Skip to main content

Φλώρινα (Πρέσπες, Καστοριά, Νυμφαίο) Ταξίδι 4 ημερών Καλοκαίρι 2023 από 345

Αναχωρήσεις: 13/08, 24/08, 07/09

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Φλώρινα
Αναχώρηση από την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στη Φλώρινα. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο The Lynx Mountain Resort 5* με τη μαγευτική θέα προς την πόλη και το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

 

Ημέρα 2η: Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα - Φλώρινα
Πρωινό και αναχώρηση για τα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας μας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Επίσκεψη στον Άγιο Γερμανό, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, γνωστό για τα περίφημα φασόλια Πρεσπών. Μετάβαση στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή Πρέσπα, που πρόσφατα ενώθηκε με την ξηρά με γέφυρα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το χωριό Ψαράδες, με τα μοναδικά δείγματα αρχιτεκτονικής. Χρόνος για γεύμα στα ταβερνάκια με τοπικές σπεσιαλιτέ. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών. Το απόγευμά θα περιηγηθούμε στο κέντρο της Φλώρινας, στην παλιά πόλη με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τον ποταμό Σακουλέβα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Ημέρα 3η: Καστοριά - Δισπηλιό - Παναγιά Μαυριώτισσα - Ντολστό
Πρωινό και αναχώρηση για την Καστοριά και τον Αρχαιολογικό χώρο Δισπηλιού όπου θα θαυμάσουμε τον 7.000 ετών λιμναίο οικισμό. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας και θα περιηγηθούμε στην παλιά Ντολτό, στις γειτονιές όπου αποτυπώνεται το λαμπρό παρελθόν της πόλης, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Ημέρα 4η: Νυμφαίο - Κέντρο ενημέρωσης «Αρκτούρος» - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το παραδοσιακό και παραμυθένιο Νυμφαίο, με την αψεγάδιαστη ομορφιά και τα εντυπωσιακά αρχοντικά. Επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης του «Αρκτούρος» και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να γευτούμε τις παραδοσιακές πίτες με τα τοπικά προϊόντα. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα. 

 

13/08, 24/08, 07/09  σε Δίκλινο

345€

  

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Στο The Lynx Mountain Resort 5* στη Φλώρινα.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή (μπουφέ πρωινό και δείπνο).
  • Μεταφορές: Κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Τέλη εισόδων.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • O φόρος διαμονής € 4 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.