Skip to main content

Διαδρομές Μακεδονίας Πάσχα 2023 από 295

Διάρκεια: 4 ημέρες

Αναχώρηση: 14/04/2023 

Θεσσαλονίκη – Σέρρες - Στενά Νέστου - Θρακικά Τέμπη – Ξάνθη - Οχυρό Ρούπελ –

Λίμνη Κερκίνη - Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου - Σπήλαιο Αλιστράτης

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

1η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Σέρρες

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί έχοντας ως πρώτο μας προορισμό τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη ζωντανό μουσείο, μια πόλη που αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων. Πραγματοποιώντας μια πανοραμική περιήγηση με το πούλμαν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοναδική θέα των αξιοθέατων της πόλης συμπεριλαμβανομένων του Λευκού Πύργου, της αψίδας του Γαλέριου -Καμάρα, της Ροτόντα, του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, αποκτώντας μια γενική εικόνα της μοναδικής αυτής πόλης. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας προκειμένου να προσκυνήσετε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, να θαυμάσετε την Πλατεία Αριστοτέλους και να περιηγηθείτε στην πόλη. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με κατεύθυνση προς τις Σέρρες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, το πολυτελές PHILIPPOS XENIA 4*, στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ θα μεταβούμε σε εκκλησία κοντά στο ξενοδοχείο όπου θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

2η ημέρα Μεγάλο Σάββατο: Στενά Νέστου- Θρακικά Τέμπη- Ξάνθη

Σήμερα στα πλαίσια της όμορφης περιήγησής μας θα επισκεφθούμε ένα από τα γραφικότερα τοπία της ελληνικής φύσης, τα στενά του Νέστου, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης, ένας βοτανικός κήπος, που έχει απόλυτα δικαιολογημένα χαρακτηρισθεί ως «Αισθητικό Δάσος». Η φυσική ομορφιά του ποταμού Νέστου θα σας προκαλέσει μοναδικά συναισθήματα. Ξεκινώντας από το μικρό χωριό «Τοξότες», θα συναντήσουμε τον πανέμορφο παραδοσιακό σιδηροδρομικό  σταθμό και από εκεί θα ξεκινήσει ο υπέροχος περίπατός μας, περπατώντας το ξεχωριστό μονοπάτι ανάμεσα στον ποταμό και τη σιδηροδρομική γραμμή.  Έχοντας απολαύσει την υπέροχη θέα, ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς την «κοσμοπολίτισσα» Ξάνθη! Η Παλιά της Πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια, θα μας μαγέψει και θα μας εντυπωσιάσει, μιας και δύο διαφορετικοί πολιτισμοί μοιάζουν να συνυπάρχουν και να εναλλάσσονται σε κάθε γωνιά της. Επιστροφή στις Σέρρες. Το βράδυ συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να αναχωρήσουμε για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας.  Αναστάσιμο Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα: Όχυρο Ρούπελ- Λίμνη Κερκίνη- Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

Χριστός Ανέστη - Χρόνια πολλά!

Πρωινό και ακολούθως θα αναχωρήσουμε για το Οχυρό Ρούπελ. Αποτελεί πλέον κατά κύριο λόγο ιστορικό μνημείο και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε. Έπειτα, θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, ένα θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Επιστροφή στις Σέρρες. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών.  Η μονή κτίστηκε το 1270 και αποτελεί ένα εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο της Βυζαντινής τέχνης, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων περίπου βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών. Ο κεντρικός ναός είναι λιθόκτιστος και υπάρχουν πολλές βυζαντινές τοιχογραφίες. Το τέμπλο είναι ξυλόγλυπτο και χρονολογείται από το 1804. Ακολούθως χρόνος στη διάθεσή σας προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια βόλτα στην όμορφη πόλη των Σερρών ή να χαλαρώσετε στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα: Σπήλαιο Αλιστράτης- Αθήνα

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας  θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα, ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας μας, το Σπήλαιο Αλιστράτης. Το σπήλαιο περιέχει πλούσιο λιθοματικό διάκοσμο, που διακρίνεται για την ομορφιά του. Η ποικιλία σταλαγμιτών και σταλακτιτών του σπηλαίου είναι εντυπωσιακή από άποψη μορφών, αλλά και ηλικίας. Εν συνεχεία πορεία επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε το βράδυ έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :                                                                                                     

Αναχ.

2κλινο

επιβάρυνση 1κλινου

3ο άτομο ενήλικας

3ο άτομο παιδί 

6 έως 12ετών

3ο άτομο παιδί

έως 6 ετών

με θέση στο πούλμαν

4ημ. 14/04

 

€ 295

€ + 70

€ 229  

€ 199

 

€ 99

 

 Περιλαμβάνονται

  • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 3 διανυκτερεύσεις στο superior PHILIPPOS XENIA 4* στο κέντρο της πόλης
  • Ημιδιατροφή
  • Ξενάγηση Νέστου & Ξάνθης από έμπειρο συνοδό δράσεων βουνού
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Οι είσοδοι όπου απαιτούνται
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Ο φόρος διαμονής 3€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής.