Skip to main content

ΚΙΛΚΙΣ.. Στη Γη των Παιόνων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023 - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2024 από 322€

Αναχωρήσεις:  23-26/12  &  30/12-2/1  & 4-7/1 

4 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα – Κιλκίς

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 6:30  το πρωί, με προορισμό το πανέμορφο  - ιστορικό Κιλκίς, με τις απαραίτητες στάσεις. Μέσω της εθνικής οδού διασχίζουμε την Ελλάδα μας και ανηφορίζοντας, φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας Habitat Hotel 3* στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς.  Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

2η μέρα:  Λόφος Αγίου Γεωργίου (Σπήλαιο Κιλκίς) - Πέλλα (αρχ. μουσείο) – Γουμένισσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και θα κατευθυνθούμε προς το Λόφο του Αγίου Γεωργίου, σημείο αναφοράς για την πόλη του Κιλκίς. Στο λόφο υπάρχει το Σπήλαιο του Κιλκίς (έξοδα ατομικά), ένα από τα ωραιότερα τουριστικά αξιοθέατα του νομού, το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία το 1925. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με σπανιότατο διάκοσμο από κοραλλιογενές υλικό. Στην κορυφή του λόφου, βρίσκεται και η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου που ιδρύθηκε το 1856 κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα μακεδονίτικης βασιλικής. Συνεχίζουμε για την ξακουστή Πέλλα, την γενέτειρα των βασιλιάδων και των θρύλων, τη μεγαλύτερη και πιο φημισμένη  πόλη της Μακεδονίας στα χρόνια του Φίλιππου και των Μακεδόνων. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά), όπου θα θαυμάσουμε τα ευρήματα της εξαιρετικής κληρονομιάς ιστορίας μας. Έπειτα θα βρεθούμε στην γραφική Γουμένισσα, χτισμένη στους πρόποδες του όρους  Πάικου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και γνωριμία με την γραφική κωμόπολη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα περίφημα κόκκινα κρασιά που παράγει η πλούσια γη της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο σε τοπική ταβέρνα

3η μέρα: Λίμνη Δοϊράνη - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόια

Χρόνια Πολλά!!! Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με την καταπληκτική, πανοραμική διαδρομή,  για τη λίμνη Δοϊράνη. Σύντομη στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες μας στο εκπληκτικό αυτό τοπίο. Συνεχίζουμε για την λίμνη Κερκίνη, την τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Η έκταση της λίμνης ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση, τα νούφαρα και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα γραφικά Άνω Πορόια, ένα χωριό κατάφυτο με τρεχούμενα νερά και με θέα στη λίμνη.  Εδώ θα απολαύσουμε (έξοδα ατομικά) τοπικές λιχουδιές, όπως βουβάλι, αγριογούρουνο και άλλα. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο, βαρκάδα και καφεδάκι και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

4η μέρα: Λόφος Ηρώου Κιλκίς - Ιερά Μονή (Κοινόβιο) Αγίου Νικόδημου Αγιορείτου - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε για τον πευκόφυτο λόφο του Ηρώου ή Λόφος Θυσίας . Αποτελεί αφιέρωμα μνήμης προς τους πεσόντες της μάχης του 1913. Εκεί βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών πολέμων (επίσκεψη εφόσον είναι σε λειτουργία). Ανηφορίζοντας πεζοί προς την κορυφή, θα ενημερωθούμε για μία από τις σημαντικότερες μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή την ηρωική μάχη Κιλκίς – Λαχανά κατά την διάρκεια του Β’ Βαλκανικού πολέμου το 1913. Αργότερα, μέσω μίας γραφικής διαδρομής, θα βρεθούμε σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στην Ι.Μ.(Κοινόβιο) Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη (καιρού επιτρέποντος). Το μοναστήρι είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και χτίστηκε το 1981. Εξαιρετικά επιβλητικό, στέκεται εκεί ψηλά, έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Αφού απολαύσουμε τον ελληνικό μας καφέ στο Αρχονταρίκι του, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, πραγματικά γεμάτοι από όμορφες εικόνες και έντονα συναισθήματα στη γη των Παιόνων.

  • Κιλκίς
  • Λόφος Αγίου Γεωργίου
  • Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
  • Γουμένισσα
  • Λίμνη Δοϊράνη
  • Λίμνη Κερκίνη
  • Άνω Πορόια
  • Λόφος Ηρώου Κιλκίς
  • Ιερά Μονή (Κοινόβιο) Αγίου Νικόδημου Αγιορείτου (Όρος Πάικο)

 

Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν, 4 μέρες

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

23-26/12  &  30/12-2/1  & 4-7/1

Δίκλινο

322

3ο άτοµο

256

Μονόκλινο

389

 

Περιλαμβάνονται:

• Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

• Διαμονή στο HABITAT HOTEL 3*

• Μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπική ταβέρνα καθημερινά (ημιδιατροφή), με εορταστικό ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

• Αρχηγός / Συνοδός

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

• O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 / δωμάτιο / διανυκτέρευση

• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.