Skip to main content

Κεντρική Μακεδονία – Θεσσαλονίκη Μάρτιος - Ιούνιος 2020 από 345,00

Αναχωρήσεις : 22/3, 5/6

 5 ΗΜΕΡΕΣ

1η Ημέρα: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Γύρος Πόλεως

 

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Τεμπών θα φτάσουμε στην Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης που μας φιλοξενεί. Κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης μοιάζει σαν αφιερωμένη σε όσους την κατέκτησαν, σε όσους την αποίκισαν αλλά και σε όσους φιλοξένησε σαν πρόσφυγες. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης είναι αδιαμφισβήτητα ο Λευκός Πύργος. Κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και ήταν γνωστός τότε ως Πύργος του Λέοντος ή Πύργος του Αίματος. Καμάρα, Βυζαντινές εκκλησίες, Αγ. Σοφία, Εγνατία, Πλατεία Αριστοτέλους, Ναός του Αγ. Δημητρίου, Αγορά Μοντιάνο και Ροτόντα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η Άνω Πόλη μας περιμένει για να δούμε τα τείχη της πόλης αλλά και να αγναντέψουμε τον Θερμαϊκό από ψηλά.

Δείπνο και διανυκτέρευση. 

2η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη- Ανω Πορόια

 

Πρωινό και σήμερα θα φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτάνοντας στον Προμαχώνα και στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ. Εδώ δόθηκαν ηρωικές μάχες κατά της ναζιστικής εισβολής. Θα ξεναγηθούμε μέσα στο οχυρό από τους αξιωματικούς του στρατού και θα μάθουμε για την ιστορία του. Στη συνέχεια κάνουμε στάση στη λίμνη Κερκίνη. Η λίμνη μας περιμένει να την θαυμάσουμε και να κάνουμε μια υπέροχη βαρκάδα στα ήρεμα νερά της. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε νεροβούβαλο, τοπική σπεσιαλιτέ, που το κρέας του θεωρείται το καλύτερο και εκτρέφονται σε φάρμες στην λίμνη. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Λίμνη Δοϊράνης – Λιμναίος οικισμός Δοϊράνης– Χίλια Δέντρα – Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου

 

Πλούσιο πρωινό. Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη όσο η γειτονική τεχνητή λίμνη Κερκίνη, όμως η Δοϊράνη τραβά την προσοχή με τη φυσική της ομορφιά. Στις όχθες της θα ανακαλύψουμε σιωπηλά χωριά, πανάρχαια δάση, γοητευτικά τοπία - έναν τόπο ανεπιτήδευτο και αυθεντικό, παλιό όσο ο χρόνος... Η λίμνη ακουμπά πάνω στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας και είναι μία από τις ομορφότερες λίμνες του ελληνικού Βορρά. Στα νερά της έχουν εντοπιστεί περί τα 18 είδη ψαριών, ενώ εδώ φωλιάζουν ή αναζητούν προσωρινό καταφύγιο 36 σπάνια είδη ορνιθοπανίδας.  Το μοναδικό παρόχθιο χωριό στην ελληνική πλευρά της Δοϊράνης είναι ο ομώνυμος οικισμός.  Θα συνεχίσουμε για το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς είναι ό επόμενος σταθμός της εκδρομής μας. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1925 και από το 1986 άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Παρουσιάζει επίσης μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα του, είναι ότι το σπήλαιο ενδείκνυται για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λουτρά Πόζαρ – Άγιος Αθανάσιος

 

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε δυτικά στα γνωστά Λουτρά Πόζαρ! Η μόδα των spa, έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ! Το νερό των λουτρών αναβλύζει σε θερμοκρασία 37ο C, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και είναι πόσιμο. Η λέξη «πόζαρ» σημαίνει θράκα, αναμμένο κάρβουνο. Κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, στην περιοχή ήταν οχυρωμένος ο σερβικός στρατός. Ένας Σέρβος ενθουσιασμένος από τα ζεστά νερά έφτιαξε την πρώτη γούρνα. Μετά τη συνθήκη του Νεϊγί το 1919, η περιοχή της Αριδαίας επιστρέφει στο ελληνικό κράτος και αρχίζει η διαχείριση των λουτρών από έναν Αθηναίο αρχικά και αργότερα από τον Πόντιο γαμπρό του, ο οποίος ύστερα από απαλλοτρίωση των κτημάτων γύρω από τις πηγές, έχτισε το υδροθεραπευτήριο. Από το 1982-1994 τα λουτρά ανήκαν στην κοινότητα Λουτρακίου. Το 1994, μάλιστα κατασκευάστηκε η πισίνα. Σήμερα,  τα λουτρά διαχειρίζεται ο δήμος Αλμωπίας.

Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε υψόμετρο 390μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής, το οποίο εισχωρεί στο έδαφος σε μεγάλο βάθος, θερμαίνεται, στη συνέχεια ανεβαίνει ψηλότερα και σταδιακά εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα στοιχεία. Ξεχωριστή ομορφιά στον τόπο προσδίδουν οι φυσικοί καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού, με ιαματικό νερό, όπου μπορεί ο επισκέπτης να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής. Θα προσφέρουμε είσοδο στον καταρράκτη. Tο πάρκο αποτελείται από σύμπλεγμα 17 σπηλαίων και τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στο εσωτερικό τους, είναι μάρτυρες της κατοίκησης της περιοχής από τη Νεολιθική Εποχή. Πολλά από αυτά εκτίθενται στο Φυσιογραφικό – Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών, συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού. 

Θα συνεχίσουμε για τον Άγιο Αθανάσιο. Oι επισκέπτες, που επιλέγουν τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, μαγεύονται από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με τα κεραμίδια, δείγματα της παραδοσιακής τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πελεκητή πέτρα. Με την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρο Καϊμακτσαλάν, το χωριό μεταμορφώθηκε σε έναν κοσμικό οικισμό, ο οποίος θεωρείται ένας από τα ομορφότερους ορεινούς οικισμούς της  Ελλάδας, με παραδοσιακούς ξενώνες, εντυπωσιακές αναπαλαιωμένες κατοικίες και γραφικά μαγαζάκια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και βόλτες.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λιτόχωρο & Ναυτικό Μουσείο – Αθήνα

 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την κάθοδό μας στην Αθήνα αλλά πρώτα θα επισκεφτούμε το Λιτόχωρο. Διάσημο για την τοποθεσία του, στους πρόποδες του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, με τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο να δεσπόζει πάνω από τα σπίτια του και παράλληλα μόλις 5χλμ. από τη θάλασσα. Η πλούσια ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς εκεί υπήρχε από την αρχαιότητα λατρευτικό κέντρο των Μουσών, ενώ η σημερινή πόλη λέγεται πως άρχισε να δημιουργείται τον 14ο αιώνα. Στο Λιτόχωρο θα δούμε παλιά πέτρινα σπίτια και «καπετανόσπιτα» που μαρτυρούν το παρελθόν των κατοίκων με τη θάλασσα- στενά σοκάκια στον παλιό, παραδοσιακό οικισμό, αιωνόβια πλατάνια και πολλές μικρές πλατείες. Μπορούμε να επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με τις ωραιότερες εντυπώσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν
αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/3/2020- Τιμή από 345€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 345 € 0 €
  Twin Room 345 € 0 €
  Triple Room 345 € 0 €
  Single Room 519 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/6/2020- Τιμή από 345€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 345 € 0 €
  Twin Room 345 € 0 €
  Triple Room 345 € 0 €
  Single Room 519 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο CAPSIS 4* στη Θεσσαλονίκη
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες έως 75 ετών.
  • Φάκελο ( με στυλό, luggage tag, sudoku)
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Ατομικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.