Skip to main content

ΚΙΛΚΙΣ.. Στη Γη των Παιόνων Γιορτές 2022-23! από 299€

 Αναχωρήσεις 23-26/12/2022  &  30/12-2/1  &  5-8/1/2023...4μέρες

Ελάτε μαζί μας, να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς του Βορρά!

Η γη των Παιόνων, με πόλη – πρωτεύουσά της την Αμυδώνα, το σημερινό Αξιοχώρι.  Αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρούν πως η περιοχή κατοικείται από τα αρχαϊκά χρόνια.  Η πόλη πήρε το όνομά της από την αρχαία πόλη Καλλικώς και αργότερα από το ρωμαϊκό Κάλλικουμ. Ήταν λοιπόν το callicum, το δερμάτινο κόσκινο, με το οποίο συλλεγόταν ο χρυσός από τον ποταμό Εχέδωρο. Η περιοχή υπήρξε σημαντικότατος σταθμός στο δημόσιο ρωμαϊκό οδικό δίκτυο.

1η μέρα: Αθήνα – Κιλκίς

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 6:30  το πρωί, με προορισμό το πανέμορφο  - ιστορικό Κιλκίς, με τις απαραίτητες στάσεις. Μέσω της εθνικής οδού διασχίζουμε την Ελλάδα μας και ανηφορίζοντας, φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας Habitat Hotel 3* στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς.  Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

2η μέρα: Σπήλαιο Κιλκίς - Πέλλα (αρχ. μουσείο) - Αγ. Νικόδημος - Γουμένισσα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και θα κατευθυνθούμε προς το Σπήλαιο του Κιλκίς (έξοδα ατομικά), ένα από τα ωραιότερα τουριστικά αξιοθέατα του νομού, το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία το 1925 και βρίσκεται μέσα στο λόφο του Αγίου Γεωργίου. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με σπανιότατο διάκοσμο από κοραλλιογενές υλικό. Συνεχίζουμε για την ξακουστή Πέλλα, την γενέτειρα των βασιλιάδων και των θρύλων, τη μεγαλύτερη και πιο φημισμένη  πόλη της Μακεδονίας στα χρόνια του Φίλιππου και των Μακεδόνων. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά), όπου θα θαυμάσουμε τα ευρήματα της εξαιρετικής κληρονομιάς ιστορίας μας. Θα πάρουμε το δρόμο για ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια,  αυτό του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη, σε μια από τις ομορφότερες πλαγιές του όρους Πάικου, σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων κοντά στην Γουμένισσα. Το μοναστήρι είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και χτίστηκε το 1981. Η διαδρομή από τη Γουμένισσα ως το Μοναστήρι είναι υπέροχη ακόμα και το χειμώνα. Εξαιρετικά επιβλητικό, στέκεται εκεί ψηλά, έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Αφού απολαύσουμε τον ελληνικό μας καφέ στο Αρχονταρίκι του, ελεύθερος χρόνος στη Γουμένισσα για γεύμα (έξοδα ατομικά). Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

3η μέρα: Λίμνη Δοϊράνη - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόια

Χρόνια Πολλά!! Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με την καταπληκτική, πανοραμική διαδρομή,  για τη λίμνη Δοϊράνη. Σύντομη στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες μας στο εκπληκτικό αυτό τοπίο. Συνεχίζουμε για την λίμνη Κερκίνη, την τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Η έκταση της λίμνης ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Θαυμασμό προκαλούν τα παραποτάμια δάση, τα νούφαρα και η ποικιλία των ψαριών που αποτελούν και πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα γραφικά Άνω Πορόια, ένα χωριό κατάφυτο με τρεχούμενα νερά και με θέα στη λίμνη.  Εδώ θα απολαύσουμε (έξοδα ατομικά) τοπικές λιχουδιές, όπως βουβάλι, αγριογούρουνο και άλλα. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο, βαρκάδα και καφεδάκι και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

4η μέρα: Άγιος Γεώργιος - Κάστρο (Γυναικόκαστρο) - Τοπικό οινοποιείο (Γουμένισσα) - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και θα επισκεφτούμε την ανδρική μονή του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση η Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς ιδρύθηκε το 1856 κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα μακεδονίτικης βασιλικής. Κατόπιν θα μεταβούμε στο κάστρο της περιοχής, το «Γυναικόκαστρο» όπως οι ντόπιοι το αποκαλούν. Το κάστρο χτίστηκε από τον Ανδρόνικο  Γ’ Παλαιολόγο, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του (1328-1341) με πιθανότερη χρονολογία το 1334.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε σε τοπικό οινοποιείο στη Γουμένισσα, για να γνωρίσουμε τα περίφημα κρασιά της (έξοδα ατομικά). Μετά από αυτή την επίσκεψη θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, πραγματικά γεμάτοι από όμορφες εικόνες και έντονα συναισθήματα στη γη των Παιόνων.

Σημείωση: Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν, 4 μέρες

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

23-26/12  &  30/12-2/1  &  5-8/1

Δίκλινο

299

3ο άτοµο

240

Μονόκλινο

369

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο HABITAT HOTEL 3* • Μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπική ταβέρνα καθημερινά (ημιδιατροφή), με εορταστικό ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική την παραμονή Πρωτοχρονιάς • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης € 1,5 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.