Skip to main content

Καστοριά και Πρέσπες με εκδρομή στον Γράμμο | Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2023 Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ από 419

Αναχωρήσεις: 3/6, 10/11

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για να φτάσουμε στην Καστοριά. Ενδιάμεση στάση στα θεόρατα βράχια των Μετεώρων. Χρόνος να δούμε κάποια μοναστήρια και να απολαύσουμε το φαγητό μας (έξοδά ατομικά). Θα συνεχίσουμε για την πραγματική «αρχόντισσα» της Μακεδονίας, την πανέμορφη Καστοριά. Χτισμένη δίπλα στη λίμνη, με τα αρχοντικά της και την πλούσια ιστορία της, μας υποδέχεται για να μας φιλοξενήσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το πολύ καλό Esperos Palace Luxury & Spa Hotel 4*, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΕΣΠΕΣ, ΆΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ, ΆΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΨΑΡΑΔΕΣ

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τις «Διεθνείς Πρέσπες», τα «υδάτινα» σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Αλβανία. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω του φυσικού κάλλους της, της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της. Στη Μικρή Πρέσπα βρίσκουμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφτούμε. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν μια λιμναία περιήγηση με βάρκα για να δουν τα ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ (ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΕΥΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ, ΟΜΟΡΦΟΚΛΗΣΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΑΛΜΑ)

Πλούσιο πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της Ελλάδας, που είναι σπάνια επισκέψιμο, στο όρος Γράμμος. Θα περιηγηθούμε σε μέρη απερίγραπτης ομορφιάς στην καρδιά του βουνού και θα νιώσουμε την ηρωική, αλλά και αιματηρή, ιστορία που κρατά μέσα του ο Γράμμος. Στα μονοπάτια, στις απόκρημνες χαράδρες, στα υψώματα, στις πλαγιές και τις εσοχές του βουνού γράφτηκε η ιστορία ενός φρικτού εμφύλιου πολέμου (1946 – 1949), αλλά και ηρωικών στιγμών κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περνώντας το Νεστόριο, θα θαυμάσουμε τον ποταμό Αλιάκμονα, τον μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας, που πηγάζει στη χώρα μας. Αριστερά είναι οι καταπράσινες πλαγιές που φτάνουν μέχρι ψηλά, ενώ δεξιά απότομα βράχια και πλαγιές γεμάτες βαλανιδιές, πλατάνια, καστανιές, πεύκα και οξιές.

Σε Σε 15 χιλιόμετρα από το Νεστόριο θα φτάσουμε στο χωριό Πεύκος και το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, στο οποίο θα κάνουμε ξενάγηση. Επιστρέφοντας στην Καστοριά θα επισκεφτούμε την Ομορφοκλησιά. Στην άκρη του χωριού βρίσκεται ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου. Το χωριό είναι παλιό και φαίνεται ότι αναπτύχθηκε σταδιακά γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Ο ναός χτίστηκε τον 12ο αι. και στον νάρθηκα του κυρίως ναού βρέθηκαν εντοιχισμένα οστά που ανήκουν στην αρχαιότητα. Οι τοιχογραφίες του ανάγονται στον 13ο και τον 14ο αιώνα, και είναι σε δύο στρώσεις. Οι τοιχογραφίες του ναού σχετίζονται με τη δυναστεία των Παλαιολόγων. Η φήμη αυτού του εξαιρετικού βυζαντινού ναού βασίζεται στη μοναδική στο είδος της ξύλινη, με βαθύ ανάγλυφο, γλυπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Το τεράστιο ξύλινο άγαλμα-εικόνα του αγίου, ύψους 3 μέτρων, απεικονίζει τον άγιο όρθιο με στρατιωτική στολή με φωτοστέφανο που φέρει την επιγραφή «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο τροπαιοφόρος». Επιστρέφουμε στην Καστοριά, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ – ΔΙΣΠΗΛΙΟ, ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ – ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ)

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στα πολλά αξιοθέατα της Καστοριάς που κανείς επισκέπτης δεν πρέπει να χάσει. Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου του λαού μας, αναπαριστώντας ήθη και έθιμα πανελλαδικά. Θα συνεχίσουμε για το Δισπηλιό και τον λιμναίο οικισμό που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Το νέο ενυδρείο της Καστοριάς είναι το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων και εκτείνεται σε ένα διώροφο κτίριο 450 τ.µ. Η Σπηλιά του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου, ενώ, σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο, από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων ηλικίας 10.000 ετών. Πιο δίπλα συναντάμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο πρωινό. Αφού αφήσουμε πίσω μας την όμορφη πόλη της Καστοριάς, φτάνουμε στα Τρίκαλα. Η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, με τον Ληθαίο ποταμό να τη διασχίζει. Είναι μια πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης. Χρόνος για καφέ και φαγητό. Πορεία προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/6/2023- Τιμή από 419€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 419 € 0 €
  Twin Room 419 € 0 €
  Triple Room 419 € 0 €
  Single Room 569 € 0 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/11/2023- Τιμή από 419€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 419 € 0 €
  Twin Room 419 € 0 €
  Triple Room 419 € 0 €
  Single Room 569 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή στο Esperos Palace and Luxury Spa Hotel 4* sup. στην Καστοριά.
  • Πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή 4 πρωινά και 4 δείπνα).
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag, ενημερωτικό εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.