Skip to main content

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | 3 Ημέρες | Οδικώς 27 – 29/10 από 200

Αναχώρηση:  27 – 29/10

ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( ξενάγηση πόλης ) – προσκύνημα στον ΆΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

 

1η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στην πλατεία Καραισκάκη έξω από την στάση του Μετρό το πρωί στις 09:45 και αναχώρηση για την Μακεδονία στις 10:00 περίπου, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, της πρωτεύουσας των αρχαίων Μακεδόνων, στη σημερινή Βεργίνα της Ημαθίας. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο από επίσημο ξεναγό. «Το 1977 ο καθηγητής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος, ανασκάπτοντας τη Μεγάλη Τούμπα, έφερε στο φως σημαντικά μνημεία, 3 μακεδονικούς τάφους. Ο πλούτος των κτερισμάτων και η λεπτή ποιότητα της ζωγραφικής διακόσμησης δείχνουν ότι οι νεκροί κατείχαν υψηλή κοινωνική θέση. Στον τάφο βρέθηκαν 2 σαρκοφάγοι από ατόφιο χρυσό με οστά βαμμένα με πορφύρα  και χρυσό επίσης, ένα διάδημα και 2 προτομές, του Φιλίππου Β΄, βασιλιά των Μακεδόνων, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το όλο συγκρότημα των βασιλικών τάφων εντάχθηκε στα ΄Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς’. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική ομαδική έξοδος για διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( Ξενάγηση πόλης )

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για την περιήγηση – ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Λευκό Πύργο, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), την αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), κ.α. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα στην πόλη ( προαιρετικό ) ή για τις αγορές μας στην πολύ καλή αγορά της πόλης. Επιστροφή έξ ιδίων στο ξενοδοχείο. Προαιρετική ομαδική έξοδος για διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε εξ ιδίων στην συμπρωτεύουσα να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους η να προσκυνήσουμε στον πολιούχο της πόλης στον Άγιο Δημήτριο. Το μεσημέρι μπορούμε να γευματίσουμε σε μία από τις πολλές γραφικές ταβέρνες στα λαδάδικα. Νωρίς το μεσημέρι περίπου στις 14:00  αναχωρούμε και ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 200 €

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 275 €

 

             ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  1. Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το παραπάνω αναλυτικό πρόγραμμα με σύγχρονο κλιματιζόμενο  τουριστικό  λεωφορείο.
  2. Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο EL GRECO 3*        ( στο κέντρο της πόλης  //  5 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Αριστοτέλους ).
  3. Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο ( σύνολο 2 ) σε μπουφέ.
  4. Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  5. Ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας.
  6. Ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
  7. Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  8. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ.
  9. Φ.Π.Α.

             ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ο φόρος διαμονής ( 1,50 € ) ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα η αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Το ενιαίο εισιτήριο ( 15 € το άτομο //  για άνω των 65 ετών είναι 8 € ) για το  Μουσείο των Βασιλικών Τάφων με τα εκθέματα του και το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο της Βεργίνας στην είσοδο της πόλης.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 

 Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για κράτηση με προκαταβολή 30% έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 30/9 θα υπάρχει αύξηση 10%.