Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ Πάσχα 2017 από 189,00

Διάρκεια: 4ημέρες
Αναχωρήσεις: 14/4
Μετέωρα - Καλαμπάκα - Λίμνη Πλαστήρα - Μέτσοβο- Πύλη – Ελάτη
Περτούλι – Ανατολικό Ζαγόρι – Λίμνη Αώου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα : Αθήνα – Μετέωρα – Καλαμπάκα
Συγκέντρωση το πρωί στο γραφείο μας και αναχώρηση για Καλαμπάκα. Θα επισκεφθούμε την την «Ουράνια Πολιτεία», τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά από το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Θα έχουμε επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου μέχρι την κεντρική πλατεία που συναντιούνται όλοι οι Επιτάφιοι των ενοριών.

2η ημέρα : Ανατολικό Ζαγόρι - Μέτσοβο – Λίμνη Αώου - Καλαμπάκα
Μετά το πρωινό θα έχουμε αναχώρηση, μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή & μέσω της Νέας Εγνατίας Οδού για την επίσκεψη μας για το Ανατολικό Ζαγόρι, τη Μηλιά, με μικρή παραμονή για καφέ. Συνεχίζουμε για το πιο όμορφο τοπίο, την τεχνητή Λίμνη των πηγών Αώου, την πιο ορεινή μεγάλη λίμνη της Ελλάδας, όπου θα απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο με τις κορυφές της Πίνδου να ξετυλίγονται τριγύρω. Θα καταλήξουμε στο παραδοσιακό Μέτσοβο, μια ορεινή κωμόπολη της Πίνδου. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην όμορφη πλατεία με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά. Αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα παρακολούθηση της Ακολουθίας της Ανάστασης. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα.

3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα : Πύλη – Ελάτη – Περτούλι
Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά!!! Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τα χωριά του Κόζιακα. Ξεκινάμε για την Πύλη όπου θα έχουμε στάση για να επισκεφθούμε τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα και το σαγηνευτικό τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα με τους μικρούς καταρράκτες. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την ελατόφυτη
Ελάτη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και θα καταλήξουμε στο Περτούλι που φημίζεται για τη μαγευτική φύση του, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ελατοδάση της χώρας. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμπάκα.

4η ημέρα : Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα
Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1925 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Η μεγάλη αυτή τεχνητή λίμνη, με τις δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες είναι η κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές δημιουργώντας ως σύνολο ένα μαγικό κόσμο με ιτιές, πλατάνια, σκλήθρα κ.α. Παραμονή για φαγητό σ’ ένα από τα παραλίμνια χωριά της λίμνης. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

Αναχωρήσεις

2κλινο

1κλινο

3ο άτομο

14/04

€ 189

€ 249

€ 162

 

 

 

Περιλαμβάνονται :

  • Εκδρομές – Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο ORFEAS 3* στη Καλαμπάκα
  • Πρωινά σε μπουφέ καθημερινά
  • Αναστάσιμο δείπνο
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Λαμπάδα

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμά μας ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.