Skip to main content

Τα «διαμάντια» της Μακεδονίας-Σέρρες, Κερκίνη, Αμφίπολη, Δράμα, Καβάλα, Φίλιπποι, Νέστος & Θάσος | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2021 απο 360€

 18/6, 16/7, 20/8, 17/9  Διάρκεια: 5, 6 ΗΜΕΡΕΣ

 

  •  διαμονή στο όμορφο Philippos Xenia Hotel Σέρρες 4*deluxe, με δωρεάν τη χρήση του χαμάμ!
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο μας (πρωινό & δείπνο)
  • Λιτόχωρο Κατερίνης: Μια επίσκεψη στη σκιά του μυθικού Ολύμπου, στο λατρευτικό κέντρο των Μουσών, χισμένο στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα.
  • Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου: Δημιουργήθηκε για την ανάδειξη της σημαντικής ναυτικής παράδοσης της περιοχής, εκθέτοντας όλη την γκάμα της ξυλοναυπηγικής ιστορίας της Ελλάδας από τη Μινωική Εποχή. Δωρεάν ξενάγηση από βετεράνους ναυτικούς (καπεταναίοι, ασυρματιστές,  μηχανικοί Ε.Ν.), όλοι τους απόμαχοι του κύματος με 20 – 30 χρόνια υπηρεσίας στη θάλασσα!
  • ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ «ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ»! Με επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης με διπλωματούχο ξεναγό όχι μόνο στο μουσείο αλλά και ξενάγηση με θέα στον Λόφο Καστά, στο βόρειο τείχος, στην Αρχαία Γέφυρα και στην Ακρόπολη. Μία ΣΠΑΝΙΑ διαδρομή,  με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ στο Μουσείο της Αμφίπολης!
  • Νέστος, το φυσικό σύνορο των νομών Καβάλας και Ξάνθης - Τοξότες - Περιοχή Στενών / Δέλτα Νέστου – Παραποτάμιο Δάσος Κοτζά Ορμάν «Αισθητικό Δάσος» ***
  • Περιπατητική ξενάγηση στην πόλη των Σερρών, στο Μπεζεστένι αλλά και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσαναίων!
  • Και με κέρασμα στο τέλος της περιπατητικής μας ξενάγησης στο Παραδοσιακό «Ρεκόρ» με την πεντανόστιμη σερραϊκή μπουγάτσα!
  • Ρούπελ: Ένα οχυρό αυτοθυσίας κατά του ναζισμού.
  • ?γκιστρο Σερρών: Το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας, αφού χρονολογείται γύρω στο 950 μ.Χ.
  • Το χωριό στολίδι του όρους Μπέλλες: Τα γραφικά ?νω Πορόϊα!
  • Κέρασμα για γλυκό καζάν ντιπί στο Λιθότοπο, στο ξενοδοχείο «Ερωδιός». Σε παρουσιάσεις του το γλύκισμα αυτό κλέβει την παράσταση και έχει ήδη διακριθεί!
  • Τα μοναδικής ομορφιάς σπήλαια της Ελλάδας μας Αλιστράτη και Αγγίτη σάς περιμένουν!
  • Προσοτσάνη Δράμας: Το «Μικρό Παρίσι»!
  • Στο 6 ήμερο πρόγραμμα εκδρομή στη Θάσο.
  • Κέρασμα :  Προφιτερόλ και κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, στο βραβευμένο ζαχαροπλαστείο Ευαγγέλου της Καβάλας, φημισμένο για τις επτά διαφορετικές γεύσεις προφιτερόλ του (κλασική, γάλακτος, λευκή, πραλίνα φουντουκιού, φράουλα, πικρή και Bueno) το οποίο μετρά πολλές διακρίσεις!

*** ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΟΤΖΑ ΟΡΜΑΝ:  Ανάλογα τον καιρό το πούλμαν θα φτάσει μέχρι συγκεκριμένο ασφαλές σημείο και μετά περπάτημα για να απολαύσουμε το Δάσος!

 

 

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο - Ναυτικό Μουσείο – Θεσσαλονίκη - Σέρρες

Αναχώρηση 07.00 από το Σύνταγμα. Διασχίζοντας τον κορμό της Ελλάδας, και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στο Λιτόχωρο Κατερίνης, στην Πιερία. Θα κάνουμε στάση εδώ, στη σκιά του μυθικού Ολύμπου, στο λατρευτικό κέντρο των Μουσών, χτισμένο στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα. Εδώ είναι η «γειτονιά των ναυτικών» (ή Τσίντζα το Μπαΐρι), όπου βρίσκονται τα περισσότερα νεοκλασικά καπετανόσπιτα, που εντυπωσιάζουν! Εδώ βρίσκεται και το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, που δημιουργήθηκε για την ανάδειξη της σημαντικής ναυτικής παράδοσης της περιοχής εκθέτοντας όλη την γκάμα της ξυλοναυπηγικής ιστορίας της Ελλάδος από τη Μινωική εποχή! Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου (λόγω της ιδιομορφίας του) ως Μουσείο κυρίως Εμπορικής Ναυτιλίας παρέχει στους επισκέπτες του δωρεάν ξενάγηση από βετεράνους ναυτικούς (καπεταναίους – ασυρματιστές – μηχανικούς Ε.Ν.) όλοι τους απόμαχοι του κύματος με 20–30 χρόνια υπηρεσία στη θάλασσα! Συνεχίζουμε προς Θεσσαλονίκη. Θα κάνουμε μία στάση για να φωτογραφηθούμε στον Λευκό Πύργο και θα συνεχίσουμε για Σέρρες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σέρρες – Μουσεία της πόλης των Σερρών – λίμνη Κερκίνη – Οχυρό Ρούπελ - Άγκιστρο (χτισμένο στη συνοριακή γραμμή με τα βουλγαρικά σύνορα) – Άνω Πορόια - Καζάν ντιπί στον Λιθότοπο Κερκίνης – Σέρρες

2η ημέρα: Σέρρες – Μουσεία της πόλης των Σερρών – λίμνη Κερκίνη – Οχυρό Ρούπελ - Άγκιστρο (χτισμένο στη συνοριακή γραμμή με τα βουλγαρικά σύνορα) – Άνω Πορόια - Καζάν ντιπί στον Λιθότοπο Κερκίνης – Σέρρες
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε στις 08.30 για την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη των Σερρών. Μας περιμένει το Μπεζεστένι, η γνωστή υφασματαγορά που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσαναίων αλλά και μπουγάτσα κέρασμα στο «Ρεκόρ»! Σε μια προσπάθεια για τη γνωστοποίηση της παραδοσιακής μπουγάτσας των Σερρών διοργανώθηκε το 2008, το 1ο Φεστιβάλ Μπουγάτσας! Στην Κωνσταντινούπολη η συγκεκριμένη πίτα λεγόταν «πογάτσα» ή «μπογάτσα» από τους Έλληνες. Η τούρκικη λέξη «πογάτσα» αποτελεί παραφθορά της ιταλικής λέξης «foccacia» που σημαίνει γλυκιά πίτα, όμως αυτό δεν την περιόρισε ποτέ εννοώντας μόνο τη γλυκιά εκδοχή της. Το 1952 άνοιξε το «Ρεκόρ», που θα επισκεφτούμε, το οποίο σήμερα είναι το πιο φημισμένο μαγαζί των Σερρών και η ιστορία του οποίου είναι ταυτισμένη με εκείνη της σερραϊκής μπουγάτσας!
Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και «ανεβαίνουμε» προς Κερκίνη. Η τεχνητή λίμνη της Κερκίνης είναι ένας από τους 10 ελληνικούς υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας, γνωστοί και ως υγρότοποι της Συνθήκης Ραμσάρ, και σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα. Δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή ενός φράγματος κοντά στο χωριό Λιθότοπος και την κατασκευή αναχωμάτων στα ανατολικά και τα δυτικά.
Σκοπός της δημιουργίας της λίμνης ήταν η ανάσχεση των πλημμυρικών παροχών του Στρυμόνα, η συγκράτηση των φερτών υλών, καθώς και η άρδευση της πεδιάδας των Σερρών. Έχoυv παρατηρηθεί τoυλάχιστov 300 είδη πoυλιώv στηv λίμvη και στα βoυvά πoυ τηv περιβάλλoυv, από τα oπoία 50 περιλαμβάvovται στov Κόκκιvo Κατάλoγo τωv Πoυλιώv της Ελλάδας. Συvoλικά 10 είδη πoυλιώv φωλιάζoυv σε μεικτές απoικίες στo παραπoτάμιo δάσoς, σε σημαvτικoύς αριθμoύς για τηv Ελλάδα και τηv Ευρώπη. Στην περιοχή υπάρχουν εκτροφεία βουβαλιών, παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης βουβαλίσιου κρέατος.
Συνεχίζουμε προς το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο αποτελεί αμυντικό συγκρότημα (ένα από τα συνολικά 21 αμυντικά συγκροτήματα με την ονομασία «Οχυρά») κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Ένα οχυρό αυτοθυσίας κατά του ναζισμού.
Πολύ κοντά μας, το Άγκιστρο Σερρών. Στο Άγκιστρο βρίσκεται το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας, αφού χρονολογείται γύρω στο 950 μ.Χ. Τα ιαματικά νερά της περιοχής αναβλύζουν από πετρώματα του ομώνυμου όρους. Το άοσμο νερό απομακρύνει αποτελεσματικά τις τοξίνες από το σώμα και ομορφαίνει το δέρμα. Οι θερμές πηγές του Αγκίστρου θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης και είναι ανοιχτές 365 ημέρες, 24 ώρες το εικοσι-τετράωρο. Στάση στο πανέμορφο χωριό.
Αναχωρώντας από Άγκιστρο κατευθυ-νόμαστε σε ένα από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας, τα Άνω Πορόϊα. Βρισκόμαστε στους πρόποδες του όρους Μπέλλες. Κάποτε Τούρκοι μπέηδες, που είχαν εδώ τα εξοχικά τους, συνήθιζαν να τα αποκαλούν «Μικρή Κωνσταντινούπολη». Το όρος Κερκίνη (Μπέλλες) αποτελεί σημαντικό βιότοπο και έχει προταθεί να ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός, ενώ έχει χαρακτηριστεί Βοτανικός Παράδεισος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές «NATURA 2000». Τρεχούμενα νερά, μεγάλη πλατεία με πλατάνια και ένα δάσος ακριβώς πάνω από τον οικισμό. Τα Άνω Πορόϊα είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και έχουν μοναδική θέα στη λίμνη Κερκίνη και στον κάμπο των Σερρών!
Γεύμα ελεύθερο σε κάποιο από τα γραφικά χωριά (Άγκιστρο/Πορόια).
Ακολουθώντας την αριστερή πλευρά της λίμνης Κερκίνης «κλείνουμε» τη διαδρομή μας με προτεινόμενη στάση για γλυκό καζάν ντιπί στο Λιθότοπο και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στις Σέρρες, με πολύ όμορφες εντυπώσεις και εικόνες! Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΠΑΝΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ από διπλωματούχο ξεναγό στην Αμφίπολη Σερρών – Νέστος – Υγρότοπος Νέστου – Χρυσούπολη – Δάσος Κοτζά Ορμάν «Αισθητικό δάσος» – Καβάλα

Αναχωρούμε στις 08.00 από τις Σέρρες. Σε περιπου μία ώρα θα είμαστε στο Μουσείο της Αμφίπολης. Η ξεναγός μας θα μας περιμένει και θα μας κάνει μια σύντομη γνωριμία με την περιοχή πριν από την είσοδό μας στο μουσείο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα σταθούμε σε τέτοιο σημείο όπου θα ατενίζουμε και θα φωτογραφίσουμε τον περίφημο Λόφο Καστά!
Θα θαυμάσουμε το επιτάφιο μνημείο, τον περίφημο Λέοντα της Αμφίπολης και θα ξεναγηθούμε με μικρές στάσεις-επιβιβάσεις/αποβιβάσεις στο πούλμαν, στα επιτρεπόμενα και ανοιχτά μέχρι σήμερα Ακρόπολη, Αρχαία Γέφυρα και Βόρειο τείχος. Η ξενάγησή μας θα διαρκέσει συνολικά (σε εξωτερικούς χώρους και μαζί με το Μουσείο) δύο με δυόμισι ώρες.
Στο μουσείο φυλάσσεται και η Χρυσή Λάρνακα με το χρυσό στεφάνι του στρατηγού Βρασίδα. Επιπλέον, το κεφάλι της Σφίγγας, που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου, εκτίθεται στο Μουσείο από το καλοκαίρι του 2019. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, καθώς προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στο ταφικό μνημείο και να αποκατασταθεί στην αρχική του θέση.
Ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης θα είναι επισκέψιμος από το 2021.
Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς Καβάλα. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερο γεύμα.
Μέσω Νέας Καρβάλης πορευόμαστε στην περιοχή των Στενών του Νέστου, συνολικής έκτασης 23.800 στρεμμάτων που λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας έχει χαρακτηριστεί «Αισθητικό Δάσος». Το δέλτα του ποταμού, έκτασης 550.000 στρεμμάτων, αποτελεί Υδροβιότοπο Διεθνούς σημασίας και μέρος του Εθνικού Πάρκου, και περιλαμβάνει τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα.
Εκτείνεται από τη Νέα Καρβάλη έως τα Άβδηρα, ενώ εδώ βρίσκεται και το παραποτάμιο δάσος γνωστό και ως Μεγάλο Δάσος (Κοτζά Ορμάν, τουρκικής προέλευσης όνομα που σημαίνει «θρυλικό δάσος»). Βρίσκεται δίπλα στις όχθες του Νέστου και εκτείνεται από τον οικισμό Τοξότες έως τις εκβολές του ποταμού.
Για να απολαύσουμε ένα τμήμα του δάσους, κατευθυνόμαστε προς Χρυσούπολη και εκεί από συγκεκριμένη διαδρομή και με τοπικό ξεναγό από τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου θα πλησιάσουμε κάποιο σημείο του δάσους, θα ξεναγηθούμε και -ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες- θα περπατήσουμε και θα απαθανατίσουμε το υπέροχο δάσος! Θα απολαύσουμε το δάσος και κατόπιν μέσω Νέας Καρβάλης επιστρέφουμε στην πόλη της Καβάλας.
Κέρασμα : Προφιτερόλ και κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης στο Βραβευμένο ζαχαροπλαστείο «Ευαγγέλου» της Καβάλας, φημισμένο για τις επτά διαφορετικές γεύσεις προφιτερόλ του (κλασική, γάλακτος, λευκή, πραλίνα φουντουκιού, φράουλα, πικρή και Bueno) το οποίο μετρά πολλές διακρίσεις! Μια γεμάτη όμορφη ημέρα έφτασε στο τέλος της! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καβάλα – Σπήλαιο Αλιστράτης και Αγγίτη Σερρών – Προσοτσάνη Δράμας (η Μαρτυρική Πόλη) – Δράμα – Καβάλα

Νωρίς το πρωί (08.00) αναχωρούμε για μια άλλη διαδρομή με γνωριμία στα ομορφότερα σπήλαια! Άφιξη στο Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών. Το σπήλαιο Αλιστράτης βρίσκεται 6χλμ. ΝΑ της ομώνυμης κοινότητας, στη θέση Πετρωτό. Σε απόσταση μόλις 250 μ. από το νότιο μέρος της εισόδου του σπηλαίου περνά η σιδηροδρομική γραμμή Σερρών - Δράμας. Παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή και νότια σε μικρή απόσταση υπάρχει η κοίτη του ποταμού Αγγίτη, που τα νερά του έχουν διαβρώσει τους ασβεστόλιθους, με αποτέλεσμα να σχηματιςτεί το φαράγγι του Αγγίτη. Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδας, πιθανόν και της Ευρώπης, όπου η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών.
Σημείωση: Η επίσκεψη σε ένα τόσο διάσημο σπήλαιο απαιτεί υπομονή, ειδικά στις ημέρες αιχμής, καθώς επιτρέπεται η είσοδος σε ολιγάριθμα γκρουπ.
Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στη μαγεία στου σπηλαίου αυτού κατευθυνόμαστε ακολουθώντας μια ανηφορική διαδρομή προς τη γνωστή Προσοτσάνη Δράμας. Με προεδρικό διάταγμα της 1ης Ιουνίου 2017, η Προσοτσάνη χαρακτηρίστηκε Μαρτυρική Πόλη, σε αναγνώριση των αγώνων και των ανθρώπινων απωλειών που υπέστησαν οι κάτοικοι κατά την περίοδο της βουλγαρικής κατοχής στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωστή και για το Λαογραφικό Μουσείο της, όπου εκτίθεται και η παραδοσιακή ιδιαίτερη φορεσιά με την κατσούλα (για τον στολισμό του κεφαλόδεσμου χρησιμοποιούσαν την κατσούλα, δηλαδή το μαύρο σκουφί με κορδόνια από μεταξωτές χρυσές κλωστές) και ένα μάλλινο μαντίλι.
Σειρά έχει, το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων, αν και εκτεινεται σε μήκος άνω των συνολικά 10 χιλιομέτρων, ενώ εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Στον υπόγειο ποταμό του σπηλαίου καταλήγουν, μεταξύ άλλω,ν τα νερά του λεκανοπεδίου του Κάτω Νευροκοπίου. Γνωστό και ως σπήλαιο Μααρά, η ετυμολογία του οποίου είναι είτε από τα αραβικά και σημαίνει μικρό σπήλαιο είτε από τα εβραϊκά που σημαίνει νερό από το βουνό.
Πριν επιστρέψουμε στην Καβάλα θα κάνουμε μία στάση στη Δράμα, την Πόλη των Νερών. Με πολλά τρεχούμενα νερά, η Δράμα είναι ένας ανερχόμενος προορισμός στον εσωτερικό τουρισμό, αποκτώντας συνεχώς αυτό που λέμε «προστιθέμενη αξία». Η πόλη είναι φυσικά γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που είναι φημισμένο σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο θελκτική στους ταξιδιώτες.
Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη, επιστρέφουμε στην Καβάλα. Σειρά στη συνέχεια έχει η «πόλη των καπνών», όπως πολλοί γνωρίζουν την Καβάλα. Η Παλιά Πόλη της είναι από τις πιο όμορφες και καλοδιατηρημένες στη χώρα μας. Ξεχωρίζουν επίσης το κάστρο της, που δεσπόζει πάνω από το λιμάνι, το αρχαίο υδραγωγείο ή Καμάρες, που διασχίζει την πόλη και αποτελεί εν πολλοίς το σήμα κατατεθέν της, όπως και το σπίτι-μουσείο του Μεχμέτ Αλή, που είχε γεννηθεί στην Καβάλα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Καβάλα – Φίλιπποι – Αθήνα

Ημέρα επιστροφής η σημερινή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα της εκδρομής μας. Μετά την αναχώρησή μας από την Καβάλα,
Κατευθυνόμαστε προς τους αρχαίους Φιλίππους, πόλη σπουδαίας ιστορικής σημασίας. Μάλιστα, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη της χώρας μας στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2016). Ο πρώτος οικισμός στην περιοχή λεγόταν Κρηνίδες, μετονομάστηκε ωστόσο αργότερα σε Φιλίππους από τον βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β’ (πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Επί ρωμαϊκής εποχής υπήρξε η σπουδαιότερη πόλη-λιμάνι της ευρύτερης περιοχής, λειτουργώντας ως άξονας της περίφημης Εγνατίας Οδού. Εδώ ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη!
Μετά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, συνεχίζουμε προς την Αθήνα, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ - 6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6η ημέρα: Καβάλα – Εκδρομή στη Θάσο – Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το λιμάνι της Κεραμωτής, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το πράσινο νησί στης Θάσου. Άφιξη στον Λιμένα.
Θα ακολουθήσουμε τη βορειοανατολική διαδρομή προς τις Σκάλες Πρίνου και Καλλιράχης και τα δύο παραθαλάσσια, γραφικά ψαροχώρια.
Θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Θάσο ή Λιμένα. Στο λιμάνι μαγαζιά και ταβερνάκια για να απολαύσετε το ουζάκι με χταποδάκι πριν την επιστροφή μας στην πόλη της Καβάλας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/6  και  16/7  και 20/8  και  17/9- 5ήμερο - Τιμή από 360€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 360 € 0 €
  Twin Room 360 € 0 €
  Single Room 525 € 0 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/6 και  16/7  και 20/8  και  17/9 - 6ήμερο - Τιμή από 410€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 410 € 0 €
  Twin Room 410 € 0 €
  Single Room 575 € 0 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή συνολικά 4 διανυκτερεύσεων: 2 διανυκτερεύσεις στις Σέρρες και 3 διανυκτερεύσεις στην Καβάλα
  • Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων και μουσεία (εξαίρεση η Αμφίπολη και ό,τι άλλο αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα)
  • Γεύματα  
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων
  • Προσωπικά έξοδα 
  • Φόρος διαμονής*

*Φόρος διαμονής

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση