντρο του χωριού, στην αυλή της οποίας κήρυξε ο Άγιος Κοσμάς. Στην συνέχεια λίγο έξω από την Κατερίνη θα δούμε το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο του νομού Πιερίας, το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία) Κονταριώτισσας. Η τελευταία  μας στάση θα είναι στην πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας, την Κατερίνη, στο δημοτικό πάρκο της πόλης, σημείο αναφοράς, ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς χώρους πρασίνου στην Ελλάδα, έκτασης περίπου 51.000 τ.μ., με 1.252 δέντρα από 39 είδη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας -  Όλυμπος (θέση πριόνια) – Λιτόχωρο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας για την γνωριμία με τα δύο πιο δημοφιλή χωριά του Νομού Πιερίας (καιρού επιτρέποντος). Πρώτη μας στάση θα είναι το χωριό Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας. Έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως παραδοσιακός οικισμός με τα χαρακτηριστικά της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το χωριό κράτησε τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και είναι σήμερα ένα κόσμημα και σημείο αναφοράς Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής στην Βόρεια Ελλάδα.  Η φυσιολατρική εκδρομή μας συνεχίζεται στους πρόποδες του Ολύμπου, μέχρι το πρώτο καταφύγιο (Πριόνια) στα 1100 μέτρα υψόμετρο. Στην θέση Πριόνια επίσης, έχει τις πηγές του και ο ποταμός Ενιπέας. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο στους πρόποδες του βουνού των Θεών. Αργότερα θα βρεθούμε στο γραφικό Λιτόχωρο με τον παλιό παραδοσιακό οικισμό της κωμόπολης, με τα στενά δρομάκια και τα σπίτια χαρακτηριστικής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου  για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) οπού κάθε χρόνο τις απόκριες, πραγματοποιούνται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος να χαλαρώστε στις ανέσεις του. Το βράδυ δείπνο μπουφέ και εορταστικό αποκριάτικο πάρτι με μουσική από Dj.

4η μέρα:  Μπουρανί Τύρναβος – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε εκεί που χτυπάει η καρδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Θεσσαλίας , το Μπουρανί  στον Τύρναβο. Το έθιμο με διονυσιακές καταβολές κλείνει τον κύκλο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και έρχεται να αναταράξει το μονότονο ρυθμό της καθημερινότητας στην πόλη. Είναι ένα λαϊκό πανηγύρι, μια αναβίωση ενός αρχαίου διονυσιακού τελετουργικού, στην ουσία η γιορτή του φαλλού, που συμβολίζει την αναπαραγωγή και την ευτεκνία. Προετοιμαστείτε να βιώσετε μία μοναδική εκδήλωση με χορό, τραγούδι, αστεϊσμούς και φυσικά τα  “πικάντικα” πειράγματα των ντόπιων μαζί με άφθονο τσίπουρο. Αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες  στάσεις.

Στο πρόγραμμα της τριήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

 

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον
  • Λεπτοκαρυά
  • Πιέρια Όρη( Ελατοχώρι- Ρητίνη – Άνω Μηλιά)
  • Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία) Κονταριώτισσας
  • Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης
  • Όλυμπος (καταφύγιο Πριόνια)
  • Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας
  • Λιτόχωρο
  • Μπουρανί Τύρναβος

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, 15-18/3, με πούλμαν, 4 μέρες

 

4 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

Δίκλινο

311

Δικλινο θεα θάλασσα

341

3ο άτομο

266

3ο & 4ο άτομο έως 12 ετών

221

Μονόκλινο

343

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελή πούλμαν • Διαμονή στο MEDITERRANEAN VILLAGE 5* • Πρωινό μπουφέ και δείπνο (ημιδιατροφή) καθημερινά • Αρχηγός-συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.