Skip to main content

Λίμνη Κερκίνη παρατήρηση πουλιών και νεροβουβάλων, Βυρώνεια, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2022 απο 299€

23/12, 5/1  Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* αμφιθεατρικά στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης, στο χωριό Ακριτοχώρι! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
  • Καθημερινά δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου.
  • Με επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης με διπλωματούχο ξεναγό και ΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ όχι μόνο στο Μουσείο αλλά και ξενάγηση με θέα στον Λόφο Καστά,στο Βόρειο τείχος, στην Αρχαία Γέφυρα και στην Ακρόπολη!  Μία ΣΠΑΝΙΑ διαδρομή, αποκλειστικά  με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ στο Μουσείο της Αμφίπολης!
  • Ξενάγηση και παρατήρηση με τηλεσκόπια αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες μας!
  • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα, τον «Μεθοριακό Σταθμό», την παλαιά αίθουσα αναμονής που πια είναι ένα γραφικό μεζεδοπωλείο(!), με μοναδικά πιάτα από τοπικά προϊόντα, ενώ σε μικρό παντοπωλείο «μετατράπηκε» το πρώην γραφείο του Σταθμάρχη! (Όσοι επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Κόστος δεν περιλαμβάνεται).
  • Αγοράστε τα σαπούνια Bubalus & Spirulina από βουβαλινό γάλα, σπιρουλίνα, ρόδι, μέλι, λούφα και υγρό μετάξι! 
  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ :
  • Η λίμνη Κερκίνη προσφέρει μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες στην Ελλάδα για παρατήρηση πουλιών. Από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο μπορεί να δει κάποιος μέχρι και 80 είδη πουλιών και από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο μέχρι και 300 είδη πουλιών . Από  τα μέσα Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης Κερκίνης και παραμένουν μέχρι την άνοιξη. Έρχονται από τον βορρά για να ξεχειμωνιάσουν στον νότο έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και το φθινόπωρο χαρίζουν ένα μοναδικό υπερθέαμα . Θα παρατηρήσουμε μεταξύ άλλων και πολλούς ερωδιούς, φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους,  κορμοράνους, χουλιαρομύτες, χαλκόκοτες, λαγκόνες και χήνες! Η λίμνη ντύνεται με διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή του χρόνου δημιουργώντας ένα ονειρεμένο σκηνικό !   

 

1η ημέρα: Αθήνα – Ακριτοχώρι Κερκίνης Σερρών

Αναχώρηση από Αθήνα (07.30) και με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις, θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κερκίνη Σερρών. Ενδιάμεση στάση για ελεύθερο γεύμα στα παράλια του νομού Πιερίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο χωριό Ακριτοχώρι στη λίμνη Κερκίνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κερκίνη – Παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια – Βαρκάδα με «πλάβα» για να δούμε φλαμίνγκος & αβοκέτες – Βυρώνεια (Μεθοριακός Σταθμός)

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και ξεκινάμε νωρίς για να γνωρίσουμε την ομορφιά της λίμνης, κινούμενοι παραλίμνια και κατευθυνόμενοι ανατολικά προς το χωριό της Κερκίνης. Η Κερκίνη είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι χτισμένο στο βορειοανατολικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Αποτελεί έδρα του Κέντρου Πληροφόρησης Υγροτόπου Κερκίνης, όπου αφού παρακολουθήσουμε παρουσίαση για τη λίμνη και περιηγηθούμε στην έκθεση, θα ζήσουμε την εμπειρία παρατήρησης πουλιών στη Λιβαδιά Σερρών (περίπου 2ώρες). Με τηλεσκόπια θα παρατηρήσουμε τα πουλιά «κατά μόνας», κυρίως ερωδιούς να «τσιμπάνε» ψάρια από την ακτή, στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή μέσα στους καλαμιώνες και στα νούφαρα!

Με το πέρας της «παρατήρησης», επιστροφή στο χωριό Κερκίνη, όπου από το λιμανάκι της αναχωρούν οι παραδοσιακές βάρκες (πλάβες = μονόξυλο με επίπεδο πάτο, ιδανικό για λίμνες και ήσυχες επιφάνειες όπως ποτάμια) για βόλτα στη λίμνη (σε κάθε πλάβα10-12 άτομα). Η βαρκάδα μας θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα δούμε αποκλειστικά τα κοπάδια των πελεκάνων, τα πολυάριθμα κοπάδια κορμοράνων στα λασποτόπια της Κερκίνης! Και φυσικά θα δούμε τα αυθεντικά ελληνικά ροζ φλαμίνγκο!!

Θα δούμε ακόμα μεγάλο αριθμό από παρυδάτια πουλιά, όπως οι αβοκέτες και οι καλαμιοκανάδες! Έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον 300 είδη πουλιών στην λίμνη και στα βουνά πoυ την περιβάλλουν από τα oπoία 50 περιλαμβάvovται στo Κόκκινο Βιβλίο για τα πουλιά της Ελλάδας (με τα επαπειλούμενα είδη). Συvoλικά 10 είδη πουλιών φωλιάζoυv σε μικτές απoικίες στo παραπoτάμιo δάσoς, σε σημαvτικoύς αριθμoύς για τηv Ελλάδα και τηv Ευρώπη. Επίσης, στηv περιoχή της λίμvης υπάρχει o μεγαλύτερος αριθμός βουβαλιών στην Ελλάδα, ζώα προσαρμοσμένα vα ζoυv σε υγρότoπoυς.

Η τεχνητή λίμνη της Κερκίνης είναι ένας από τους 10 ελληνικούς υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας, γνωστοί και ως υγρότοποι της Συνθήκης Ραμσάρ, σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα. Δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή ενός φράγματος κοντά στο χωριό Λιθότοπος και την κατασκευή αναχωμάτων στα ανατολικά και δυτικά. Σκοπός της δημιουργίας της λίμνης ήταν η ανάσχεση και συγκράτηση των πλημμυρικών παροχών του Στρυμόνα, η συγκράτηση των φερτών υλών καθώς και η άρδευση της πεδιάδας των Σερρών. Στην περιοχή υπάρχουν εκτροφεία βουβαλιών, παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης βουβαλίσιου κρέατος.

Και εκεί που συνεχίζεις το ταξίδι σου βόρεια, αφήνοντας πίσω σου το έναν μετά τον άλλο τους εγκαταλελειμμένους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς –κάποιοι πραγματικά στολίδια- μια απρόσμενη και ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει μόλις το τραίνο φτάσει στην Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης! Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, αφού το καλοκαίρι του 1913 και κατά την τελική φάση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, εγκαταστάθηκε στον μικρό σιδηροδρομικό σταθμό το Ελληνικό Στρατηγείο όπου έγινε η συνάντηση του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, μετά το αίτημα των Βουλγάρων για συνθηκολόγηση.

Η χάλκινη επιγραφή στο αιωνόβιο πλατάνι θυμίζει ακριβώς αυτή τη συνάντηση τους! Εκατό χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 2013, με ιδιωτική πρωτοβουλία το εγκαταλελειμμένο συγκρότημα του σταθμού της Βυρώνειας, μετατράπηκε στον… «Μεθοριακό Σταθμό», αποδεικνύοντας τι μπορεί να πετύχουν άνθρωποι με ιδέες και μεράκι.

Στον «Μεθοριακό Σταθμό», η παλαιά Αίθουσα Αναμονής είναι πλέον ένα γραφικό μεζεδοπωλείο, με μοναδικά πιάτα από τοπικά προϊόντα, ενώ το πρώην Γραφείο του Σταθμάρχη μετατράπηκε σε μικρό παντοπωλείο! Γεύμα ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σέρρες – Σπήλαιο Αλιστράτης

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο Μοναδικό Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα «ταξίδι» στα έγκατα του ποταμού Αγγίτη. Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα και έχει μήκος περίπου 40 χλμ. με τα νερά του να διασχίζουν τους νομούς Δράμας και Σερρών. Μια βίαιη γεωλογική ανακατάταξηπου συντελέστηκε πριν από 1.000.000 χρόνια στην περιοχή, χώρισε τη γη στα δύο, με αποτέλεσμα να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της «Πρασιάδος» λίμνης, η οποία, όπως λένε οι ιστορικοί, κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, εκείνο του ποταμού Αγγίτη. Στο διάβα του διασχίζει και συναντά δύο μοναδικά σπήλαια, το Σπήλαιο Μααρά ή Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη και το Σπήλαιο Αλιστράτης! Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στην Ευρώπη. Το μήκος των διαδρόμων του φτάνει τα 3 χλμ., ενώ ο επισκέπτης διανύει περίπου το 1 χλμ.Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1ώρα όπου ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τεράστιους σταλακτίτες που φτάνουν τα 18 μέτρα και έχουν ποικίλους σχηματισμούς! Εντυπωσιακές οι «Φλόγες», δηλαδή εντυπωσιακοί κόκκινοι σταλακτίτες, που στολίζουν μια στοά ύψους 35 μέτρων!

Μεταβαίνουμε στη συνέχεια στις Σέρρες. Ελεύθερο γεύμα στην πόλη! Απολαύστε σουβλάκια στη λαδόκολλα και ακανέδες με κατσικίσιο βούτυρο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κερκίνη – Λιτόχωρο – Αθήνα

Check-out από το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη θέα στη λίμνη και αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Στάση για στο Λιτόχωρο για φαγητό (εξ ιδίων). Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2022- Τιμή από 299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 299 € 0 €
  Twin Room 299 € 0 €
  Single Room 399 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/1/2023- Τιμή από 299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 299 € 0 €
  Twin Room 299 € 0 €
  Single Room 399 € 0 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Villa Belles 3*, στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης στο χωριό Ακριτοχώρι.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, δείπνο σε μενού, καθημερινά στο ξενοδοχείο).
  • Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγρότοπου Κερκίνης, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (στο χωριό Κερκίνη), με ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο
  • Βαρκάδα με πλάβα και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια
  • Λοιπές εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Προσωπικά έξοδα
  • Γεύματα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων(πέραν των αναφερομένων)
  • Φόρος διαμονής*

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.