Skip to main content

ΤΗΝΟΣ Αγίου Πνεύματος 2020 από 260,00

“Γευστικά μονοπάτια”
3 ημέρες
26/06

Ημέρα 1η: Ραφήνα – Τήνος

Νωρίς το πρωί θα βρεθούμε στο λιμάνι της Ραφήνας για να επιβιβαστούμε στο πλοίο μας. Σε τρεις ώρες περίπου θα φτάσουμε στον προορισμό μας το όμορφο νησί της Τήνου. Το ξενοδοχείο μας είναι κοντά θα το προσεγγίσουμε με τα πόδια και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε για την πρώτη γνωριμία μας με τη χώρα της Τήνου. Πρώτη μας επίσκεψη στο Πολυμέριο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού για να δούμε την έκθεση του κορυφαίου γλύπτη του νησιού Γιαννούλη Χαλεπά αλλά και την εποχική έκθεση του ιδρύματος που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στο Κρεοπωλείο Κρητικού στο Καρνάγιο, όπου ο κος Γιάννης Κρητικός θα μας εξηγήσει τα πάντα για τη Λούζα και τα ιδιαίτερα λουκάνικά του και θα μας καλωσορίσει με μεζέ και τσιπουράκι. Το αυτοκίνητο μας περιμένει όμως για να μας μεταφέρει στην κοντινή παραλία του Αγίου Φωκά όπου μας περιμένει ένα όμορφο μπάνιο και αμέσως μετά ένα υπέροχο Gourmet γεύμα στο εστιατόριο Μαραθιά του κ. Μαρίνου Σουράνη που επιμένει τηνιακά με σχεδόν όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του να προέρχονται από το νησί. Μετά το γεύμα θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας για απογευματινή μικρή ανάπαυση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Παναγία Ευαγγελίστρια να ανάψουμε το κεράκι μας και τον μικρό εκθεσιακό χώρο Τηνίων Καλλιτεχνών που βρίσκεται παραπλεύρως. Μετά θα περιπλανηθούμε ελεύθερα στα στενά δρομάκια της χώρας. Το βράδυ μπορούμε να πιούμε το τσιπουράκι μας με τους ψαρομεζέδες του κ. Αντώνη Γκιόν στον Ταρσανά.

Ημέρα 2η: Τήνος

Μετά από ένα όμορφο πρωινό θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν μας με πρώτη στάση στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιείας Νήσος του κ. Αλέξανδρου Κουρή και της κας Μάγιας Τσόκλη. Με πετυχημένη παρουσία στο νησί εννέα ετών και σήμερα με τρία δυναμικά προϊόντα αποτελεί μια συνεχή ζωντανή αναπτυσσόμενη επιχείρηση στο νησί. Θα γνωρίσουμε τον παραγωγό, θα ακούσουμε τη φιλοσοφία του και θα δοκιμάσουμε τα προϊόντα του.
Επόμενος προορισμός μας το μικρό αλλά πολύ καλά οργανωμένο Τυροκομείο San Lorenzo στον Κέχρο. Ξεναγός μας ο κος Γιάννης Αρμάος που θα μας μιλήσει για το περίφημο πέτρωμα και τα παράγωγά του σε ένα χώρο αποστειρωμένο που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας Hacp. Θα ακολουθήσει μια μικρή γευστική δοκιμή.  Από τα τυροκομικά περνάμε στο κρασί και στον άξιο εκπρόσωπο του στο νησί τους Τηνιακούς Αμπελώνες του κου Αλέξανδρου Αβατάγκελου στον Φαλατάδο. Η οινολόγος του αφού μας ξεναγήσει στον πρότυπο αμπελώνα του οινοποιείου θα μας μυήσει στα μυστικά της οινοποίησης των τοπικών ποικιλιών, κάποιων εκ των οποίων θα δοκιμάσουμε. Συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας στα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού με την γνωριμία μας με μια ιδιαίτερη τυροκόμο την κα Αγγέλα Ρουγγέρη που από τις δικές της αγελάδες τυροκομεί το περίφημο καρίκι εφαρμόζοντας μια παραδοσιακή οικογενειακή τεχνική και το αφήνει να ωριμάσει μέσα σε κολοκύθες τις οποίες καλλιεργεί η ίδια. Κατευθυνόμαστε στη συνέχεια προς το χωριό Βώλαξ για να δούμε τους γεωλογικούς σχηματισμούς των βράχων στα πέριξ, να κάνουμε μια μικρή βόλτα στα όμορφα δρομάκια του γνωρίζοντας τους καλαθοτεχνίτες του, και την υπέροχη αρχιτεκτονική του. Θα ολοκληρώσουμε με ένα ωραίο ρόφημα. Κατόπιν θα κατηφορίσουμε προς τη χώρα για φαγητό. Προορισμός μας η ταβέρνα Άγκυρα της κυρίας Παναγιώτας κοντά στο λιμάνι, για να απολαύσουμε ένα μαμαδίστικο γεύμα.
Αργά το απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κοντινή παραλία .Το βράδυ ελεύθερο για σουλατσάρισμα στην πόλη.

Ημέρα 3: Τήνος – Ραφήνα

Το πρωί περνάμε για μια σύντομη ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο στα Κιόνια με το ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης αλλά και το αρχαίο λιμάνι της. Αμέσως μετά ανηφορίζουμε προς τον Ταραμπάδο για να θαυμάσουμε συγκεντρωμένους τους ξακουστούς Περιστερεώνες της Τήνου. Δίπλα ακριβώς στο χωριό Κάμπος αφού περιπλανηθούμε στα δαιδαλώδη δρομάκια του θα καταλήξουμε στο  Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Κώστα Τσόκλη.  Συνεχίζουμε με το πούλμαν μας για το επόμενο χωριό που δεν είναι άλλο από την Καρδιανή την οποία θα περπατήσουμε απ’ άκρου εις άκρον. Επόμενο χωριό ο Πύργος ή Πάνορμος για να επισκεφτούμε το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας ένα από τα 9 μουσεία της Τράπεζας Πειραιώς που κοσμούν την πατρίδα μας. Συνεχίζουμε για τον Όρμο Πανόρμου μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω που είναι ένας προστατευμένος πανέμορφος κολπίσκος. Εάν ο χρόνος και ο καιρός το επιτρέπει θα κάνουμε ένα γρήγορο μπάνιο. Μας περιμένει όμως ένα υπέροχο γεύμα στην ψαροταβέρνα “Μαΐστρος” του κ. Γιάννη Βασιλέ. …Μην αργούμε!Στον δρόμο του γυρισμού θα περάσουμε από τον Πύργο ξανά για να περιδιαβούμε τα γραφικά δρομάκια του να βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες μας να πιούμε το καφεδάκι μας στην κεντρική πλατεία με τον Πλάτανο και να γνωρίσουμε τον ποιητή του χωριού κ. Νίκο Πανώριο με τις υπέροχες χειροποίητες κατασκευές του. Αυτός είναι και ο τελευταίος προορισμός μας στο νησί. Επιστρέφουμε κατευθείαν στη χώρα για να επιβιβαστούμε στο καράβι μας που θα μας γυρίσει στη Ραφήνα και στην πραγματικότητα.

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 260 € το άτομο (επιβάρυνση 50 € το άτομο για μονόκλινο)

προσφέρει:

  • · Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ
  •  · Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο στην Τήνο
  •  · Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Χώρα της Τήνου
  •  · Ξεναγό στους αρχαιολογικούς χώρους
  •  · Ξεναγήσεις & δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •  · Μικρή γευσιγνωσία στα τυροκομεία & το κρεοπωλείο
  •  · Οινογνωσία στο οινοποιείο και δοκιμή της γνωστής μπύρας Νήσος
  •  · Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  •  · Φάκελο με πληροφοριακό υλικό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • · Είσοδοι στα Μουσεία
  • · Τέλος διανυκτέρευσης
  • · 3 επιλεγμένα γεύματα που προτείνονται όμως σε ειδικές τιμές.
  • · Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.