Skip to main content

Λίμνες Βόρειας Ελλάδας 28η Οκτωβριου 2021 απο 330.00

25-31/10 7 μέρες απο Πλαστηρα, στην Κερκινη, απο Πηγες Αχεροντα στην Βεγοριτιδα

 

1η ημέρα: 25/10, Πηγές Αχέροντα – Βαρκάδα – Ιωάννινα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Ιωάννινα. Μέσω της Ιωνίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φθάνουμε στα βουνά του Σουλίου σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, 2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή όπου θα συναντήσουμε τις πηγές του Αχέροντα. Ο Αχέροντας κουβαλάει στα νερά του πλήθος μυθολογικών αναφορών. Με βάση την μυθολογία υποστηρίζεται ότι ο Αχέροντας αποτελούσε τον ποταμό όπου ο Ερμής παρέδιδε τις ψυχές των νεκρών στο Χάροντα, προκειμένου να καταλήξουν στον Άδη. Στον Αχέροντα θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να κάνουμε βαρκάδα και να γνωρίσουμε από κοντά την φυσική ομορφιά του ποταμού. Συνεχίζουμε για την πόλη των Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 26/10, Ιωάννινα – Καστοριά     

Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε την γραφική πόλη των Ιωαννίνων και το ιστορικό κέντρο της. Το κάστρο της πόλης ζωντανεύει την ιστορία, τις παραδόσεις αλλά και τους μύθους πολλών αιώνων. Τα τείχη του περικλείουν την παλιά πόλη, 2 τζαμιά και πολλά μουσεία, όπως το Βυζαντινό και το Μουσείο όπλων. Μετά από μια περιήγηση στο γραφικά σοκάκια του κάστρου, χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον καφέ σας στο γραφικό Ίτς- Καλέ που αποτελούσε στο παρελθόν το εσωτερικό φρούριο του κάστρου χαλαρώνοντας κοιτώντας την μαγευτική θέα που εκτείνεται μπροστά σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη πόλη της Καστοριάς. Άφιξη και σύντομη περιήγηση της πόλης To σήμα κατατεθέν της πόλης η λίμνη µε το επίσημο όνομα Ορεστιάδα, δίνει στην πόλη ιδιαίτερο χρώμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 27/10, Πρέσπες – Καστοριά

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας για τον πλουσιότερο ίσως υδροβιότοπο των Βαλκανίων, τις Πρέσπες με την εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα που έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός. Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό με τον ιστορικό Βυζαντινό Ναό του 1ου αιώνα, και  νησάκι του Αγίου Αχίλλειου. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη Καστοριά όπου θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας  Κουμπελιδίκης και το Ναό του Αγ. Νικολάου του Κασνιτζή διακοσμημένο με σημαντικές τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Ακολούθως θα επισκεφθούμε ένα από τα  παραδοσιακά γουναράδικα στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: 28/10, Λίμνη Βεγορίτιδα – Λουτρά Πόζαρ – Λίμνη Δοϊράνης – Σέρρες

Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε τη λίμνη Βεγορίτιδα μία από τις πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πλήθος σπάνιων πτηνών που διαβιώνουν και έχουν βρει καταφύγιο στη λίμνη. Επόμενος σταθμός  τα Λουτρά Πόζαρ. Στην περιοχή Λουτράκι του νομού Πέλλας, μόλις 13 χιλιόμετρα δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν οι μεταλλικές πηγές που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37ο C και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο (Έλληνες και ξένοι) τα επισκέπτονται καθώς θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας κι όχι άδικα. Όσοι πηγαίνουν δέχονται τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών) ενώ παράλληλα κάνουν την σύντομη απόδρασή τους  στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές. Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στάση για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Λίμνη Δοϊράνη σημαντική ιχθυοτρόφος λίμνη και σπουδαίος υγροβιότοπος στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. Τελευταίος σταθμός οι Σέρρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: 29/10, Σέρρες – Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες

Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε την κωμόπολη της Κερκίνης αλλά και την ομώνυμη λίμνη, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, ένα μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από τη Σύμβαση Ράμσαρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Σέρρες. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: 30/10, Σέρρες – Λίμνη Πλαστήρα

Πρόγευμα  και σύντομη περιήγηση της πόλης των Σερρών όπου θα περιδιαβούμε  τα κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας με έναν καφέ στα πολλά καφενεία της και θα περάσουμε μια βόλτα από το Μπεζεστένι (Τούρκικη αγορά) όπου σήμερα στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Επιβίβαση στο πούλμαν .και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στη Λίμνη Πλαστήρα. Η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλες τις εποχές του. Η περιοχή εξάλλου αποτελεί μέρος του δικτύου NATURA 2000, ως περιοχή οικοανάπτυξης Θα επισκεφθούμε το Φράγμα και τον Υδροηλεκτρικό σταθμό της Λίμνης Πλαστήρα. Το μεσημέρι στάση για φαγητό στην πλαζ του Λαμπερού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

7η ημέρα: 31/10, Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα

Πρόγευμα και με ενδιάμεσες στάσεις παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - Περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Μια διανυκτέρευση στο Epirus Palace 5* στα Ιωάννινα
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Esperos Palace 4* στην Καστοριά
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Siris Hotel 4* στις Σέρρες
  • Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Naiades 4* στη Λίμνη Πλαστήρα
  • Πρωινό καθημερινά σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής το δωμάτιο ημερησίως
  • Γεύματα και δείπνα
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Σημείωση:α

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο

330 €

3ο άτομο ενήλικας

330 €

3ο άτομο παιδί έως 12

330 €

Μονόκλινο

450 €